Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Τα αιολικά δεν υποκαθιστούν (ποτέ και πουθενά) λιγνίτη, ούτε μειώνουν κατανάλωση συμβατικών καυσίμων. Η Γρηνπης είναι πράκτορες ξένων


http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=229931

Το οικοντουέτο ανέφερε τις αντιδράσεις του κόσμου στην Μάνη. Ανέφερε και τις αντιδράσεις της ΕΟΕ (οι μόνοι που στέκονται όρθιοι).  Αλλά πέταξε και την οικοτρομοκρατία και τα χυδαία, κατευθυνόμενα και πληρωμένα ψέματα της Γρηνπης. Ότι δήθεν πρέπει να βάλουμε αιολικά για να κόψουμε τον λιγνίτη, και να επανορθώσουμε την ζημιά στην Πτολεμαΐδα.


Τα αιολικά δεν υποκαθιστούν λιγνίτη και δεν επανορθώνουν ζημιές από παλιά ορυχεία, ούτε θεραπεύουν καρκίνους. Το πανάκριβο (και όχι πάντα σίγουρο) αέριο υποκαθιστά λιγνίτη. Τα αιολικά είναι (και φαίνονται ότι είναι) 100% άχρηστα με ηλεκτροπαραγωγή λιγνίτη (ο λιγνίτης δεν αναβοσβήνει ανάλογα με τον τυχαίο αέρα).


Η Γκρηνπης, και η WWF είναι πληρωμένοι ξένοι πράκτορες: Ξένων χωρών και ξένων εταιριών. Πίσω από τον πράσινο μανδύα τους προωθούν εισαγόμενο φυσικό αέριο, που είναι ωραίο καύσιμο, αλλά όχι για ηλεκτροπαραγωγή και ισχύ βάσης σε φτωχή χώρα στην γεωγραφική θέση που είμαστε εμείς. Προωθούν αέριο, γιατί έτσι θέλουν οι ενεργειακοί βαρόνοι.  Φτηνή "επένδυση"  για αυτούς, με πανάκριβο καύσιμο για εμάς.  Η Γκρηνπης προωθεί αέριο για να επωμιστούμε εμείς μέρος του κόστους των αγωγών που τροφοδοτούν την "Ευρώπη". Και για να μην τους πάρουμε με λεμονόκουπες, παριστάνουν και τους οικολόγους.  Η άποψή μου για την Γκρηνπής,(και τα αιολικά της) είναι εδώ.

1.000 αιολικά, 10.000 αιολικά, 100.000 αιολικά δεν φτάνουν ούτε για ένα νοσοκομείο (ή για ένα ασανσέρ). Ο αέρας είναι τυχαίος, και το νοσοκομείο (ή το ασανσέρ) δεν είναι.   Εάν τα 1.700 αιολικά μεγαβάτ που έχει σήμερα η Ελλάδα, ως δια μαγείας, εξαφανιστούν, ΔΕΝ θα καταλάβουμε διαφορά στην ηλεκτροδότηση, το δίκτυο θα γίνει πιο σταθερό, και θα φτηνύνει το ρεύμα. Είτε λιγνίτη καίμε είτε (ακριβό) αέριο, είτε τσάμπα και ανεξάντλητες πορδές.

Ευχαριστώ ThW για το link

27 σχόλια:

nikos είπε...

και βεβαίως η επίσκεψη τώρα όπως η περσινή στην Χαλκιδική ,του "πρασίνου" Βαρθολομαίου στον Αγ. Δημήτριο της Κοζάνης ..θα έχει πλάκα

spiral architect είπε...

Μπα, δεν είναι ζόμπι.
Απλά ζουν ανάμεσά μας!
Δεν θέλει ειδικά γυαλιά για να τους καταλάβεις. Φυσική και μαθηματικά χρειάζεται να ξέρεις και οι πορδές τους ακούγονται.

archaeopteryx είπε...

και λογική θέλει spiral, παραλογισμό πουλάνε: Εάν η γιαγιά μου είχε καρούλια, πήγαινε να αγοράσεις τσίχλες!

archaeopteryx είπε...

Σφοδρή επίθεση κατά συγκεκριμένων μελών της προηγούμενης κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και όσων από το νέο κυβερνητικό σχήμα εμμείνουν στην απόφασή τους να "φυτέψουν" στη Μάνη ανεμογεννήτριες, εξαπέλυσαν εκπρόσωποι 32 συλλόγων και φορέων της Μάνης, που έχουν ξεσηκωθεί κατά της εγκατάστασης προγραμματισμένων αιολικών πάρκων.

Τα περισσότερα πυρά συγκέντρωσε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει δύο αποφάσεις με τις οποίες παίρνουν το "ok" εταιρείες αιολικών πάρκων να ξεκινήσουν τις διαδικασίες εκμετάλλευσης των ανέμων στην περιοχή για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

http://www.enikos.gr/society/56371,Maniates_kata_Papakwnstantinoy.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

nikos είπε...

προσωπικά αναρωτιέμαι πότε ο αντωνακης πρόκειται να δημοσιοποίηση τον φάκελο "Ενέργεια" που του χάρισε ο Πικραμενος ..για να δούμε.

nikos είπε...

πάντως δεν είναι εμπιστευτικά μιας και τον έφερε από Βρυξέλλες .
Π-Π εσύ ξέρεις .

nikos είπε...

και πουλημένοι ξένοι πράκτορες δεν είναι μόνο αυτοί αλλά και οι δικοί μας θρασύδειλοι μέχρι πρόσφατα του ΓΑΠ, Παπακωνσταντινου τώρα Χ,Ψ,Ω
που όπως αυτοδιαφημίζονται.... "εκπροσωπεί το σύνολο των εργαζομένων στη Δ.Ε.Η. Α.Ε." χιχχι
http://deinews.blogspot.gr/2012/06/blog-post_25.html

archaeopteryx είπε...

είναι πράκτορες αυτοί που λες, οι άλοι είναι ζόμπυς παπαγάλοι (με αμοιβή)

nikos είπε...

τώρα archaeopteryx γνωρίζεις ποιος στην Ελλαδιτσα μας χαράζει την Στρατηγική στην Ενέργεια!!!! χρόνια τώρα ..Και παρ όλα που οι συγκεκριμένοι είναι άριστοι γνώστες( μιας και είναι πρώτοι που έβγαλαν στον αέρα του yootoub) την κατολίσθηση στΟ Ορ. Καρδιάς .. κάνουν μουκου για την πραγματική αιτία του συμβάντος .

nikos είπε...

και έτσι συνεχίζεται το παραμύθι "όσο λιγότερα ξέρεις, μιλάς και εργάζεσαι,
τόσο ποιο ψηλά πας "

μας το έχει πει άλλωστε πολύ ποιο καλά ακόμα το 1941 ο αείμνηστος δικηγόρος Ε. Λεμπέσης "Ἡ Τεράστια Κοινωνικὴ Σημασία τῶν Βλακῶν ἐν τῷ Συγχρόνῳ Βίῳ "
http://users.uoa.gr/~nektar/arts/prose/evangelos_lempesis_idiots.htm

nikos είπε...

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ


http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2012/06/blog-post_26.html

Ανώνυμος είπε...

Οι τάχα μου τάχα μου περιβαλλοντολόγοι της Greenpeace και WWF είναι γνωστά μαγαζάκια (ντόπιων και πρωτίστως ξένων συμφερόντων).

Και όμως στην Ελλάδα διαμορφώνουν πολιτική και όχι μόνο δίπλα στη Μπιρμπίλη ή τον ΓΑΠ... αλλά και στον Καλαφάτη, και στον Μουσουρούλη κ.α...

Κυρίως όμως γιατί εμείς σαν κοινωνία καταφέραμε να πέσουμε στην απόλυτη σύγχυση, όλα είναι εξ ίσου flat, όλα απόλυτα μπερδεμένα, ο διεθνισμός της πάλαι ποτέ Αριστεράς με τον κοσμοπολιτισμό της νεόκοπης Δεξιάς, ολαρία ολαρά... αχ ο Ολιβερ Τουίστ χαμογελάει, και ο Χίτλερ του χαϊδεύει τα μαλλιά...

spiral architect είπε...

H "αριστερά" (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) στην Ελλάδα διακατέχεται από το ενοχικό σύνδρομο της οικολογίας:
- "Σύντροφοι μην πατάτε το χορτάρι!"

Ο Ολάντ υποστήριξε Σαμαρά και όχι Τσίπρα. Γιατί; Γιατί ο Μόντι ως εκπρόσωπος μιάς υπαρκτής υγειούς ιταλικής αστικής τάξης με πρωτογενή και δευτερογενή τομέα είναι με τους χρεώστες και όχι με τους πιστωτές. Κάνει δηλαδή καλύτερη αστική διαχείριση.
Ο κυβερνοΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως θα έκανε καλύτερη αστική διαχείριση ως εκπρόσωπος μιας ανύπαρκτης (ακόμα) υγειούς ελληνικής αστικής τάξης, της γνωστής κρατικοδίαιτης. Μιας αστικής τάξης (κομπραδόρικη την αποκαλούσε ο ΑΓΠ) που το ευρωπαϊκό κεφάλαιο αντιπαθεί και θέλει να σβήσει.

archaeopteryx είπε...

ΜΠορεί και να έκανε, μπορεί και να ήταν καλύτερο από το προσκύνημα. Αλλά μάλλον δεν θα το μάθουμε...

nikos είπε...

μόλις έκλεισε η συμφωνία Τσαβες -Πουτιν και για τα Ενεργειακά

nikos είπε...

Ο Πούτιν και ο Τσάβες συζήτησαν την συνεργασία στον ενεργειακό τομέα

http://greek.ruvr.ru/2012_06_26/79315582/

nikos είπε...

εμείς έχουμε
μονάδες παραγωγής Η/Ε
έχουμε
αυτοκίνητα ..
Ερωτηση κρισεως
από που θα έχουμε καύσιμα χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Oσοι ξεμεινατε απο λεφτα μιμηθειτε την Αντζελα

http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/cyprus/11155-2012-06-26-07-49-16.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.econews.gr/2012/06/25/kostos-paragogis-ilektrismou-iliaki-energeia/

Βρέθηκε η 1 από τις 100 + υπουργικές αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ της προηγούμενης περιόδου.
Είναι θετική απόφαση για τους καταναλωτές; Γνωρίζει κάποιος;

nikos είπε...

http://www.nomotelia.gr/photos/File/26430-12.htm

nikos είπε...

http://www.nomotelia.gr/photos/File/26430-12.htm

nikos είπε...

ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ: 150 δασικά στρέμματα στο «μπαλκόνι του Θεού» μεταβιβάστηκαν για 99 χρόνια με 5 ευρώ/στρέμμα το χρόνο …;;


http://www.gargalianoi.com/2012/03/31/%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9-150-%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC/

Ανώνυμος είπε...

Να διοθρθώσω λοιπόν, (Ανώνυμος 3:41)
Η απόφαση δεν ήταν του ΥΠΕΚΑ αλλά του Υπουργού Ανάπτυξης,Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

nikos είπε...

τι έπαθε ο Βερνικος και παραιτήθηκε ..

nikos είπε...

Αγγελοπουλος Μανωλης - Οι κυβερνησεις πεφτουνε


https://www.youtube.com/watch?v=sKWvJxl300c&feature=player_embedded#!

Ανώνυμος είπε...

http://www.blogto.com/city/2010/06/g20_toronto_protest_on_friday/

Τα καναλια δεν εδειξαν το παραμικρο.

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμε 12:59 π.μ.

Για το καλό των πολιτών το έκαναν και δεν το μετέδωσαν τα ΜΜΕ.
Για να μην προκληθεί διασάλευση της ειρήνης της «παγκόσμιας διακυβέρνησης».
Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι που προσδιορίζουν τι εννοεί κάθε κράτος όταν λέει διασάλευση αυτής της Ειρήνης (όχι της γειτόνισσας).
Το Αμερικανικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι θα γνωρίζει αν όλα εφαρμόζονται εκεί άψογα.