Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Πρόχειρες συμβουλές στον Παπακωνσταντίνου


Έχω μέρες να ακούσω τις λέξεις «Πράσινη Ανάπτυξη» και έτσι είμαι σε φάση αναμονής… Περιμένοντας, θα δώσω τις εξής πρόχειρες συμβουλές στον Παπακωνσταντίνου:

1) Να μην πιστεύεις τι σου λένε οι αιολικοί "επιχειρηματίες", η ΕΛΕΤΑΕΝ, και κάτι θλιβεροί καθηγητές Πολυτεχνείου… Φυσικά, δύσκολο να προτιμήσεις τον ψευδώνυμο blogger, αλλά τι να κάνουμε;

2) Η Ελασσόνα και η Δράμα έχουν λιγνίτη. Ο λιγνίτης, με σύγχρονα φίλτρα και αποθειωτές (αν χρειάζονται) παράγει άφθονο, φτηνό και απρόσκοπτο ρεύμα. Ναι, θα αντιδράσουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, αλλά και η εξόρυξη μπορεί να γίνει σύγχρονη και …«γερμανικών» προδιαγραφών. Εξ άλλου, και η Γερμανία βασίζεται στο κάρβουνο και τον λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή. Το πυρηνικό δεν είναι για τώρα… Είναι πιο ακριβό από τα λιγνιτικά (κοστίζει περίπου όσο τα αιολικά!)

3) Το αέριο έχει σοβαρή διαπλοκή, είναι και ακριβό και έχει πολιτικό ρίσκο. Κάνει για ισχύ αιχμής, αλλά όχι για ισχύ βάσης (δεν είμαστε Κατάρ). Κάνει και για θέρμανση…

4) Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι θαύμα για αυτούς που τα πουλάνε και για αυτούς που θα πληρώνονται με το πανάκριβο ρεύμα τους. Αλλά δημιουργούν ανεργία, πτώση στον τουρισμό, και, κυρίως, κοστίζουν ένα σκασμό λεφτά και ΔΕΝ παράγουν ρεύμα! Είναι μια ακριβή δικαιολογία για να καίμε αέριο (που δεν έχουμε…). Η διαθεσιμότητά τους είναι 22-25%. Δηλαδή, κατά 75% απαιτούν άλλη, συμβατική και διπλοπληρωμένη ηλεκτροδότηση. Και δεν τα θέλει ο κόσμος…

5) Να ζητήσεις, κύριε Παπακωνσταντίνου, την απαλλαγή μας ή την εξαίρεσή μας από τον φόρο άνθρακα. Πρώτον, θα σε χειροκροτήσει η βιομηχανία, δεύτερον, κατάγεσαι από την Κοζάνη και τρίτον θα σε αγαπήσει ο καταναλωτής. Τον Λάλα και τα αιολικά τρωκτικά, μπορείς να τους αγνοήσεις. Ήδη, Πολωνία και Ανατολική Ευρώπη, συζητάνε για παρόμοια απαλλαγή, και όπως πάει και η Γερμανία, και αυτή θα …ζητήσει απαλλαγή, τώρα που φοβήθηκαν τα πυρηνικά…

Δώσε και λίγη σκέψη στο να αλλάξεις το όνομα του Υπουργείου… Τα περί Κλιματικής Αλλαγής παραπέμπουν σε ταγάρια και μασχάλες χωρίς αποσμητικό… Ούτως ή άλλως, ούτε είναι σίγουρο ότι ο Πλανήτης θερμαίνεται, ούτε είναι σίγουρο, εάν θερμαίνεται, ότι είναι ανθρωπογενείς οι λόγοι.

Αυτά, για τώρα… Και μην μιλάς για "Πράσινη Ανάπυξη", πρόκειται για χονδροειδή κοροϊδία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα.
Στις επόμενες μέρε θα φανεί κατά πόσο ο Π. είναι έξυπνος άνθρωπος.

Οταν θα διώξει τις ΜΚΟ που κατασκήνωσαν στο ΥΠΕΚΑ, όταν σταματήσει κάθε χρηματοδότηση προς ανοησίες όπως η διάσωση σπόρων, όταν κατεδαφίσει έστω και ένα αυθαίρετο, τότε θα πιστέψω ότι είναι έξυπνος και επιστήμονας και όχι ένας ακόμη πρασινογιακάς.

Θα δείξει.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Η Μπιρμπίλη με τις χαζές "eco-πράσινες" ιδεοληψίες της πήγε από κει που'λθε νομοθετώντας τον 3851/2010 για τις ΑΠΕ, ανοίγοντας το δρόμο για τα "eco-πράσινα" λαμόγια.

Αντιστεκόταν (καλώς κατ εμέ) σε δυο πράματα:

- Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
- Νομιμοποίηση αυθαιρέτων

και σ' αυτή την περίοδο τέτοιου δεν χρειαζονται.

Ο Παπακωνσταντίνου είναι πια ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Με τις υγείες μας υπό το φως των κεριών και ενός παλιού καλού κρασιού απο το σκοτεινό κελάρι!

Cheers!
(που λεν' και στο χωριό μου)

spiral architect

nikos είπε...

με την λεγόμενη απελευθέρωση αγοράς ρεύματος η ... Κρήτη.... Αθήνα κλπ ...θα πληρώνουν ενιαίο τιμολόγιο ???

Ανώνυμος είπε...

Αυθαίρετα υπάρχουν επειδή δεν υπάρχει σχέδιο πόλης πέρα από τον πρωτόγονο κανόνα της αρτιότητας των 4 στρεμμάτων. Η Μπιρμπίλη δεν τόλμησε να εισάξει χρήσεις γης, όπως δεν τολμά κανείς άλλος διότι δεν ξέρουν πως να αντισταθμίσουν την απώλεια αξίας γης που θα μείνει έξω από τα σχέδια πόλης.

Η αγγλοσπουδαγμένη Μπιρμπίλω δεν θυμάται πως γίνεται στην Αγγλία.

Και να μην ξεχνάμε ότι η Μπιρμπίλω δεν κατεδάφισε ΟΥΤΕ ΕΝΑ αυθαίρετο. Και ότι επί υπουργίας κτίστηκαν κάποιες χιλιάδες νέα αυθαίρετα.

Ανώνυμος είπε...

Ας παει πίσω στη θέση της, στο Γυμναστήριο αλλά το χόμπι της με τους ύπανδρους ας μην το επαναλάβει, ναι μπιρμπι?

Ανώνυμος είπε...

Η Μπιρμπίλη την έκανε την ζημιά της με συμπαράσταση και από την ΝΔ με τον νόμο για τις ΑΠΕ. Το κάθε λαμόγιο που του περισσεύουν αιολικά και φωτοβολταϊκά στις αποθήκες του θα τα βάζει στην Ελληνική ύπαιθρο με τις εγγυημένες ψηλές τιμές που θα πληρώνουμε εμείς. Για να ΜΗΝ έχουμε ρεύμα.

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι τι σας κάνει να είσαστε αισιόδοξοι...

Αυτός που διέλυσε την οικονομία, τα-πήρε (μαύρα) απ' τους τοκογλύφους για να πάρουμε τα δάνεια, θα πουλήσει τώρα (σβέλτα-σβέλτα) και την ΔΕΗ.

Είναι τα βρώμικα-μα σίγουρα λεφτά (αυτή την εποχή).

Μόνο εγώ το βλέπω?

archaeopteryx είπε...

αισιόδοξος εγώ; Χλωμό... Απλά δεν θα είναι επιπέδου Μπιρμπίλη η αρλουμπολογία...