Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό, και ο χρόνος της συγκεκριμένης παρέας έχει λήξει


γράφει ο Ιθαγενής

Εδώ και καιρό, ένα έργο ξανά παίζεται «Ο Μπαμπούλας της Χρεωκοπίας» , σε κάθε χωριό σε κάθε πόλη, από το μπουλούκι «Λεφτά δεν Υπάρχουν αλλά θα σας ξανά σώσουμε», που θέλει να πιστεύει ότι είναι η Κυβέρνηση της χώρας.

Ας σοβαρευτώ όμως γιατί για έκτη φορά (και μετά τον θρίαμβο της 21ης Ιουλίου) πασχίζουν να μας σώσουν ξανά μέχρι την επόμενη δόση. Κάνουν ότι μπορούν μέχρι την επόμενη δόση και δεν τους μεμψιμοιρώ, κάθε εξαρτημένος θέλει να εξασφαλίσει τη δόση του. Τους κατηγορώ όμως γιατί πανικοβάλλουν και τρομοκρατούν 11,000,000 πολίτες, για την εργασία τους, την περιουσία τους, την διαβίωσή τους καλώντας μας να υποκύψουμε και να αγωνιζόμαστε για τη επιβίωση, εδώ που μας οδήγησαν... ξεχνούν απλά ότι η χώρα επιβίωσε γιατί ο λαός της επέλεγε πάντα πως θα ζει και όχι αν επιζεί όποτε καλέστηκε να αποφασίσει.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν γιατί θα χρεοκοπήσουμε, θα βγουν τα τανκς να φυλάνε τις Τράπεζες, θα γίνουμε Αργεντινή, θα χάσουμε ότι έχουμε φτιάξει από το 1940, θα χάσουμε το €, …για να διατηρήσουμε λοιπόν το υπέροχο περιβάλλον μας πρέπει να έχουμε 1,000,000 άνεργους, να μειώνονται μισθοί και συντάξεις, να πληρώνεις κεφαλικό φόρο και για το φόρο, να κλείνουν καταστήματα, να οφείλει το Κράτος μερικά δισεκατομμύρια στους πολίτες του και η δημοσιονομική πολιτική να υπακούει στα κελεύσματα της Τρόικας που τα αφεντικά της μας υβρίζουν μας χλευάζουν μας συμπονούν ή μας δείχνουν το μεσαίο τους δάχτυλο.

Για όλα αυτά βέβαια το ποιος φταίει εξαρτάται από ποιος κομπάρσος απαγγέλλει στο τηλεοπτικό παράθυρο: φταίει η κυβέρνηση του 2009 (…που ήταν και το ΠΑΣΟΚ για 3 μήνες), φταίνε οι Δ. Υπάλληλοι, οι φορτηγατζήδες, οι ταξιτζήδες, οι υδραυλικοί ή όλοι μαζί, γιατί όλοι τα φάγαμε και τα δαπανήσαμε και όχι, πχ, SIEMENS, C4I, F16, swaps, τα τρένα φαρδύτερα από ράγες, τα χρηματιστήρια και τα δομημένα, όποιος υπέγραφε και διαχειριζόταν …ο καημένος αυτός απλά εξυπηρετούσε...

Τι να λέμε τα ίδια και τα ίδια, ας μιλήσουμε λίγο ειλικρινά:

-Καταρχήν δεν μπορεί να μας βγάλει κανένας από το €… παρά μόνο αν οι τελούντες υπό επίβλεψη οικειοθελώς οδηγήσουν την χώρα στην έξοδο, δεν μπορεί κανένας να σου πει έξω Τρισέ, Μέρκελ ή οποιοσδήποτε άλλος: αύριο θα έχεις δραχμές.

-Η χώρα έχει χρεοκοπήσει …στο εσωτερικό: ας δει τις οφειλές του Κράτους στους πολίτες και το κούρεμα στα χρέη του, στις συντάξεις και τους μισθούς.

-Η δημοσιονομική πολιτική της χώρας δεν διαμορφώνεται στη Βουλή αλλά σε κελεύσματα υπαλλήλων ξένων οργανισμών που ούτε τους ψηφίσαμε ούτε τους προσλάβαμε …και δεν μπαίνω στην ουσία αλλά είτε το Υπουργικό συμβούλιο πρέπει να διώξουμε είτε τους Τροικανούς κάποιος από τους δύο πλεονάζει και αεί βελάζει.

-Οποιος και να διαμορφώνει την δημοσιονομική πολιτική της χώρας δεν είναι ηλίθιος απλά υποκρύπτει σκοπιμότητες:

-δεν μπορεί οι μισθοί στο δημόσιο να περικόπηκαν 20% αλλά να έχουμε μείωση 5% της μισθολογικής δαπάνης

-δεν μπορεί να προκρίνεται το μέτρο της εφεδρείας για να γλιτώσεις 200,000,000 όταν τα ΔΙΒΕΤ ΔΕΤΕ και η το προσωπικό των 16 μισθών στοιχίζει πάνω από 500,000,000 και επιχορηγήσεις και οι μεταβιβαστικές πληρωμές να είναι μερικά δισεκατομμύρια ( …πόσα είπε ότι είναι τα εμβάσματα σε ΜΚΟ η Βουλευτής που θα ψηφίσει την εφεδρεία για να σωθεί η χώρα;)

-δεν μπορεί τα έσοδά σου να συναγωνίζονται το 2009 με τη λαίλαπα των φόρων που έχεις επιβάλλει.

-δεν μπορείς ούτε καν να μιλάς όταν δεν έχεις εισπράξει το ΕΤΑΚ και το ΦΜΑΠ του 2008 – 2009 και 2010 και μεταλλάσσεις τη ΔΕΗ σε εισπρακτικό μηχανισμό βάζοντας νέους φόρους για την ίδια περιουσία.

-δεν μπορείς να έχεις αύξηση πρωτογενών δαπανών το επτάμηνο του 2011, να επιπλήττεται το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προχθές και να ακούμε για δημοσιονομικό εκτροχιασμό χθες

-δεν μπορείς σε ύφεση να βάζεις διπλάσιους φόρους γιατί θα έχεις μεγαλύτερη ύφεση

Και τόσα άλλα απλά και οικονομικά που τόσες φορές έχουν ειπωθεί από τα αντινέα, αλλά τα LSoE δεν μπορούν να αντιληφθούν.

Να μην γράφουμε τα ίδια και τα ίδια όμως

Εγώ λοιπόν θα παραβλέψω ότι ήδη στο εσωτερικό έχουμε ουσιαστικά χρεοκοπήσει και την αποσάθρωση δομών και λειτουργιών αλλά θα πιστέψω για μια φορά τον θίασο των τηλεοπτικών παραθύρων.

Θα χάσω τι;

Τους Τροικανούς; Την δωρεάν παιδεία των dvd ή των φροντιστηρίων; Την δωρεάν υγεία των ράντζων; Την οικονομία των περαιώσεων; Την πολεοδομία των ταχτοποιήσεων και νομιμοποιήσεων; Τα διόδια για ανύπαρκτους δρόμους; Τον κεφαλικό φόρο; Τις εξυπηρετήσεις και τις διευκολύνσεις κολλητών πελατών των πολιτευτών; Τους Προέδρους και τα ΔΣ των υμνητών; Τα δωράκια στους εαυτούς μας; Τον εξωλογιστικό προσδιορισμός εισοδημάτων; Τις επιχορηγήσεις για όλα τα κιλά όλα τα λεφτά; Το room for let; Τους εφοπλιστές των 58 φοροαπαλλαγών; Τα ΜΜΕ της αντικειμενικότητας και ενημέρωσης; Τους Κατασκευαστές των ΜΜΕ; Το Taxis; Τις καταθέσεις στην Ελβετία; Τα εμβάσματα στο εξωτερικό; Τις μίζες;

Και ποιος καλείται λοιπόν να με σώσει;

Όσοι διαμόρφωσαν με το σύστημα ΠΑΣΟΚ, που η αλήθεια είναι ότι και αρκετοί καρεκλοκένταυροι και της ΝΔ ενστερνίστηκαν και συμμετείχαν, την κατάσταση που βιώνουμε;

Θα χάσω λοιπόν ένα πάρτι που δεν συμμετείχα αλλά καλούμε και χθες και σήμερα και αύριο να υπηρετήσω να σερβίρω να καθαρίσω να σκουπίσω και να πληρώσω και τον λογαριασμό.

Για να μην μακρηγορούμε η κυβέρνηση από το 2009 μεταλλάσσει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, εξαθλιώνοντας την εργατική τάξη και εξαφανίζοντας την μικρομεσαία αστική τάξη, σώζοντας Τράπεζες και κολλητούς πραιτοριανούς και πατρικίους.

Γιατί έτσι η εργατική τάξη θα ασχολείται μόνο με την επιβίωση υπό την πραγματικότητα της ανεργίας έχοντας σαν ευκαιριακό εχθρό όποιο αντιδρά και ότι τα ΜΜΕ αναπαράγουν: ναυτεργάτες, ΔΥ, φαρμακοποιοί, ΔΕΚΟ, ΤΑΧΙ, ΔΧ κλπ την μικρομεσαία αστική τάξη της χώρας που ως ρυθμιστικός παράγοντας (…μετακινούμενοι) έβγαζε κυβερνήσεις. Διαμορφώνοντας ένα κλίμα τρομοκρατίας και απελπισίας πιστεύοντας ότι υπό τη σκεπή της θα υποκύψουν όλοι για να σωθούν ξανά ψηφίζοντας τον πράσινο ήλιο ...και σώζοντας τους σωτήρες μας.

Μόνο που μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό ή πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πολύ καιρό και ο χρόνος της συγκεκριμένης παρέας έχει λήξει γιατί είμαστε πλέον ή εμείς ή αυτοί και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι εμείς είμαστε όχι μόνο περισσότεροι αλλά σημαντικότεροι από τις καρέκλες τους στις οποίες είναι γαντζωμένοι.

ΥΓ. Και κάποιοι άλλοι θα πρέπει να μιλάνε απλά και να λένε τι θα κάνουν, πως και για πόσο, να δώσουν ελπίδα, όραμα, στόχο στην κοινωνία, που κάθε ημέρα απειλείται με μια νέα καταστροφή έτσι ώστε να μην μας φανεί και τόσο τρομερή η νέα σωτηρία μέχρι την επόμενη φορά…το τι κάνουν οι υπό επιτήρηση καρέκλες δεν χρειάζονται να το αναπαράγουν (η κοινωνία όλη το βιώνει) στα παραμύθια δεν συνδιαλέγεσαι με τον δράκο, παρουσιάζεις τις υπόλοιπες επιλογές


Ο Ιθαγενής

“You may fool all the people some of the time, you can even fool some of the people all of the time, but you cannot fool all of the people all the time.” Abraham Lincoln.  Η φωτό είναι του Ansel Adams

4 σχόλια:

Φακ Κωστας είπε...

Αν και δηλωμένος ΔΥ (μια κατηγορία πολιτών που απεχθάνομαι συνολικά) ο Ιθαγενής είναι πάντα σωστός..
Θέλουμε 100,000 σαν τον Ιθαγενή στο Δημόσιο και θα έχει εξυγιανθεί..

Το πρόβλημα τη "δημοκρατίας" μας είναι ακριβώς τα εισαγωγικά..δεν έχουμε δημοκρατία..
Σημερινό παράδειγμα της φαυλότητας και της κομματοκρατίας:

Ποιοι νοικιάζουν κτίρια με τεράστια μισθώματα σε Δημόσιες Υπηρεσίες?..όλοι οι κομματάνθρωποι και κρατικοδίαιτοι..

Ποιοι απαλλάσονται ως ιδιοκτήτες ακινήτων από την έκτακτη εισφορά ακινήτων?
Οι παραπάνω κηφήνες..

Μας κλέβουν και θέλουν να το ξέρουμε..

a. horribillis είπε...

Υπάρχει πρόβλημα στο Δημόσιο. Αλλά δεν είναι οι Δημόσιοι Λειτουργοί. Δεν είναι καν οι φουκαράδες που μπήκαν από το παράθυρο να βαράνε μυίγες. Δεν είναι ούτε αυτοί που ψάχνουν να μαζέψουν λίγη από την σκόνη που περνά από τα τραπέζια τους. Εύκολος στόχος για θυμό, αλλά ΔΕΝ είναι αυτοί το προβλημα.

Το πρόβλημα είναι οι δήθεν υπάλληλοι του Δημοσίου (ή της ΡΑΕ καλή ώρα, ή αλλων κρατικών ή ημικρατικών νομικών προσώπων) που με μάτι στην μελλοντική τους καριέρα ή την Σωτηρία της Ψυχής τους χαντακώνουν τον Ελληνικό Λαό με φάυλες αποφάσεις που εξυπηρετούν τους μελλοντικούς εργοδότες τους (που μπορεί να είναι και έμμεσοι εργοσότες κάποιου προϊσταμένου υπηρεσίας σήμερα.

Αν κάποιος θίγεται, να μου το πει επώνυμα, και θα γίνω και εγώ επώνυμος, να βρει το δίκο του, και να γελάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα Φακ Κώστα, που είναι μεγαλύτερο για ορισμένους από εμάς, είναι ότι ποτέ δεν είχε η χώρα Δημόσιο για να δημιουργήσει και να λειτουργήσει ένα Κράτος για τους πολίτες της.
Προσωπικά μαγαζάκια εξυπηρετήσεων είχε γιατί βολεύει πολλούς και υπαλλήλους και συναλλασσόμενους.
Είμαστε εδώ που είμαστε γιατί κανένας δεν επιθυμεί την ύπαρξη δομών και λειτουργιών στο Δημόσιο γιατί οι κανόνες έχουν και ανταμοιβή αλλά πάνω από όλα ποινή.

Ο Ιθαγενής

spiral architect είπε...

Ζουν ανάμεσά μας και μας ταλαιπωρούν:

http://tinyurl.com/6xwpgea

Στείλτε τους από κει που'λθαν!