Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Δεν αντέχουν την υπερτιμολόγηση


Είπα, μέρες που είναι, να μην επαναλαμβάνω το προφανές, αλλά αφού ο ανώνυμος οπαδός της επιδότησης και της ζητιανιάς το θέλει, ορίστε:

«Τσάμπα» ήλιο έχει και η Ισπανία. Και σοσιαλιστή Πρωθυπουργό. Ο σοσιαλιστής και ο τσάμπα ήλιος πέρασαν ένα νόμο, το 2007, που επιδοτούσε το ηλιακό ρεύμα, 10 φορές πιο ακριβά από το συμβατικό. Σαν του Σοσιαλιστή Γιωργάκη! Το €35/MWhr που πληρώνουμε €400/MWhr.

Έβαλε ο κόσμος στην Ισπανία τα λεφτουδάκια του και τώρα, που ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ο κόσμος μένει με τα φ/β στο χέρι, και από «Επενδυτές σε ΑΠΕ» τώρα βλέπουν την χρεωκοπία. Και η Theolia στην Γαλλία στα όρια της χρεωκοπίας, και η Vestas κάτω, άντε ξύπνα! Πόσο αφελής μπορείς να είσαι; Η Ελλάδα του ΓΑΠ είναι από τις τελευταίες τους ελπίδες στην Ευρώπη. Μετά πάνε στον Τρίτο Κόσμο, μόνο που εκεί δεν ελέγχουν τις επιδοτήσεις από την ΕΕ, και ζορίζει.

Όλα αυτά τα «πράσινα» προϋποθέτουν εξαιρετικά πλούσιο καταναλωτή, και κορόϊδο φορολογούμενο. Και τα Πράσινα Δάνεια των Ελληνικών τραπεζών, λαμογιά είναι, θα το αφιερώσω το κομμάτι στον ανώνυμο πανέξυπνο που ενημερώνεται για τα Αμερικανικά ενεργειακά από το …Βήμα! Αν θες αμερικανική Σοσιαλιστική ενημέρωση διάβαζε ΝΥTimes. Ειδεμή WSJ (αλλά έχει συνδρομή – τα σοσιαλΗστικά είναι «δωρεάν»).

http://www.bloomberg.com/news/2010-10-18/spanish-solar-projects-on-brink-of-bankruptcy-as-subsidy-policies-founder.html

Ευχαριστώ τον Β.Ζ. που μου έστειλε το link αυτό, προχτές...

11 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

και για του λόγου το (συνεχιζόμενο) αληθές:

Slovakia Plans to Reduce Subsidies for Solar Power, Hospodarske Reports
Related News:Environment .Slovakia Plans to Reduce Subsidies for Solar Power, Hospodarske Reports
By Ladka Bauerova - Oct 27, 2010 8:17 AM GMT+0300 Tweet LinkedIn Share
Business ExchangeBuzz up!DiggPrint Email .The Slovak government will copy its Czech counterpart in slashing subsidies for solar power producers

archaeopteryx είπε...

Embattled French wind developer Theolia managed to raise €60.4m ($77.4m) through a new rights issue, allowing it to stave off bankruptcy for the time being

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε όταν σε φτιάχνουν σκίζεις!

Ανώνυμος είπε...

Μετλα τα διακοποδάνεια, ήρθαν τα πρασινοδάνεια.
Ψάχνουν κορόιδα για να τους αρπάξουν τις περιουσίες αφού τους προσφέρουν επαχθή "πράσινα" δάνεια.
Με τις ευλογίες της κυβέρνησης γίνεται αυτή η εξαπάτηση.

porta porta είπε...

Στην Ισπανια εγινε κατι καλυτερο απο την Κυβερνηση. ΕΠειδη δεν μπορουν να παραβοασουν την καθε συμβαση σε σχεση με το ποσο πληρωνουν στους παραγωγους το ρευμα, βρηκαν εναν εξυπνο τροπο !!!

Τους ειπαν θα σας πληρωνουμε 1.200 ωρες !!! αχαχχα και ας παραγετε 2.000 στα ΦΒ !!

Θα γινει κ εδω.... εκει να δεις γελια !!

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

Γη θέλουν. Εκτάσεις. Χωρίς αντιδράσεις από κατοίκους γιατί στις χώρες τους έχουν αντιδράσεις.

takis perreas είπε...

Καλόμαθαν οι "αγρότες" τόσα χρόνια στις επιδοτήσεις και τα πανωγραψίματα και τώρα, αντί να να γυρίσουν στην γη τους, ψάχνονται για μπίζνες!
Ανεμομαζώματα-διαολοσκορπίσματα, λέει η παροιμία.
Με "αέρα" έχτιζαν σπιταρώνες και ξενοδοχεία τόσα χρόνια, με αεράτες κινήσεις θα τους πάρουν οι Τράπεζες πίσω, μέχρι και τα σώβρακα!!!
Μέλι θα φάω!!!

Professor Moriarty είπε...

Στην Βρετανία η αντίδραση στην εγκατάσταση αιολικών διογκώνεται θεαματικά. Πολλά τοπικά συμβούλια μπροστά στις αντιδράσεις αγανακτισμένων κατοίκων εν όψει κατασκευών ύψους 125 μέτρων δεν δίνουν άδειες για αιολικά πάρκα. Και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εισάγει νέα νομοθεσία που να δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στα τοπικά συμβούλια για έγκριση τέτοιων εγκ/σεων.

Η τάση είναι να τις βάζουν off shore. Αλλά, τώρα έρχονται στο φως οικονομικά στοιχεία που προκαλούν νέα αγανάκτηση στους Βρετανούς. Το κόστος κατασκευής off shore αιολικών είναι διπλάσιο του κόστους συμβατικών μονάδων, και 1.5 φορές μεγαλύτερο από τις πυρηνικές μονάδες. Και για να είναι βιώσιμες πρέπει να επιδοτούνται για τουλάχιστον 20 χρόνια.

http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/8091934/Wind-farm-revolts-blamed-for-dramatic-fall-in-planning-approvals.html

http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/windpower/8028328/Britains-offshore-windpower-costs-twice-as-much-as-coal-and-gas-generated-electricity.html

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο!
Αυτό το άρθρο πρέπει να δημοσιευθεί!

Προχθές στην Έκθεση φωτοβολταικών γινόταν πανζουρλισμός! Λογικό αφού οι τράπεζες μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για πράσινα δάνεια.
Αν όμως μειωθούν οι ταρίφες στο μέλλον , παρά τα 25 χρόνια σύμβασης με ΔΕΗ με σταθερές (δήθεν) τιμές,...οι τράπεζες θα κατάσχουν τα πάντα, προκειμένου να αποπληρώνονται τα δάνεια. Θα καεί πολύς κοσμος

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο κόσμος σε χώρες όπως η Αγγλία έχει δει και έχει καταλάβει για αυτό ξεσηκώνεται. Για αυτό ψάχνουν για ηλίθιους με λαμόγια για Κυβερνήσεις και εντελώς ελεγχόμενους δημοσιογράφους. Θα μας πάρουν τα βουνά και τους λόφους και μετά θα λέμε "α μας τα πήραν". Και θα πληρώνουμε και παραπάνω για το ρεύμα.

Πράσινη απάτη.