Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Και ξαφνικά ξεσηκώθηκαν οι Γερμανοί με τις ΑΠΕ, και με την 47% αύξηση στο τέλος υπέρ ΑΠΕ... Και έχουν βουήξει τα ειδησεογραφικά πρακτορεία... (Πλην Σκάϊ ή Μέγκα)

 
Σχεδόν 50% αύξηση στα τέλη υπέρ ΑΠΕ, στην Γερμανία από €0,0359/kWhr, σε €0,053/kWhr, 47% αύξηση, €59 τον χρόνο.

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την οργή των ψηφοφόρων. Η Κυβέρνηση της Μέρκελ που απασχολείται με την ευρωκρίση, δυσκολεύεται να εξηγήσει την αύξηση του κόστους στους καταναλωτές( €59 τον χρόνο)  από την απόφασή της να κλείσει τα πυρηνικά και να τα υποκαταστήσει με πιο ακριβά αιολικά και φωτοβολταϊκά (κάτι που δεν γίνεται, ούτως ή άλλως, λέω εγώ, κι ας λέει η Μέρκελ, ούτε αυτή έχει τόοοσα λεφτά για πέταμα, που και να τα πετάξει, πάλι δεν θα έχει σίγουρο ρεύμα)

Ρήγμα στην Κυβέρνηση της Μέρκελ από την κατά 47% αύξηση για ΑΠΕ. Η Κυβέρνηση ανησυχεί για την αντίδραση των ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές. "Ήρθε η ώρα να ενηλικιωθούν και οι ΑΠΕ" είπε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός εκπρόσωπος του CDU. Τα λίγα σεντς αύξηση είναι πάνω από €20 δις τον χρόνο (και τα δικά μας υπάρχοντα αιολικά, πάνω από πεταμένα 0,3 δις τον χρόνο)

Φρένο την Ενεργειακή "Αλλαγή" .  Ξαφνικά θυμήθηκαν ότι ο Νόμος Μπιρμπίλη, δικός τους είναι ο Νόμος Μπιρμπίλη, γνωστός και σαν Νόμος EEG, θέλει αναθεώρηση. Να μην μπαίνουν περισσότερες ΑΠΕ από όσες χρειάζεται μία περιοχή (άκου πράγματα!) να μην μπαίνουν ΑΠΕ όπου δεν υπάρχουν δίκτυα... Βρε ακούει κανείς στο ΥΠΕΚΑ ή στην ΡΑΕ;  Ή οι βαρόνοι έχουν βάλει βουλοκέρι στα αυτιά των υπαλλήλων τους;

Αμφισβήτηση και των ηλεκτρικών αυτοκινήτων... Δηλαδή θα έχει κρατικοδίαιτους που θα θέλουν τα λεφτά του φορολογούμενου για να επιδοτούν αποδεδειγμένες αποτυχίες, αλλά θα τα φυλάξουν για τον Άγιο Ευστράτιο και την Ελαφόνησο που θα γίνουν Πράσινα Νησιά.... 

Die Welt: Preisexplosion beim Strom beginnt gerade erst . Όπως πάνε, οι Γερμανοί θα έχουν δώσει πάνω από €300 δις για την Πράσινη Ενέργεια. Υπάρχουν προειδοποιήσεις για ενεργειακή φτώχεια. Ήδη Αμερική, Ασία, και Ρωσία έχουν φτηνότερο ρεύμα.

FOCUS:  800.000 Γερμανικά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τον ενεργειακό λογαριασμό τους. Το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα μετά την Δανία (αυτοί έχουν ακόμα πιο πολλές ΑΠΕ).

Και οι ψεύταροι! (για να μην πείτε δεν σας έβαλα την άποψή τους... 40 χρόνια ψέματα... Βρε ούστ!)

Και ποιοι αντιδρούν;  οι Τοπικές Αυτοδιοικήσεις που ροκανίζουν φόρους από την απάτη... Και στην Γερμανία. Φουχτελοτατούληδες.

Καιρός ήταν... Δεν ξέρω τι πολιτική δύναμη έχουν οι Πράσινοι και ποιος τους πληρώνει για να υπάρχουν, αλλά οι Γερμανοί έχουν πλαντάξει στις ΑΠΕ. Και δουλεύει φουλ η Πράσινη Προπαγάνδα, και η Μέρκελ έκανε σημαία τις ΑΠΕ και προωθεί στην Γερμανία αυτό που λέω δεν είναι εφικτό ή είναι εξωφρενικά πανάκριβο, δηλαδή να υποκαταστήσει μερικά γιγαβάτ πυρηνικής (90% διαθεσιμότητα [ευχαριστώ για την διόρθωση]) με πολλά γιγαβάτ ΑΠΕ (με 17, 20 και 22% διαθεσιμότητα). Δεν γίνεται, παρά μόνο εάν αγοράσει ή εάν καταλάβει την Νορβηγία για ...αντλησιοταμίευση, και την Ελβετία και την Αυστρία για καβάτζα.

11 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ο Σκάι προς το παρόν ψάχνει να βρει ράφτη:

"Αν δεν μου τον δείξεις, δεν σου δείχνω τον δικό μου"

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Archaepteryx,

Κατ´ αρχάς θερμα συγχαρητήρια για το blog.

Η διαθεσιμοτητα των πυρηνικών είναι πάνω από 90% αλλά όχι 99,9% .

Δεν είναι αεικίνητα!

Η εντυπωσιακή υψηλή διαθεσιμότητα και η ακόμα πιο εντυπσιακή ενεργειακή πυκνότητα παράγουν τις φτηνότερες Μεγαβατώρες απ οποιοδήποτε αλλη τεχνολογία ηλεκτροπαραγωγής. Μια πυρηνική MWhr στη Γαλλία κοστίζει περίπου 10 Ευρώ.

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

Πάρε, πάρε:
Άμεση πώληση του ΑΔΜΗΕ, πάγωμα στα φωτοβολταϊκά - Ολόκληρο το «νέο μνημόνιο» για την ενέργεια

archaeopteryx είπε...

2:40, το διόρθωσα

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

Και γενικά η διαθεσιμότητα είναι το πηλίκο ωρών λειτουργίας υπό πλήρες φορτίο (π.χ σε ένα χρόνο) ως προς τις ώρες ενός χρόνου

Π.χ.: Εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής (ανεξαρτήτως καυσίμου) που δούλεψε συνολικά 10 από τους 12 μήνες του χρόνου υπό πλήρες φορτίο (τους 2 μήνες ήταν σε προληπτική, ή έκτακτη συντήρηση) έχει διαθεσιμότητα n=83.3%.
(από κάθε πλευρά πολύ μεγαλύτερη από ένα αιολικό πάρκο που για να προσεγγίσει το 30% πρέπει να κάνεις θυσία την Μπιρμπίλη στον θεό Αίολο)

archaeopteryx είπε...

Ο θεός Αίολος θα ξεράσει με ξυλάγκουρα. Προτιμάει χυμώδεις. Το 28-30% είναι εφικτό, λένε σε Δ. Ακτές του Ατλαντικού λόγω σχετικά στρωτού jet stream.

Ρε σπιραλ, σήμερα δεν φυσάει. Κλείσε το ψυγείο σου, το πισι και μην αναψεις θερμοσίφωνα

spiral architect είπε...

Γερμανία: Αύξηση κατά 50% του ειδικού τέλους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2013
(via Bobolistan)

Ετσι ακριβώς!
Αυτοί θα έμεναν στο απυρόβλητο;
Τρέξτε Αλαμανοί χαρωπά στα ανθισμένα λιβάδια της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, παρέα με το pet σας, ξαλαφρωμένοι από περιττά λεφτά.
Τρέξτε!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για τη διορθωση της διαθεσιμότητας.

Η διαθεσιμότητα των πυρηνικών στη Γαλλία είναι περί τα 90%, στην Αμερική 92%, στην Νότιο Κορέα 95%.

Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά μέσο όρο η τιμή μιας πυρηνικής Μεγαβατώρας είναι λιγότερο από 10 Ευρώ με όλα τα κόστη μέσα, δηλαδή χρηματοδότηση, μελέτη, κατασκευή, λειτουργία για 60 χρόνια, καύσιμο, αποδόμηση. Δεν υπάρχει φτηνότερη ενέργεια!

Στο τέλος των 60 χρόνων λειτουργίας ενός σταθμού 1000 Μεγαβάτ μένουν περίπου 500 τόνοι χρησιμοποιημένο καύσιμο, τα διαβόητα "πυρηνικά απόβλητα." Αυτά όμως κάθε άλλο παρά απόβλητα είναι καθότι εμπεριέχουν 18 φορές περισσότερο καύσιμο από το αρχικό καύσιμο. Είναι το στρατηγικό καύσιμο του μέλλοντος.

Το αρχικό καύσιμο έχει 3-5% U-235, τα "απόβλητα" έχουν 95% κυρίως Pu-239 που είναι καλύτερης ποιότητας καύσιμο, αλλά και το βασικό υλικό για πυρηνικές κεφαλές.

Ως εκ τούτου, τα λεγόμενα "απόβλητα" απαγορεύετε να ανακυκλωθούν, εκτός κι αν είσαι μία από τις 5 χώρες που έκαναν πυρηνική δοκιμή πριν της 1ης Ιανουαρίου του 1967, δηλαδή τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

archaeopteryx είπε...

και που μάλλον εξηγεί γιατί παίζει θέατρο η Γερμανία με την φοβία των πυρηνικών. Δεν είναι στο κλαμπ, λέω... Να' σαι καλά.