Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Η ανεξαρτησία της Πολωνίας



Η Πολωνία θα ασκήσει βέτο σε κάθε νομοθεσία της "Ευρωπαϊκής" Ένωσης που θα αμφισβητούσε την ανεξαρτησία της ενεργειακής της πολιτικής (από εδώ και εδώ).

Η Πολωνία βασίζεται σε κάρβουνο (θυμηθείτε τους υποκριτές "Ευρωπαίους"), δεν θέλει εξάρτηση από την Ρωσία και έχει πολύ αέριο (για 300 χρόνια;), λένε σε shale gas.  Η εξόρυξή του, ωστόσο, δημιουργεί φόβους στους περιβαλλοντολόγους, για  μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, έκλυση μεθανίου (αέριο του θερμοκηπίου), κοινώς δεν ελέγχουν οι Γερμανοί την Πολωνία και σκούζουν οι οικολόγοι.

Περισσότερα για shale gas και shale gas την Πολωνία.  Για την ανεξαρτησία της Ελληνικής πολιτικής, παρακαλώ στην Βουλή.

10 σχόλια:

nikos είπε...

archaeopteryx- μην σε παρεξηγήσουν τα.... "ντουβάρια μας"

spiral architect είπε...

Σσστ, η ηγεσία τηλεδιασκέπτεται:
http://tinyurl.com/5umhk72

(και με imac, παρακαλώ)

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=F8CL2mqkfGI

Ανώνυμος είπε...

Πώ! πώ ! Άίσχος!!!
Τί θα έλεγε άραγε ή γιαγιά τού Γιωργκη τώρα άν ζούσε;;;
χα!χα!χα!
Τί πράσινα άλογα μ΄λές εγγονέ ΄μ;;
Θα ταίζουμε τούς άλλους και μείς να πεινάμ΄;;;;
χα!χα!χααααχαχα!!

ό παγωτατζής

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ηταν η Πολωνία σε θέση κλειδι γεωπολιτικά, οπως η Ελλάδα πριν τη διαλυση του ανατολικου μπλοκ, και θα είχε μια τελείως διαφορετική πορεία. Οταν μια χώρα πρεπει να στηριχθεί ολα πάνε μέλι γάλα και γινεται χώπα πρότυπο. Γιατι άρραγε η Ελλαδα δε πέρασε κρίση για πανω απο 50 χρόνια, οταν η δύση είχε τις πετρελαικες κρίσεις, την εμφάνιση stagflation κτλ.? Μαντέψτε.Η μαγκιά της Πολωνίας "εχει πλάτες"...
Η χώρα μας τα πήγαινε περίφημα μέχρι που μπέρδεψε η κατάσταση και ο ΚΚ ο πρεσβύτερος μας έβαλε στην Ευρώπη. Ανδρεας και προετοιμασία. Μετά τη διαλυση της ΕΣΣΔ, δωθηκε το σημε και για τη δική μας. Τωρα, με αναλογη προετοιμασία, και πολύ "τρέλα", μάλλον προετοιμαζόμαστε για τη νέα θέση μας στη σκακιέρα....πιθανότατα εκτός ευρώ, και σίγουρα οχι με τη heartland. Εξαλλου η Ευρώπη είναι οι κακοί πλέον. Οταν τελειωσει η ρυθμιση μαλλον ως δια μαγείας θα ερθει ξανα η ανοιξη...

archaeopteryx είπε...

φυσικά και έχει πλάτες... Δες στους συνδέσμους, ποιός θέλει να κάνει τις εξορύξεις...

Ανώνυμος είπε...

Οι αναρτήσεις σας σχετικά με το διοξείδιο του άνθρακα και την αιολική - ηλιακή ενέργεια είναι πράγματι ρηξικέλευθες και άξιες στοχασμού , μολαταύτα με κάνει εντύπωση η απουσία αναφορών σας στην γεωθερμία σαν εναλλακτική λύση στον άνθρακα και τα πυρηνικά και μάλιστα σε μια χώρα που έχει ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα γεωθερμίας .

archaeopteryx είπε...

Μια χαρά είναι η γεωθερμία εάν είσαι στο σωστό μέρος στον πλανήτη. Π.χ. εάν η Μήλος ή η Ισλανδια προσφέρονται και μπορούν να έχουν γεωθερμία, δεν σημαίνει ότι το ρεύμα ή η θερμότητα μεταφέρονται στο Λονδίνο ή το Παγκράτι... Τοπικό, και σχετικά περιορισμένης εμβέλειας. Αλλά όπου στέκει... (και δεν ξέρω πού στέκει στην Ελλάδα)

nikos είπε...

να φανταστείτε ότι ο ΑΗΣ Κομοτηνής δουλεύει με το 30% της δυνατότητας του 200-250 MW .. ΎΦΕΣΗ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την απάντηση σας , νομίζω όμως ότι τα 30 βεβαιωμένα από το ΙΓΜΕ γεωθερμικά πεδία της Ελλάδος και μεταξύ τους τα πολλή υψηλού δυναμικού της Μήλου και Νισύρου αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης , μια απλή έρευνα στο χάρτη της Ελλάδος και θα δούμε πόσες περιοχές ονομάζονται θερμά , θερμή , θερμοπυλες κλπ.

στον παρακατω συνδεσμο εχει αρκετες λεπτομεριες σχετικα .

http://www.oikologio.gr/content/view/1242/2/