Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Επαναφορά του κάρβουνου, αντί αερίου, στην Ευρωπαϊκή ηλεκτροπαραγωγή, και η αύξηση του CO2 μπορεί και να μειώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου (τσιμπάτε με, τσιμπάτε με)


Σας το έχω πει λίγο μετά την Fukushima: Θα τα κάνουν γαργάρα και τα περί CO2 τα αφεντικά μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για να πάψω να ασχολούμαι με την Πράσινη Απάτη. Άπαξ και αποφάσισαν να κλείσουν πυρηνικά, έστω και λίγα, έστω και εάν και αυτό γίνει γαργάρα, που θα γίνει, δεν υπάρχει άλλο υποκατάστατο για ισχύ βάσης: Κάρβουνο. Το αέριο έχει πολιτικό ρίσκο, ακόμα και για την Γερμανία. Μπορεί να ελέγχει τον Nordstream, αλλά δεν ελέγχει τον Πούτιν.


Τώρα, με την τιμή του κάρβουνου πεσμένη, με ενεργειακή φτώχεια, με τα δικαιώματα άνθρακα στον πάτο, ξεκινάνε μονάδες κάρβουνου. http://www.businessinsider.com/europe-moves-from-gas-to-coal-2012-6  (και το είδα εδώ).

Το μόνο που θέλει προσοχή είναι να μην είναι οι ίδιοι που βάζουν αιολικά στα βουνά μας για ...αντισταθμιστικά, πληρωμένα από εμάς  Τους έχω ικανούς, σκεφτείτε τα κατοχικά δάνεια.


Το ότι η αύξηση του CO2 μπορεί να μειώσει (ή να αυξήσει) ή να αυξομειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου, δεν με ξενίζει καθόλου. Έχω κάνει αρκετά μοντέλα στην ζωή μου, πειράζεις ένα δύο μεταβλητές στις εξισώσεις και τα κάνεις όλα πύραυλο. Μα σας το έχω πει και αυτό.  Σήμερα παίζουμε το I told you so. http://www.capitolcolumn.com/news/nasa-increase-in-co2-could-indirectly-lessen-effects-of-global-warming/Το είδα εδώ. Το κλίμα το επηρεάζει, ο ήλιος, η τροχιά και η περιστροφή της γης, η βαρύτητα, οι τεκτονικές πλάκες, η σελήνη, οι κοσμικές ακτίνες, ο  Θεός, αν θέλετε, και όχι τα μοντέλα του κάθε ανέραστου μοντελίστα.

Στην Αμερική πάλι, όπου βασίλευε το κάρβουνο, το έχουν ρίξει σε αέριο από fracking, και για ηλεκτροπαραγωγή.

Η φτηνή και απρόσκοπτη ενέργεια είναι ένας τρόπος να επιζήσεις και να βγεις από την ύφεση. Οι Αμερικάνοι, την δεκαετία του '30 έφτιαξαν ένα σωρό Υ/Η φράγματα. Εάν ο Ομπάμας δεν ήταν ... Πράσινος, η Αμερική θα είχε ξεκινήσει καμιά ντουζίνα πυρηνικά. Αυτά, έχουν θέσεις εργασίας, και δημιουργούν και θέσεις εργασίας μετά.  Έχουν ρίσκα;  Και το να πηγαίνεις για καφέ στην πλατεία έχει ρίσκα.  Κάτι κινείται δηλαδή αλλά Zzzzzzz.... Εδώ, μην φοβάστε, μόνο με κασμάδες θα ψάχνουμε για λιγνίτη έτσι που πάμε... Αλλά θα γράψει κάποτε η Ιστορία πώς η Πράσινη Τρέλα με τις ΑΠΕ βάθυνε την Ευρωπαϊκή και την Αμερικανική ύφεση.  Προς όφελος τίνος, είναι το ερώτημα.

17/3/2011  Ηλεκτρικά τρένα με ΑΠΕ;  Χαχαχαάαα!
6/4/2011 Μέσα στην Πράσινη Παγίδα (έχει και τον Vahrenholt)

26 σχόλια:

nikos είπε...

μόνο με κασμάδες θα ψάχνουμε για λιγνίτη xixxi

Ανώνυμος είπε...

Aρχαιε, ασε τα πυρηνικα. Τα αποβλητα τους ειναι υπερβολικα επικινδυνα ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ.

nikos είπε...

εμείς εδώ στο Μανταμ Λακκο καλά μας τα αποθηκεύουν(Κουτρας) και για χρόνια τώρα

nikos είπε...

και που είσαι έχει χοντρή χαρχαλα

archaeopteryx είπε...

τα πυρηνικά θα επιστρέψουν, είτε θέλω είτε όχι, για λόγους ηλεκτροπαραγωγής2. Η Ελλάδα δεν θα βάλει γιάτί είναι μπατίρω και σκουπιδότοπος της EDF, ENEL Gamesa μέσω Κοπελούζων Μυτιληναίων και Περιστέρηδων. Και δεν θα έχουμε ρεύμα και θα πετάξουμε την γη μας (και θα πληρώνουμε)

nikos είπε...

και γ αυτό ενα άγαλμα σε Σημιτη Τσοχατσοπουλο ΓΑΠ κλπ όλα μαζί τα σκυλιά και δεμένα!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2192475

Ανώνυμος είπε...

Αναπτυξιακός χωρίς... θέσεις απασχόλησης
Δημητρα Μανιφαβα

«Πράσινη ανάπτυξη» ή «πράσινη φούσκα»; Δυστυχώς μια λεπτομερής εξέταση των αποφάσεων υπαγωγής στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο -3299/2004- των επενδυτικών σχεδίων για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), μάλλον αποδεικνύει το δεύτερο. Από την εξέταση 460 τέτοιων αποφάσεων, που εκδόθηκαν από τις αρχές του 2011 έως τις 22 Μαΐου 2012, προκύπτει ότι για κάθε 2,7 εκατ. ευρώ επιχορήγησης που εγκρίνονται, δημιουργείται μόλις μία θέση εργασίας! Κι όλα αυτά στην Ελλάδα των 1.070.724 ανέργων, βάσει των τελευταίων επίσημων στοιχείων.

Δυστυχώς, ανάλογα φαινόμενα, αν και μικρότερης κλίμακας, παρατηρούνται και στις εγκρίσεις για τη χρηματοδότηση επενδύσεων του τελευταίου αναπτυξιακού νόμου, 3908/2011, παρά το γεγονός ότι ένα από τα βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων είναι η δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων και όχι κατά την υλοποίησή τους.

Η συντριπτική πλειονότητα των αποφάσεων υπαγωγής στον επενδυτικό νόμο 3299/2004 που συνεχίζονται ακόμη και τώρα, αφορά στην εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών, στη δημιουργία αιολικών πάρκων καθώς και στην ίδρυση μονάδων παραγωγής βιοντίζελ. Οι 460 αποφάσεις και μόνο αφορούν ενισχύσεις συνολικού ύψους 224.505.425 ευρώ και προβλέπουν τη δημιουργία μόλις 84 θέσεων εργασίας. Μάλιστα, εάν σε αυτές δεν συμπεριλαμβανόταν η ενίσχυση μονάδας για την παραγωγή βιοντίζελ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία 25 θέσεων εργασίας, τότε για κάθε 3,8 εκατ. ευρώ θα είχαμε μία θέση εργασίας. Στην περίπτωση κάποιων αιολικών πάρκων έχουμε 0-5 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στην περίπτωση των φωτοβολταϊκών η συμβολή στην απασχόληση από την επένδυση αυτή καθαυτή είναι σχεδόν μηδενική. Μετά, μάλιστα, την πρόσφατη τροποποίηση στον 3299/2004 που επήλθε με τον νόμο 4072/2012 για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και δίνει τη δυνατότητα επανεξέτασης επενδυτικών σχεδίων για φωτοβολταϊκά και υπαγωγής τους στον αναπτυξιακό νόμο, ακόμη και αν είχαν απορριφθεί αρχικά, αναμένεται να επιδεινώσουν το παραπάνω φαινόμενο.

Ωστόσο, όπως και στην περίπτωση του νέου επενδυτικού νόμου, 3908/2011, δεν λείπει η έγκριση επενδύσεων που δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, ή δεν θεωρείται προϋπόθεση για τη συνολική βαθμολογία η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σε επικοινωνία της «Κ» με την αρμόδια υπηρεσία που έδωσε έγκριση για την επέκταση και εκσυγχρονισμό βιομηχανικής μονάδας και στην οποία δεν τίθεται ως όρος η αύξηση της απασχόλησης, η απάντηση ήταν: «Δόθηκε η έγκριση, διότι δεν υπάρχει ανταγωνισμός, δεν υπάρχει ζήτηση. Σε άλλες εποχές, η επένδυση αυτή θα έμενε εκτός». Σε σύνολο 58 αποφάσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον 3908/2011 δίνονται ενισχύσεις κατά κύριο λόγο με τη μορφή φορολογικών απαλλαγών συνολικού ύψους 112.909.959 ευρώ και αναφέρεται σε αυτές η δημιουργία 557 νέων θέσεων εργασίας μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων, αρκετές εκ των οποίων έχουν εποχικό χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4728540

archaeopteryx είπε...

κλαίγεται γιατί δεν γίνονται λαμογιές. Αυτή είναι η νεοελληνική εκδοχη της ανάπτυξης. Δωσε λεφτά να κάνω βιοντήζελ

Λέω να γίνει νομος να πληρώνουμε υπαλλήλους σε ΟΤΑ και ΚΕΠ. Πιο φτηνό θα βγει

Ανώνυμος είπε...

Τρομαkτικό πως αλλάζει απότομα το παραμύθι. Ακόμη πιο τρομακτικό είναι ότι χρειαζόταν καν παραμύθι περί CO2 και λοιπά. Τόση τρομολαγνεία και άγχος για το τίποτε.

Kaymakchalan

nikos είπε...

Καλούμε την Δικαιοσύνη να επέμβει άμεσα στο σκοτεινό κόσμο της ΔΕΗ. Τι συμβαίνει επιτέλους στο Ελντοράντο της Ενέργειας;


http://www.kourdistoportocali.com/articles/11899.htm
αι αι

nikos είπε...

προσωπικά έχω την γνώμη πως πρέπει να ρωτήσουμε δημόσια τα πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη της Ν.Δ. Νικολακακο P.Nikolakakos@dei.com.gr και ΠΑΣΟΚ Ο.Κουρηδου o.kouridou@dei.com.gr ποια είναι τα αποθέματα λιγνίτη στα μέτωπα εξόρυξης τον Ορυχείων και αυλές λιγνίτη στους ΑΗΣ και Ορυχεία (για πόσες μέρες η ώρες ) μετά την συνεχιζόμενη για δεύτερη εβδομάδα απεργία τον εργολάβων και μεταφορέων φορτηγών .Η επιστολή του Περιφερειάρχη Δακη http://neaflorina.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8945.html επιβεβαιώνει την ανησυχία του για την χαμηλή ποιότητα καυσίμου λιγνίτη στην περιοχή

spiral architect είπε...

Tριάντα τόσα χρόνια που απαξιώθηκε από την ΕΟΚ-ΕΕ η ντόπια μας παραγωγή, κάνοντάς μας ενεργειακά και διατροφικά εξαρτημένους, είναι απίθανο να μας αφήσουν να αυτενεργήσουμε οικονομικά γυρίζοντας στη (σχετική έστω) αυτάρκεια του παρελθόντος.

Χωρίς πελάτες-εξαρτημένα πρεζόνια-καταναλωτές, τι σκ@τ@ θα πουλήσουν;
(ειτε είναι ΦΑ για ηλεκτροπαραγωγή, είτε ντομάτες Ολλανδίας, είτε Αουντι)

spiral architect είπε...

... και κουζίνες Kuppersbusch απο τον "τζάμπα" του Media Markt αντί για ELCO (made in Thiva) μην το ξεχνάμε!

archaeopteryx είπε...

δεν τα ξεχνάω κάτι τέτοια, εγώ. Ούτε ξεχνάω με τι μηχανισμούς (χώρια το Ελληνικό κρατος και η απληστία) έγιναν όπως έγιναν.

nikos είπε...

αυτό το πρακτορείο Reuters τι σκατά ανεξάρτητο μας λένε είναι και διοχετεύουν καθημερινός επιλεκτικά της μαλακίες τον εδώ νταβλαδορων http://prismanews.gr/index.php/business/item/9090-senario-tromou-gia-thn-ellada-apokaluptei-to-reuters, τους έπιασε η "αγάπη" για τους ελληνες

spiral architect είπε...

Εχω την αίσθηση ότι Η Πτώση θα ξαναγυριστεί με νέους ηθοποιούς και χαρακτήρες. H δε αντίστοιχη (μελλοντική) σκηνή στο μπούνκερ θα ξαναδιασκευαστεί και θα ξανανέβει στο γιουτούμπ, τόσες φορές όσες ανέβηκε η ορίτζιναλ.

Δεν τρέχει πλέον ο αλγόριθμος, γέμισε πολλά bugs ...

Ανώνυμος είπε...

Πού καταντησανε τον κόσμο οι άκυροι της "κλιματικης αλλαγης".

http://liaskalalakonias.blogspot.gr/2012/05/blog-post_3273.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2192459

nikos είπε...

αγαπητέ archaeopteryx -περάσαν αρκετές ώρες απο την επιστολή μου δίχως κανένα αντίκρυσμα και ανταπόκριση ( παρ οτι δημόσια έχει κατατεθεί) .Δεν την έκανα για πλάκα ούτε για προσωπική προβολή μου (δεν την χρειάζομαι στην ηλικία που είμαι ) .
Σου δίνω το λόγο δημόσια οτι τους έχω βαρεθεί και έχω άλλα ποιο φανταστικά χωράφια για καλλιέργεια .(πάντα για προσωπική και μόνο διάθεση)

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλω, υπογραψτε και διαδωστε:

http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-11/sign.html

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

Ανώνυμε να υπογράψουμε, αλλά και όλη η Ελλάδα να υπογράψει τα όρνεα δεν παίρνουν χαμπάρι, δυστυχώς!

Ξεκαβλώνουμε (με το συμπάθειο) μέσω ιντερνετικών petitions και πράμα δεν γίνεται!
Θυμάστε τι έγινε τελικά με το ιντερνετικό petition για την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου; ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!

Μαζικές αντιδράσεις επί τόπου του έργου χρειάζονται!

archaeopteryx είπε...

Το διαδίκτυο, δυστυχώς είναι περισσότερο εκτόνωση παρά δράση...

nikos είπε...

για εσένα αδελφέ και εμένα είναι και ήταν δράσει και βαρεία εργασία προσφορά καλημέρα πάω νάνι http://www.youtube.com/watch?v=kGaVQOPt7Ls
χιχχι