Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Χαριτωμένα σωματίδια


Αυτή είναι μία από τις αναρτήσεις που είναι αμιγώς για ψυχαγωγία...
https://home.cern/about/updates/2017/07/lhcb-announces-charming-new-particle

Η Ευρωπαϊκή Οργάνωση Φυσικής ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε ένα νέο σωματίδιο, το Ξcc++ που έχει δύο χαριτωμένα (ή γοητευτικά) quarks και ένα υψηλό quark.

Η παρατήρηση αυτού του θεωρητικά αναμενόμενου βαρυονίου (συγγνώμη αν το σκοτώνω στην μετάφραση) είναι ίσως σημαντική για την εμβάθυνση της κβαντικής χρωμοδυναμικής, της θεωρίας που ερευνά την "ισχυρή αλληλεπίδραση", μία από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις (οι άλλες τρεις είναι ο ηλεκτρομαγνητισμός, η βαρύτητα, και η αδύναμη αλληλεπίδραση ασθενής δύναμη ή ασθενής αλληλεπίδραση - ευχαριστώ Pr. M.).

http://www.physics.ntua.gr/POPPHYS/60/quarks.html
http://www.physics.ntua.gr/POPPHYS/60.html
http://www.physics.ntua.gr/POPPHYS/articles/cern5.html  "Τα άτομα έχουν ηλεκτρόνια που περιφέρονται γύρω από τον πυρήνα, που αποτελείται από πρωτόνια και νετρόνια που αποτελούνται από άνω και  κάτω κουάρκ τα οποία είναι και τα σημερινά όρια της γνώσης μας"
http://www.physics.ntua.gr/POPPHYS/articles/elpart.html
Κουάρκ
https://en.wikipedia.org/wiki/Large_Hadron_Collider

Μέγας εἶ, Κύριε, καί θαυμαστά τά ἔργα Σου, καί οὐδείς λόγος ἐξαρκέσει πρός ὕμνον τῶν θαυμασίων Σου

Μέχρι να ανακαλυφθούν ενεργειακές εφαρμογές των κουάρκς (πέρα από την πυρηνική ενέργεια) το θέμα είναι υπαρξιακό. Είμαστε φτιαγμένοι από σωματίδια. Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν ηλίθια quarks (αν και έχω συναντήσει 3-4 πιθανά δείγματα που θέλουν αιολικά στην Σαμοθράκη... αλλά αυτό είναι άλλο πάλι θέμα)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=d2e-ZZDqPCw
Μηνάς Καφάτος
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B7%CE%BD%CE%AC%CF%82_%CE%9A%CE%B1%CF%86%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%B1%CF%81%CF%85%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF

Ανώνυμος είπε...

δεν εχει τον ..θεο του https://energypress.gr/news/panagiotakis-strofi-stis-ape-tha-ylopoiisoyme-fotovoltaiko-200-mw-stin-ptolemaida

Professor Moriarty είπε...

Weak force (weak interaction) αποδίδεται στα ελληνικά ως ασθενής δύναμη ή ασθενής αλληλεπίδραση (και όχι «αδύναμη»).

Το «ψυχαγωγικό» πρέπει να νοηθεί εδώ με την έννοια ότι άγει προς το «ειδέναι». Είμαστε φτιαγμένοι από στοιχειώση σωματίδια. Εν τέλει όμως τα στοιχειώδη σωματίδια είναι στην ουσία «συμπυκνώσεις» (quanta) πεδίων. Σύμφωνα με την σύγχρονη περιγραφή της φύσης (QFT) το πεδίο είναι το πρωταρχικό και τα σωματίδια τα είναι τα παράγωγα των πεδίων που εμφανίζονται μετά την κβάντωση τους (quantization).

Ανώνυμος είπε...

Πάλι με τα σωματίδια του διαβόλου Αεχαιοπροφέσορα Μοριάρτη πας να πουλήσεις μούρη και καρφώθηκες πάλι ποιός είσαι προφέσσορα των σωματιδίων του διαβόλου που τα έψαχνες στο cern και τώρα τα ψάχνεις στην μαύρη τρύπα από λιγνίτη. Που άραξες στην βίλα σου στην Πάρο ενώ ο κόσμος ψήνεται απ την υπερθέρμανση και τρως σούσια και πίνεις γαλλικά κρασιά μαζί με τον δόκτωρα του λιγνίτη αρχιμαφιόζο σταλινοφασίστα Σπιράλ Αρχιψεύτη, αρχιμασόνε πράκτορα TRUMPούκε που το είπες ανοιχτά ότι είσαι αμρικανοπράτορας και γιορτάζεις όχι την 25η Μαρτίου αλλά την 4η Ιουλίου. Και λες πάλι μπερδεμένες φιλοσοφίες για ανύπαρχτα φαντασικά σωματίδια που κατασκευάζετε στα μτυαλά σας και δήθεν υπάρχουν για να παίνετε παχιές επιδοτήσεις για άχρηστες έρευνες και να γράφετε καβαλιστικά μαθηματικά που μεταξύ σας τα καταλαβαίνετε και δεν έχουν καμια χρησιμότητα και συ άχρηστε δεν μπορείε να βιδώσεις μια βίδα και την πρίζα απ την καφεριέρα σου στην βάζει η ναζίστρια γραμματέας σου Βερμπερ που κρατάει το αρχείο σου με τα αιολικά, όλες τις τοποθεσίες που είναι στόχοι της εγκληματικής σου οργάνωσης από τραμπούκους και συνδικαΛΗΣΤΕΣ ΔΕΗ, μέχρι και αναρχικούς και τζιχαντιστές κάλεσες να βάλουν βόμβες σα αιολικά και στα πάνελς. Και βρίζεις πάλι αυτούς που θέλουν καθαρή ενέργεια άσχετε από παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΙΓΝΙΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΣΒΗΝΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΡΕΖΙΛΙ ΠΡΟΦΕΣΣΟΡΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΥΠΟΛΟ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΟΥ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝ. ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΓΡΑΨΕΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ. ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΕ ΤΗΝ 4Η ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΤ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΦΑΣΙΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗς ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΡΕΖΙΛΙ!!!! ΟΥΣΤ ΕΙΠΑ. ΟΥΣΤ ΡΕΕΕ!!!!!!!!!

Ιωσήφ είπε...

η κόρη των απατεώνων
http://www.theamericanmirror.com/chelsea-clinton-3-years-save-world-global-warming/


North Carolina Lawmakers Pass Two Year Ban On Wind Turbines
http://dailycaller.com/2017/06/30/north-carolina-lawmakers-pass-two-year-ban-on-wind-turbines/

archaeopteryx είπε...

8 Ιουλίου 3.10 μμ, για σένα το ανέβασα στόκε, χαχαχάχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Όπως συμβαίνει στα περισσότερα επιστημονικά πορίσματα για τις κατολισθήσεις, έτσι και για την μεγάλη κατολίσθηση στο Ορυχείο Αμυνταίου μάλλον θα "φταίνε" τα ρήγματα και τα υπόγεια νερά. Λες κι αυτά δεν υπήρχαν τόσα χρόνια εκεί και εμφανίσθηκαν τώρα από το πουθενά...

λεξιθήρας είπε...

http://imgur.com/Eejo4XG

archaeopteryx είπε...

9.55, αν τον έπαιρναν σοβαρά, μπορεί και να του έστελναν το ...Secret Service χαχαάαχαχα!

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΕΗ σκοτώνει . . .
Αναστάσιος Καραλίγκας
http://www.oikologos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=321&Itemid=190


Κοζάνη 25/02/2015
Καταρρίπτεται ο μύθος της μεγαλύτερης θνησιμότητας από καρκίνο στην Π.Ε. Κοζάνης;

http://www.kozanilife.gr/2015/02/megaliteri-thnisimotita-karkino-kozani/

Πολλάκις, έχουμε ακούσει ή διαβάσει ότι η Δ.Ε.Η. αποτελεί αρνητικό παράγοντα στη ζωή των κατοίκων τους νομού Κοζάνης και δη στην περιοχή της Εορδαίας. Και όχι άδικα, καθώς τα αποτελέσματα κατά καιρούς είναι εμφανή στην υγεία τους, με τον καρκίνο να αποτελεί την κορυφή της πυραμίδας σε αυτόν τον εφιάλτη που αναπνέουν καθημερινά.

Παρόλα αυτά υπάρχει και ένας «μύθος» πως στην Πτολεμαΐδα υπάρχει η μεγαλύτερη θνησιμότητα. Σύμφωνα όμως με νέα έρευνα που δημοσίευσε το thetoc.gr και τα στοιχεία ελληνικής στατιστικής αρχής η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο στην Ελλάδα.

Ειδικά στις Σέρρες, καταγράφεται θνησιμότητα αλλά και ο υψηλότερος δείκτης γήρανσης σε ποσοστό 26%, στη Δράμα 23% και στην Ξάνθη 15%.

Τα στοιχεία για τον καρκίνο σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους επιστήμονες, αλλά και πλήθος εικασιών -βάσιμων και μη- που δημιουργούν αντανακλαστικά φόβου στους κατοίκους.

Οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι:

Πρώτον να έχουν επηρεαστεί οι κάτοικοι της περιοχής από φυτοφάρμακα ή από τους υπάρχοντες περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως π.χ. το ραδόνιο, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Δράμας υπάρχει σε υψηλότερα ποσοστά.

Δεύτερον να οφείλεται σε ρύπους που παράγει η γειτονική Βουλγαρία και μεταφέρονται στην Ελλάδα με τα νερά του Νέστου ή ακόμη και στη διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, όπου είχε συμβεί ατύχημα το 2006.

Τέλος εντοπίζεται ως πιθανό αίτιο και το γεγονός ότι αρκετοί κάτοικοι της Δράμας είχαν μεταναστεύσει κατά τη δεκαετία του ΄60 στη Δυτική Γερμανία, όπου εκτέθηκαν σε καρκινογόνους παράγοντες και στη συνέχεια επέστρεψαν έχοντας επηρεαστεί από αυτούς.

Πάντως, εκείνο που ανησυχεί την επιστημονική κοινότητα είναι ότι οι δείκτες καρκίνου στην Ελλάδα αυξάνονται, έχοντας μάλιστα σπάσει το ηλικιακό φράγμα παλαιότερων χρόνων και εμφανίζοντας κρούσματα σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες.

Σάκης Καραδημούλας για το kozaniLife.gr

Ανώνυμος είπε...

@ anonymous 8 Ιουλίου 2017 - 9:47 π.μ.
https://youtu.be/GKe8S7beC6s

https://inzone.gr/papagiannis/

– Η χώρα μας βρίσκεται σε μία αξιοζήλευτη θέση με μεγάλες ενεργειακές δυνατότητες. Θα μπορούσαμε να επενδύσουμε περισσότερο σε ΑΠΕ; Μπορούν να αποφέρουν κέρδος;

Υπάρχει πολύς κόσμος, ο οποίος λέει: «αφού έχουμε ήλιο, αφού έχουμε αέρα γιατί να μην πάμε σε 100% ΑΠΕ». Αυτό τεχνικά δεν μπορεί να γίνει και δεν μπορεί να γίνει για έναν απλό λόγο. Διότι, οι ΑΠΕ όσο ελκυστικές και γοητευτικές κι αν είναι, έχουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ενώ, είναι πηγές ισχύος, ξέρουμε δηλαδή πόση ισχύ δίνει ένα αιολικό πάρκο, δεν είναι πηγές ενέργειας, δηλαδή δεν σημαίνει ότι μπορούν να δώσουν κάθε στιγμή αυτή την ενέργεια. Κι αυτό γιατί μπορεί να μην έχει ήλιο, για παράδειγμα την νύχτα, ή εκεί που δουλεύει ένα φωτοβολταϊκό και δίνει ισχύ 100MW ξαφνικά να περάσει ένα σύννεφο και να μηδενιστεί η παραγωγή. Δυστυχώς αυτά δεν μπορούν να ελεγχθούν.

Στην περίπτωση λοιπόν, που θα χάσει κάποιος την παραγωγή ενός φωτοβολταϊκού θα πρέπει αμέσως και μάλιστα με πολύ γρήγορο ρυθμό να αντικαταστήσει αυτή την πηγή με κάποια άλλη. Κι αυτή η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει ακαριαία γιατί ξέρεις πολύ καλά ότι κάθε στιγμή η παραγωγή θα πρέπει να είναι ίση με την ζήτηση. Αν δεν γίνει αυτό, η ζήτηση θα είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή και το σύστημα θα καταρρεύσει. Πρέπει δηλαδή να υπάρχουν συμβατικές πηγές ενέργειας, οι οποίες θα μπορούν να αντικαταστήσουν την παραγωγή και μάλιστα με πάρα πολύ γρήγορο τρόπο. Αυτός είναι ο λόγος, που δεν θα φτάσουμε ποτέ να έχουμε 100% ΑΠΕ.

Βέβαια, πρέπει να αναφέρουμε πως η Γερμανία έχει πετύχει σήμερα ένα 30% ΑΠΕ, την στιγμή που η Ελλάδα είναι στο 15% μαζί με τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια, τα οποία τα ξεχωρίζω πάντα, γιατί αυτά μπορούν να παράγουν ενέργεια όποτε θέλουμε. Εκτός των υδροηλεκτρικών εργοστασίων οι υπόλοιπες ΑΠΕ στην Ελλάδα είναι περίπου στο 6%, έναντι του 30% που είναι στην Γερμανία. Η Γερμανία όμως, είναι σ’ έναν χώρο όπου περιτριγυρίζεται απ’ τα πυρηνικά της Γαλλίας και απ’ τα μεγάλα υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας. Έχει δηλαδή, έναν πολύ καλό συνδυασμό μεταξύ ανεμογεννητριών στη Βόρεια Θάλασσα και φωτοβολταϊκών με συμβατικές πηγές ενέργειας, με αποτέλεσμα να μπορεί πάντα να βρίσκει εναλλακτική λύση να αναπληρώνει την παραγωγή των ΑΠΕ.

archaeopteryx είπε...

9.59 Το 30% της Γερμανίας είναι κυρίως από βιομάζα. Τα αιολικά είναι ονομαστικό 12-14%, απορρίπτουν όμως το 60-80% σε γείτονες μένει το 4-5%. Φ/β 5-6% Και για αυτά δουλεύουν μεταβλητά τις μονάδες λιθάνθρακα. ΔΕΝ εξοικονομούν καύσιμα, ΔΕΝ μειώνουν εκπομπές CO2, ΔΕΝ χρησιμοποιούν τα υ/η της Νορβηγίας (η διασύνδεση είναι καπαρωμένη από την Δανία και μελλοντικές διασυνδέσεις από την Αγγλία) αλλά έχουν διπλασιάσει το κόστος του ρεύματος (έχουν το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη μαζί με τους Δανούς). Κοινώς μούφα και σανός για να εξάγουν μηχανήματα ΑΠΕ σε αφελείς