Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μας λάδωναν για να δανειζόμαστε και μας εκβιάζουν για να ψωνίζουμε κι άλλο


Καταλαβαίνω ότι ίσως είμαι μειοψηφία (για την ώρα) στην προτίμησή μου να ζητήσει η Ελλάδα στάση πληρωμών και έξοδο από την Ευρωζώνη. Και, μεταξύ μας, ξέρω τι σκέφτονται και κάτι μεγαλομέτοχοι τραπεζών και βιομηχανιών κλπ. του ιδιωτικού τομέα.  Ξέρω και τι τραβάνε και οι ...Αρχηγοί κομμάτων, και τι αμηχανία έχουν σε τέτοιες καταστάσεις.

Για αυτό, όσο είμαι μειοψηφία, προτείνω ...συμβιβασμό. Θέτω εγώ όρους για παραμονή μας στην Ευρωζώνη (και την μη μονομερή και κρύα στάση πληρωμών):

1) Να αναγνωριστεί η προέλευση και η χρήση του χρέους των 350 δις.  Να υπολογιστεί πόσο από το χρέος πήγε σε προμήθειες ή  αναθέσεις έργων σε ξένους εργολάβους και προμηθευτές, και τους ντόπιους πλασιέ και συνεργάτες τους.  Ενδεικτικά, Ολυμπιακοί Αγώνες, μετρό, τραμ, προαστιακός, τηλεπικοινωνίες, Γέφυρες, Αεροδρόμια, αιολικά πάρκα, τρένα. Να αναγνωριστεί επίσης πόσα από τα 350 δις αντιστοιχούν σε BMW, Porsche, VW, Audi, Miele, Siemens, Gaggenau, Bosch, είδη κιγκαλερίας Πράκτικερ κλπ -- καταλαβαινόμαστε.  Αυτό το χρέος ή διαγράφεται ή ελάτε και πάρτε πίσω τα "αγαθά". Επιφυλάσσομαι να ζητήσω ρέστα για την ζημιά στο Αττικό τοπίο και άλλες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

2) Για τα υπόλοιπα, άτοκο moratorium μέχρι να έχει η χώρα λεφτά. Δεν είμαι αντίθετος σε μέτρα έκτακτης φορολόγησης, αλλά έως εκεί που κρίνει η Κυβέρνησή μου ότι δεν θίγεται ο πληθυσμός.

3) Να απολύσετε κάθε Τραπεζοϋπάλληλο που ενέκρινε τα επισφαλή αυτά δάνεια και να ζητήσετε ευθύνες από τις δικές σας εταιρίες που τώρα κοστίζουν λεφτά στους δικούς σας φορολογούμενους. Πώς είναι δυνατόν τόσο έξυπνοι άνθρωποι, να μην έβλεπαν ότι η Ελλάδα από το 2000 και μετά είναι "φούσκα"; 

ΕΣΕΙΣ κυρία Μέρκελ (ή τα αφεντικά σας) πιέζατε για όλα αυτά τα άχρηστα. Εσείς είχατε Έλληνες πολιτικούς στο payroll, για να τα υλοποιεί και να σας προτιμάει.  Εσείς ζητήσατε από την Μπιρμπίλη να περάσει νόμο για να αγοράζουμε Γερμανικές σαβούρες.  Τις ίδιες σαβούρες που τώρα ο Σόϊμπλε εκβιάζει να αγοράζουμε προκειμένου να πάρουμε την επόμενη δόση.  Τι είναι η υποχρεωτική αγορά φωτοβολταϊκών εκτός από υποθήκευση μελλοντικών λογαριασμών ΔΕΗ;

Διαβάζω διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Κι αν δεν θέλει η Ελλάδα;  Κατοχή επειδή λαδώνατε για να ψωνίζουμε με δανεικά;  Δεν θέλω.  Και ελάτε πάρτε μου (δεν θα αντιδράσω), ό,τι Γερμανικό έχω στο σπίτι μου. Πάρτε και τον Λαλιώτη και τις εταιρίες που τάϊζε με τα "έργα πνοής" του. Δώρο καλής θέλησης.

8 σχόλια:

spiral architect είπε...

Σωστοί όροι απευθυνόμενοι όμως σε ώτα μη ακουόντων.

Δυστυχώς δεν φαίνεται στον ορίζοντα ένας ηγέτης (κάτι σαν τον Evo Morales σε ευρωπαϊκή version) που με σαφείς και συγκεκριμένες θέσεις, εναντίον αυτής της σύγχρονης αποικιοκρατίας, θα μπορεί να "πατήσει πόδι".

Ανώνυμος είπε...

Μυστικό γερμανικό σχέδιο για την διάσωση της Ελλάδας το οποίο έχει εισηγηθεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίας συμβούλων της Ευρώπης τη Roland Berger, αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα Le Tribune.


Το σχέδιο με την ονομασία "Εύρηκα" προβλέπει την συγκέντρωση όλων των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου ύψους 125 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια εταιρία συμμετοχών η οποία θα εξαγοραστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο φορέας αυτός θα "τρέξει" το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων ως το 2025, ενώ τα 125 δισ. ευρώ θα αποδοθούν στην Ελλάδα προκειμένου να επαναγοράσει τα ομόλογά της που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Διάσωσης.

http://dexiextrem.blogspot.com/2011/09/blog-post_5525.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FRnkws+%28%CE%94%CE%B5%CE%BE%CE%AF+%CE%95%CE%BE%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%29

ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ Η ΦΡΑΟΥ

porta porta είπε...

Μετα τα ακινητα και το ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ το οποια εξηγησα, θα πιασω το χθεσυνο μετρο περι αποδειξεων.

Θα το πω παλι απλα...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΤΣΕΠΗ.
- Αναγκαστικη Ειπσραξη σε Σπιτια
- Αναγκαστικα ΕΞΟΔΑ σε καθε Πολιτη
- ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙΣ ! εαν/οταν αποταμιευεις ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣΑΙ !

καταλαβαινει κανεις Χριστιανος τι ειπε το Μπεννυ ?
" ΞΟΔΕΨΕ ρε ΞΟΔΕΨΕ οτι σου εχω αφησει, και ΜΕΙΝΕ ΠΑΝΙ ΜΕ ΠΑΝΙ και ΑΣΤΕΓΟΣ "

Αναγκαστικα Εξοδα, Αναγκαστικη Εισπραξη σε αδεια ΤΣΕΠΗ πλεον... που ειναι το σπιτι ? οεο

Κουκος αβολοντε. Δεν εχω αλλα σχολια... ΚΑΤΑΡΓΩ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ! και με λενε Μπεννυ.-

ΘΥΜΙΖΩ οτι ο Εφαρμοστικος ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ !!
Οτι ωρα γουσταρουν οι Blackrock & Goldman Sachs τα "δινουν"... και θα ερθει η φορολογηση καταθεσεων οι οποιες περισσευουν απο τον "ισοσκελισμενο προσωπικο και οικογενειακο προϋπολογισμο !

ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ??

ΠΠ

ΠΡΟΣΛΑΛΙΑ είπε...

Αν σε άκουγε (μας άκουγε) και κάποιος...

Ανώνυμος είπε...

Χα!χα1χε!χε!

" Πάρτε και τον Λαλιώτη και τις εταιρίες που τάϊζε με τα "έργα πνοής" του. Δώρο καλής θέλησης..."

Αψογος Αρχαίε, άψογος!!!!!!

ό παγωτατζής

Ανώνυμος είπε...

...και τον Παπούλια Αρχαίε μου,και τον Παπούλια με την γερμανίδα σύζυγο, δεν υπάρχει και νομικό κώλυμμα...
Δώρο και αυτόν,αλλοίμονο,αλλά και να πληρώσουμε για να τον πάρουν πάλι συμφωνούμε!

ό παγωτατζής

Ανώνυμος είπε...

Ελα μου τωρα!!!!!!! σε εφαρμογη απο 2012. χαχαχαχα γεια σου ρε Π-Π!!!! (το γελιο ειναι υστερικο, πιστεψε με)
.
Από το 2012 όμως αλλάζει μορφή και η φορολογική δήλωση, καθώς θα απαιτείται πια κάθε φορολογούμενος να δηλώνει πέρα από τα ακίνητά του και τις καταθέσεις του, μετοχές, ομόλογα ή όποια άλλη αξία έχει στα χέρια του

το ειδα εδω με τελευταια ενημερωση πριν λιγο http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1292736

Οπως τα λες ακριβως ειναι Π-Π
και εσυ Αρχαίε , βεβαιως βεβαιως
ThW

Ανώνυμος είπε...

λες να πιάσει και αυτούς που λάδωναν Ζήμενς και σία?