Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Ο James Lovelock αμφισβητεί το ανθρωπογενές φαινόμενο του θερμοκηπίου, χλευάζει τα περί αειφόρου ανάπτυξης, και απορρίπτει τις ΑΠΕ σαν ενεργειακή επιλογή"Η ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή προωθείται σαν νέα θρησκεία. Η ιδέα ότι τα αιολικά κάνουν κάτι χρήσιμο για την σύγχρονη οικονομία είναι φαιδρή. Τα περί αειφόρου ανάπτυξης είναι μία ανοησία. Οι ΑΠΕ είναι απελπιστικά αναποτελεσματικές και δυσάρεστες". Από τον James Lovelock, συγγραφέα της "Γαίας".

Η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών απορρίπτει τα αιολικά

 • Τα δισεκατομμύρια σε αιολικές επιδοτήσεις είναι σπατάλη
 • Η αιολική παραγωγή ενέργειας είναι αμελητέα
 • Η αιολική ενέργεια απαιτεί πρόσθετα ακριβά δίκτυα
 • Τα αιολικά βλάπτoυν την ανταγωνιστικότητα
 • Τα αιολικά επιβαρύνουν πολύ τον καταναλωτή
 • Τα αιολικά δεν μειώνουν τις εκπομπές CO2


 • Τα έχει ξαναπεί ο Lovelock, αλλά στο ΥΠΕΚΑ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν καταλαβαίνουν αγγλικά. Καταλαβαίνουν Γερμανικά και Γαλλικά (και Περιστερομυτιληναιοκοπελουζαίϊκα).

  Να Γερμανικά, παλικάρια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (και της Δημάρ):

  Οι ΑΠΕ απειλούν την Γερμανία
  H Siemens απορρίπτει τις ΑΠΕ
  Οι Γερμανοί παιδεύονται με τα αιολικά

  Αν και μάλλον Γαλλικά καταλαβαίνουν... Και με τους Γαλλαίους χάσαμε. Είναι πυρηνικοί, δεν έχουν ηλεκτροδοτικές ανάγκες...

  7 σχόλια:

  Ανώνυμος είπε...

  τους κράξανε οι ακτιβιστές στο Ρίο

  η μπαρούφα πλησιάζει στο τέλος της...

  @Α.

  Καλή εβδομάδα!

  Ανώνυμος είπε...

  Wake up, folks! Specially the ones who still believe in banks.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F2kfFmGt8Yc#!

  Ανώνυμος είπε...

  Ο Λάβλοκ μου θυμίζει λίγο τον δικό μας Μάγαρη. Και οι δύο έδωσαν αξιοπιστία στο οικολογικό κύκλωμα, και όταν κατάλαβαν με τι οχετό οπορτουνιστών και αδίστακτων είχεν μπλέξει προσπάθησαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Ο μεν Λάβλοκ μιλά για θρησκεία (αφόυ την ανέδειξε) και ο δέ Μάργαρης για "οικολόγους της συμφοράς", αφόυ του έκανε μάγκες.

  Εμείς οι υπόλοιποι πληρώνουμε τα σπασμένα.

  Kaymakchalan

  archaeopteryx είπε...

  χωρις να είμαι στο μυαλό του, έχω διαβάσει την Γαια και μου είχε κάνει εντ΄πωση η προσέγγιση της Γης σαν οργανισμού που "ζει" και ρυθμίζετα;ι με μηγχανισμούς ομοιοστασης. Ωράια και ...ποιητική θεωρία. Προφανώς δεν ήμουν ο μόνος.

  Το ότι αυτός τα λέει τώρα όπως τα λέει έει σημασία για όσους τον πηραν σοβαρά (και ομολογώ ότι τον πήρα τότε, σοβαρα). Και τόιτε έλεγε κατι ενδιαφέρον και τώρα λέει το προφανές.

  spiral architect είπε...

  Το "Γαία" ήταν ένα λογικοφανές σύγγραμμα. Το είχα διαβάσει όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει στα ελληνικά και μ' άρεσε, όπως ήμουν και δεκτικός στις οικολογικές απόψεις του Νίκου Μάργαρη. Από κει ως το "ο ρυπαίνων πληρώνει" (εν μέρει σωστό) και την οριζόντια χρέωση της δήθεν απορρύπανσης σε όλο τον πληθυσμό μέσω επιδοτήσεων, φορολογίας κλπ, υπάρχει χάος και αδικία.

  Ανώνυμος είπε...

  Λέει και κάτι άλλο σοβαρό και απόλυτα ενάντια στη μυθολογία της Greenpeace: "Η Πυρηνική Ενέργεια είναι η Μόνη Πράσινη Λύση."

  βλ.

  http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/james-lovelock-nuclear-power-is-the-only-green-solution-6169341.html

  Ανώνυμος είπε...

  Η μετάνοια, αφού το αρχικό παράπτωμα έχει κοστίσει ακριβά, σε άλλους, δεν με εντυπωσιάζουν καθόλου.

  Kaymakchalan