Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Εάν μας νικήσουν

«Εάν τους νικήσουμε αυτοί έχουν πατρίδα να επιστρέψουν,

Εάν μας νικήσουν εμείς δεν έχουμε πού αλλού να πάμε.»

Μιλτιάδης

« Είναι προτιμότερο μια χώρα να αντισταθεί και να χάσει τον πόλεμο υπερασπιζόμενη την τιμή της, γιατί, όσο τρομερές κι αν είναι οι συνέπειες της ήττας, μετά την καταστροφή θα έρθει η αναγέννηση. Αλλοίμονο όμως στο λαό που υποκύπτει με την θέλησή του. Που δέχεται αδιαμαρτύρητα την ταπείνωση της κατοχής, την ντροπή της σκλαβιάς, την ταπείνωση της εθελούσιας υποταγής. Ένας τέτοιος λαός είναι χαμένος».


Carl von Clausewitz

(αν δηλαδή έχετε μάτια και βλέπετε ή αυτιά και ακούτε)

6 σχόλια:

George Mantjoros είπε...

Για να πουν συγχρονοι Ελληνες ''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'' πρεπει να υπαρχει ΛΕΩΝΙΔΑΣ.

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

Το κύμα αγανάκτησης φουντώνει παντού με τη μοναδική μορφή ατομικής αντίστασης (ή διαλόγων αν θες) να είναι το internet, σε φόρουμ, σε μπλογκ κλπ.
(την "πλατεία" - χωρις πλαίσιο και στόχους - την έφαγε η μαρμάγκα και η καταστολή)

Σκέφτομαι όμως ...
Παλιότερα έβριζαν την χούντα απ΄το αναλογικό τηλέφωνο του ΟΤΕ, μέχρις ότου οι πιο ξύπνιοι άκουγαν τα "κλικ", τα "χρατς" και τα "γκουχ" και συνειδητοποιούσαν ότι κάποιοι παρακολουθούσαν τις συνομιλίες τα μπινελίκια.

Τώρα θα φοβόμαστε να γράψουμε τις απόψεις μας.

- Να φύγεις, να πας αλλού, πάλι τα ίδια σκατά θα βρεις!
- Να πάρεις τα βουνά, θα σε βρουν οι δορυφόροι, ακόμα και το google earth!
(δεν είμαστε στο ’47)
- Να τα βροντήξεις κάτω και να κλειστείς στο καβούκι σου, αναπόφευκτα θα πέσεις στα “σκληρά!”
(και αν έχεις λεφτά να αγοράσεις …)
- Οι ρουφιάνοι και τα αγράμματα παπαγαλάκια “νομιμοποιούνται” συμμετέχοντας σε “νομοπαρασκευστικές επιτροπές” για την ταυτοποίηση των διαχειριστών των blogs.

Για να μην τη μαμήσουμε εντελώς, αντισταθείτε γιατί το “Δογμα του Σοκ” ειναι σε εξέλιξη.

Τώρα πως? Χρειάζεται ηγέτης

Καλύτερα λοιπόν να ηγείται λέων αγέλης ποιμνίων παρά αμνός αγέλης λεόντων.
(νομίζω ότι, το τελευταίο το έχει πει ο Σοβιετικός στρατηγός Georgy Zhukov)

Ανώνυμος είπε...

Για όσα ζούμε σήμερα φταίει η τυφλή εμπιστοσύνη που δείχναμε στους εκπροσώπους μας και η αδιαφορία μας για τις αποφάσεις που έπαιρναν σε διάφορα κέντρα αποφάσεων, εκμεταλλευόμενοι την άγνοια αλλά κυρίως την αδιαφορία μας.
Μια γνώμη - του 2009 - για τα «Λόμπι και διαμόρφωση πολιτικής στην Ε.Ε.» (και αλλού φαντάζομαι):
“…Η ολοένα και μεγαλύτερη νομοθετική εξουσία την οποία συγκεντρώνουν οι Ευρωπαϊκοί οργανισμοί ως αποτέλεσμα των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις τελευταίες -δύο τουλάχιστον- δεκαετίες, έχει ως αποτέλεσμα αυτοί να είναι υπεύθυνοι για ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των νόμων και των ρυθμίσεων που αφορούν στους πολίτες των 27 κρατών-μελών. Σε πιο ειδικευμένα θέματα μάλιστα, όπως το περιβάλλον, το ποσοστό των νόμων που εφαρμόζονται από τα κράτη-μέλη ως αποτέλεσμα αποφάσεων των Οργανισμών της Ε.Ε. φτάνει ακόμα και το 80%. Αντίστοιχη με την επιρροή που ασκούν τα λόμπι στην πανίσχυρη Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι και η επιρροή που ασκούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο…”

http://www.solon.org.gr/index.php/diethneis-sxeseis-diakyvernisi/101---a-/1198-lobbying-ep.html

Όσοι τα γνώριζαν αυτά (και μερικά άλλα πιο συγκεκριμένα) ρύθμισαν τις υποθέσεις τους κατάλληλα και τον σωστό χρόνο. Όσο για το δικό μας – οικονομικό – μέλλον, θα το χαρακτήριζα απλά … άγνωστο. Δυστυχώς, έτσι όπως κυλάνε τα πράγματα ο καθένας παλεύει για τις υποθέσεις του μόνος… και βλέπουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πείτε μου ότι ο καθένας μας δεν έχει κλειστεί στον εαυτό του....ότι δεν περιχαράκωσε την ατομική του ύπαρξη , κτίζοντας γύρω του κέλυφος για να αντέξει την περίοδο και μετά να δεί πως θα πάνε τα πράγματα και να πράξει ανάλογα...
Πέιτε μου ότι αυτό το έκανα μόνο εγώ....
Πέιτε μου ότι κάποιοι ετοιμάζουν αντίσταση και ότι μαζέυουν κρυφά οπλισμό για να επαναστατήσουν ενάντια στο καθεστώς, όπως έκαναν παλιά στη κατοχή...
Πέιτε μου τέτοια...αλλιώς μην μου λέτε τίποτε...
Όλοι περιχαρακωμένοι στο κέλυφός του ατομισμού μας , παρακαλάμε να αντέξει τους κραδασμούς της καταιγίδας....όλοι....

Μοναδική ελπίδα μας να σπάσουν ταυτόχρονα πολλά κελύφη την ίδια στιγμή και να έχουν τα μάτια ανοικτά αυτοί που τα κατέχουν ,έτσι ώστε να προλάβουν να δουν ο ένας τον άλλον στα μάτια ....μπας και γίνει τίποτε...μπας και αρχίσει η θρυλούμενη επανάσταση από τύχη....

χρηχα

archaeopteryx είπε...

χρηχα, κάπως έτσι, αλλά έχεις και 5-10-15 ανρθώπους που στέλνεις κανένα email κατ'ιδίαν. Θα μου πεις, κάνει διαφορά; Θα δείξει.

Εχει ένα καλό η άσκηση. Διαμορφώνεις άποψη και πλατφόρμα χωρίς καθοδηγητές. Τους ΜΙΣΟΥΣΑ τους καθοδηγητές... Αφού πουλόυσαν μουρη, έπιαναν κωλαράκια...