Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατάσταση


Ξαφνικά, όλοι (και η ΝΕΤ) ασχολούνται με το εάν και πώς θα χρεοκοπήσουμε... Και εάν θα συναινέσει η ΝΔ σε ...μέτρα.  Ομολογώ ότι όσο με έκαιγε το θέμα τον Αύγουστο του 2009, τόσο θεωρώ ότι τώρα είναι χάσιμο χρόνου... Με την έννοια ότι ελάχιστα μπορώ να κάνω ή να σκεφτώ που να αλλάξουν το αδιέξοδο. Βασικά περάσαμε δύο χρόνια αλληλοκοροϊδίας, και, σκληρό όσο και εάν ακούγεται, περιμένω να δω σε τι γλώσσα θα μας πούνε τα μαντάτα.

Τα μαντάτα είναι ότι είμαστε φτωχότεροι και συστημικά πιο ανίσχυροι σήμερα από ότι είμαστε το 1980 ή το 1960, με ορδές 20άρηδων, 30άρηδων και 40άρηδων που δεν ξέρουν καν τι λέω.  Δηλαδή, εάν δεν ζούσα εδώ, θα έλεγα "τι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κατάσταση"!

Το ότι μέσα σε αυτή την χαρά υπάρχουν αλήτες που διαφημίζουν φωτοβολταϊκά και αιολικά, τι να πώ;  Αλήτες που κλέβουν από φτωχούς. Που με λίγη τύχη θα την πατήσουν πιο σκληρά από ότι οι αντίστοιχοί τους στην Ισπανία...

Τελικά, νομίζω θα χρεοκοπήσουμε, επειδή για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν είναι πιο εύκολη λύση από το να κόψουν ...έξοδα.  Και φωνάζουν για συναίνεση, για να φταίνε οι ...άλλοι!

Είμαι κατά της Κατοχής.  Προτιμώ νηστικός, φτωχός, ξεβράκωτος και Ελεύθερος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[quote]...Είμαι κατά της Κατοχής. Προτιμώ νηστικός, φτωχός, ξεβράκωτος και Ελεύθερος.[/quote]
Μωρ' εσύ το λες! Ρώτα και τους άλλους που η παραγωγικότητά τους φτάνει στο "να σου στείλω ένα mail με την προσφορά μου" και τωρα δεν έχουν τι να προσφέρουν!

Πως θα πληρωθούν τα δάνεια του σπιτιού, των αυτοκινήτων κλπ.

Στείλτον πίσω στο χωριό του.
(όπως λέει και ο Πάσχος!!!)
Ξέρει να καλλιεργήσει τη γη? Τον αφήνουν να την καλλιεργήσει?
Ξέρει να καρφώσει ένα καρφί στον τοίχο?

spiral architect

George Mantjoros είπε...

Οι κατοχικες δυναμεις μας εκατσαν στο σβερκο πλεον για πολλα χρονια.
Νηστικος,φτωχος,ξεβρακωτος θα εισαι και θα ειμαστε ολοι για παρα πολλα χρονια.
Οσο για το ελευθερος το ξεχναμε πια.
Ελληνας και ελευθερος τελος.
Μισθοφοροι κατακτητες της χωρας εγιναν, ολοι οι πολιτικοι μας.
Απο δοσιλογοι μεχρι κακοποιοι.
Ημουν παντα εναντιον των λαικων δικαστηριων,τωρα αλλαξα. Δυστυχως θα ερθουν μερες αναρχιας και μεθοδοι Σταλινικες.Θα πληρωσουν ολοι οι αχρηστοι, ανικανοι και διεφθαρμενοι.Θα στηθουν κρεμαλες στην πλατεια.
Ελευθεροι δεν υπηρχαν επι Σταλιν.

Ανώνυμος είπε...

"Θα πληρωσουν ολοι οι αχρηστοι, ανικανοι και διεφθαρμενοι."

Μην είσαι τόσο βέβαιος για αυτό. Σε αυτή τη χώρα είναι θεμελιωμένη η επικράτηση των φελλών. Μάλλον είμαστε οι μόνη κοινωνία ου αντιμετωπίζει κάθε είδους ποιοτικό έλεγχο ως "αντιδημοκρατικό" και αυτή η τακτική συνεχίζει καταμεσής της κρίσης. Πάσχουμε από "σκατοκεφαλισμό" ή "shit headedness" κατά το επιστημονικότερον. Είμαστε βυθισμένοι ίσαμε τα ρουθούνια στο χρέος και συζητάμε τα ιδεοληπτικά μας περί πράσινης ανάπτυξης. Την σκέτη ανάπτυξη δεν την έχει αναφέρει κανείς.

Kaymakchalan

George Mantjoros είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ
''ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΣ''
Συμφωνω για τα αλλα.
Πρεπει ομως παντα να υπαρχει ελπιδα.
Απεκλεισα προς το παρον την μεταναστευση ,βλεπω πως καμοια πλουσια χωρα δεν θελει να μας αγορασει,γιατι εχουμε (οπως ευστοχα ειπες ), ασχημα ''χουγια''που εχουν γινει ανεξιτιλα και μας αγνοουν ολοι,ελπιζω λοιπον οτι καποια στιγμη θα αυτοευνουχιστουμε ,ισως με σφαγες.

Ανώνυμος είπε...

"Σκατοκέφαλοι", όπως και "κεφάλια" υπάρχουν παντού, σε όλες τις χώρες, σε όλες τις διαστρωματώσεις της κοινωνίας και ανεξαρτήτως ακαδημαϊκών κλπ γνώσεων. Το ζήτημα είναι πως οι δεύτεροι μπορούν να αξιοποιηθούν επί τω βελτίστω με σκοπό το μέγιστο κοινωνικό όφελος.

Όταν κάποτε η (τότε) ΕΟΚ έβαλε ποσοστώσεις στις καλλιέργειες, φυσικό κι επόμενο ο αγρότης είτε να παίρνει τις επιδοτήσεις και έχει ο θεός, ή να γίνει έμπορος, ή ... ρουμστουλετατζής.

Πάει λοιπόν η αγροτική παραγωγή!
____________

Όταν καταργήθηκαν οι δασμοί στην εσωτερική Ευρωπαϊκή αγορά, μετά από 2 χρόνια η ΙΖΟΛΑ στη Θήβα έκλεισε, γιατί υπήρχε στον Κοτσώβολο κουζίνα Kuppersbusch με τα μισά λεφτά - που λέει ο λόγος!
(Τι κουζίνα είχε η μαμά μας?)

Πάει λοιπόν η (όποια) βιομηχανική παραγωγή!

_______________

Ήρθαν λοιπόν τα δάνεια! Με τι παραγωγικό ιστό θα ξεπληρωνόντουσαν? Μόνο με το εμπόριο και τις υπηρεσίες? Ας γελάσουμε εν απαρτία και ομόηχα!

Δείτε πόσα καινούργια σπίτια έχουν μείνει άδεια!

Ποιοι βγαίνουν στα media σαν εκπρόσωποι του "ιδιωτικού τομέα"?
(τούμπανο μας τάχουν κάνει κι αυτοί ...)

Ο Κορκίδης
Ο Ασημακόπουλος
Ο Μίχαλος
Ο Δασκαλόπουλος (αυτός κι αν είναι ... παραγωγικός)

Πείτε μου, τι σκατά παράγουν αυτοί και είμαι διατεθειμένος να τα φάω!

Και στο καπάκι της κατάρρευσης, έρχονται και οι ΑΠΕτζήδες να "χωθούν" κι αυτοί με βαρύγδουπους και πηχαίους τίτλους:

ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.
Παραγωγή Μεταφορά και Διανομή Ηλεκτρικής Ενέργειας
από Ανανεώσιμες Πηγές.

(με τον διακριτικό τίτλο "Green Life LTD")

Ποιο θα τους πληρώσουν όλους τούτους?

Ρε δεν γ.....στε καλύτερα!

spiral architect

katalytikos είπε...

«Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας από τη Γερμανία και θα μπορούσε να εξάγει σε
μας ρεύμα. Η ελληνική οικονομία θα είχε έτσι ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο», λέει ο κ. Σόιμπλε.

Τεχνολογία,DESERTEC, κλπ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΒΙΑΖΕΙ ο κ. Σόιμπλε ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (γράφε DESERTEC) και συνδέει τη χορήγηση περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα με συγκεκριμένες προσδοκίες.

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι πρέπει να ανοίξει μία αναπτυξιακή προοπτική για την Ελλάδα, αναφέροντας ως παράδειγμα την ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ των ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ χωρών στη ΣΤΡΟΦΗ που γίνεται στον ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ τομέα.

«Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑΣ από τη Γερμανία και θα μπορούσε να εξάγει σε
μας ρεύμα. Η ελληνική οικονομία θα είχε έτσι ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο», λέει ο κ. Σόιμπλε. Προσθέτει δε ότι ΔΙΧΩΣ μία τέτοια προοπτική θα είναι για τον ίδιο ΔΥΣΚΟΛΟ να πείσει «το Γερμανό φορολογούμενο να επωμισθεί το σημαντικό ρίσκο ενός νέου προγράμματος» για την Ελλάδα.

___________________________________

Αρχαίε, τι ακριβώς θέλει; Διασύνδεση της Ελλάδας με το Desertec (με γερμανική τεχνολογία βεβαίως βεβαίως...) και μεταφορά μέσω των γραμμών στην Ευρώπη,

Ή,

να στήσουμε εμείς κάτοπτρα ΕΡΗΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ;

ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ ΑΥΤΟΣ;

(έχει φάει τρεις σφαίρες στη μάπα από έναν ψυχοπαθή -είπαν- εγώ δεν το πιστεύω αυτό ότι ήταν ψυχοπαθής, κάτι άλλο συνέβαινε)

επίσης είναι ο δημιουργός στη Γερμανία της Στάζι ΙΙ, ένα σύστημα παρακολουθησης των πάντων, το οποίο του το έμαθαν στην Αν.Γερμανία

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Πράσινη ανάπτυξη, όχι σκέτη ανάπτυξη. Θυμίζει έντονα εκείνο το "New Economy" στην εποχή της τεχνολογικής φούσκας του NASDAQ το 2000. Οι διάφοροι "ειδικοί" τότε είχαν ξεχάσει τα βασικά, ότι υπάρχει μόνο μια οικονομία, όπως σήμερα διάφοροι ξεχνούν ότι υπάρχει μόνο μια ανάπτυξη. Η ανάπτυξη βασίζεται στην δημιουργία αγαθών και υπηρεσιών που μπορούν να σταθούν στην ανοικτή αγορά χωρίς επιδοτήσεις και πλαστά δεκανίκια. Ο χρωματισμός με επίθετα όπως πράσινη κλπ δεν αλλάζει τις βασικές αρχές.

Kaymakchalan

porta porta είπε...

Εχεις μειλ !
Εχεις Σχολιο "διπλα" !
Εχεις δουλειες να κανεις !
χαχαχααααααα

Το 4 Ο ΠανελοΡάϊχ έφτασε με ομορφο και Πρασινο Εκβιασμο !

και εις αλλα με υγεια.

Ερχεται και το CO2 !! θα ψαχνονται οταν θ αρχισουν να κλεινουν τα πυρηνικα !!! που θα τα βρουν???
ΟΕΟ ΟΕΟ ΟΕΟ

Ελλας το Πρασινο Μεγαλειο σου.

ΠΠ

Ανώνυμος είπε...

με το συμπάθιο, αλλά να είμαι "νηστικός, φτωχός, ξεβράκωτος" πως θα είμαι ελεύθερος;
Δεν είναι προφανές ότι οι φτωχοί είναι υπόδουλοι των πλουσίων;
Σε ποια γωνιά της γης ζουν φτωχοί λαοί πλην όμως ελεύθεροι;
Δε νομίζω ότι το συγκεκριμένο δίλημμα στέκει.