Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Οι Ιρλανδοί δηλώνουν ότι άρχισαν να βαριούνται με τους στόχους για το ...Κλίμα.


https://www.thetimes.co.uk/edition/ireland/ireland-fights-wind-of-change-on-co2-bqkmfvhg3
http://www.thegwpf.com/irish-government-proposes-to-weaken-eu-climate-targets/

Η Ιρλανδική Κυβέρνηση κυκλοφόρησε νέες προτάσεις με στόχο να αποδυναμώσουν την νομοθεσία "για τι Κλίμα" της ΕΕ. Σε υπόμνημα προς άλλα μέλη της ΕΕ, που διέρρευσε στις 16 Οκτωβρίου, η Ιρλανδία επιχειρηματολογεί κατά προτάσεων σχεδιασμένων να επιβάλουν τους στόχους για ΑΠΕ και λεγόμενα αέρια του θερμοκηπίου, για το 2030.

Η ΕΕ έχει υποτίθεται στόχο για 27% ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα μέχρι το 2030 και διαπραγματεύεται για το πώς θα πετύχει αυτόν τον στόχο με τα κράτη-μέλη να αρνούνται νέες δεσμεύσεις για μετά το 2020. Η προτεινόμενη λύση είναι να προτείνει κάθε κράτος τον δικό του στόχο για το 2030 και να αποφασίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν αυτός είναι επαρκώς φιλόδοξος (Σταλινικό μου ακούγεται αυτό). Ωστόσο  τα κράτη μέλη δεν θα πετύχουν τον συλλογικό στόχο του 27% (η Ελλάδα είναι στο 30% πουλάκια μου), και όσοι δεν το πετύχουν υποτίθεται θα πληρώσουν σε ένα ταμείο για ΑΠΕ που θα επενδύει γενικά στην ΕΕ.  (Αν το καταλαβαίνω καλά, θα πληρώνει πχ η Γερμανία να βάλουμε κι άλλες ΑΠΕ ...εμείς).

Η Ιρλανδία προτείνει άλλα:  Χώρες που δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους για το 2020, να ξεκινάνε με νέους στόχους το 2021. Η Ιρλανδία είναι επίσης κατά των υποχρεωτικών πληρωμών σε ταμείο, και κατά της επίτευξης του 50% των στόχων για το 2030 μέχρι το 2025.  Είναι και ενάντια στην υποχρέωση δημοσίευσης λεπτομερών στρατηγικών για την περίοδο 2021-2030 με το επιχείρημα ότι ίσως ο κόσμος δεν είναι σύμφωνος.
Οι Ιρλανδοί έβαλαν πολλά αιολικά, με το φυσικό αέριο και αντλησιοταμίευση.  Τα αιολικά αύξησαν τις εκπομπές CO2 επειδή ανάγκασαν τις μονάδες αερίου να λειτουργούν μεταβλητά. Η αντλησιοταμίευση είναι πάντα και παντού της πλάκας. Καλή για λεφτά για χωματουργούς.

Να σας θυμίσω πώς κατάφερε η Ελλάδα να πετύχει τους στόχους της? Ρεκόρ ύφεσης και υποκατάσταση λιγνίτη από εισαγωγές ρεύματος και εισαγωγές αερίου.

Μπορούμε να βγούμε από το ευρώ χτες? Αναπόφευκτο είναι, ξέρετε... Να σας πω γιατί:  Συνολικό χρέος (εξωτερικό και εσωτερικό, 600-700 δις. ΑΕΠ 150-170 δις, και από αυτό, πόσο είναι μαϊμού? Δεν βγαίνει πουλάκια μου... Και στείλτε τους αλήτες σπίτια τους και τους εκπροσώπους τους παρέα...

2 σχόλια:

nikos είπε...

Παρασκήνιο στην ενέργεια: Γιατί ο κ. Γ. Σταθάκης βιάστηκε να νομοθετήσει νύχτα σε άσχετο νομοσχέδιο;http://www.mononews.gr/news-oikonomia-paraskinio-stin-energia-giati-o-k-g-stathakis-viastike-na-nomothetisi-nichta-se-ascheto-nomoschedio/210782

Ανώνυμος είπε...

Λαγκάρντ για κλιματική αλλαγή: «Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε ζωντανοί»
http://www.protothema.gr/environment/article/725249/lagard-gia-klimatiki-allagi-tha-psithoume-tha-tiganistoume-kai-tha-kaoume-zodanoi/

Χα,χα,χα! Ενεργοποιήστε Αγγλικούς υπότιτλους(CC)και γελάστε με την καρδιά σας!

Yes Prime Minister Global Warming etc Part 1
https://vimeo.com/124391891

Yes Prime Minister Global Warming etc Part 2
https://vimeo.com/124392955