Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Τι ακριβώς ψηφίσατε;

Συνήθως αποφεύγω τα πολιτικά, αλλά τώρα θα μου ξεφύγει ένα...

Για να γλυτώσουμε τους κομμουνιστές (που πήραν τελικά 5%), δώσαμε 29% στην ΝΔ και 10κάτι% στο ΠΑΣΟΚ, για να κυβερνάει το ίδιο ΠΑΣΟΚ (αλλά τώρα είναι αλλιώς και ...μπλε πατριωτικό). Λέγεται "Γερμανικό κόμμα" ή "Γερμανογαλλικό κόμμα" (αφού τώρα οι "δεξιοί" περιμένουν σωτηρία από τον σοσιαλιστή Ολλάντ, ενώ εγώ λέω "βάστα Μέρκελ για να πάνε στο διάολο οι ευρωλιγούρηδες").

Όσοι από εσάς ψηφίσατε ΝΔ, καλημέρα θλίψη. Όσοι από εσάς δεν ψηφίσατε μπλε ΠΑΣΟΚ ΝΔ, αυθεντικό ΠΑΣΟΚ, ή ροζ ΠΑΣΟΚ Τσιριμώκο Δημάρ, παρακαλώ να καταλάβετε ένα πράγμα:  Ενώ  βλέπετε ότι μας πάνε για δουλοπάροικους και ευρωζητιάνους,   όσο είστε διχασμένοι σε εμφυλιακές διαχωριστικές γραμμές τόσο τους δυναμώνετε. Ο εμφύλιος τέλειωσε το 1949, και ο λόγος ύπαρξης του εμφυλίου τέλειωσε το 1989-1990. 2012 είμαστε... 20+ χρόνια αργότερα...

Μία μπερδεμένη μειοψηφία από την μία, ένας διχασμένος λαός από την άλλη.

Δεν έχω τίποτα κατά του Στουρνάρα. ΄Ένα καλό παιδί που θα κάνει ό,τι του λένε έξω, και θα δώσει ευχαρίστως τα νερά σε Γάλλους που τού τα ζητάνε από το 1997 -- κι ας το διαψεύσει.  Ούτε κατά του νέου υπουργού Ενέργειας. Θα κάνει ότι του λένε οι Κοπελουζοπεριστερορέστηδες που ή εκπροσωπούν ή κάνουν κουμάντο στους βαρόνους (που κάνουν ό,τι τους λένε οι έξω).  Ούτε κατά του Βερνίκου είχα τίποτα. Πασόκος αυτός, τον ΝουΔού παριστάνει ο αδερφός. Η Ωραία Ελλάς. Μας κυβερνά η ...Γκρηνπης και η WWF.

7 σχόλια:

spiral architect είπε...

H φράου Ανγκέλα σηκώνει νέο Τείχος
Το ευρώ πάει για φούντο ... Ισπανία, Κύπρος.
Ο Τόνι βρήκε νέο αστέρι
Ο μπουμπούκος υποστήριζε χθες βράδυ στη ΝΕΤ ότι όλοι έχουμε δικαίωμα σε μια οφ σορ. Γιατί όχι και ο Βερνίκος
Εγώ πάντως ψήφισα τον μπαρμπα-Φώτη που κάνουμε καλό ζευγάρι για δηλωτή στο καφενείο.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην έμενε άπρακτη η Μέρκελ. Αφού είχε δώσει σε Κινέζους να τις φτιάχνουν διάφορα τεχνολογικά καλούδια που της κόστιζαν λιγότερο αλλά τα πουλούσε με προδιαγραφές και τιμές Ευρώπης (φωτοβολταϊκά κλπ), έχει προχωρήσει σε εξελιγμένες μορφές τεχνολογικής συνεργασίας, http://www.dw.de/dw/article/0,,15503867,00.html

Όταν έμαθε ότι το Σινικό Τείχος είναι λίγο μεγαλύτερο από ότι ήταν γνωστό, σκέφτηκε να κάνει ένα ακόμα βήμα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63667847
σκέφτηκε να κάνει ένα νέο βήμα. Να δημιουργήσει και αυτή κάτι. Ένα Τείχος Οικονομικής προοπτικής. Για να προστατέψει ίσως την ευημερούσα οικονομία της Γερμανίας από τους λοιπούς εταίρους της στην Ε.Ε. που διεκδικούν συνέχεια κάτι. Ειδικά τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. που τα ΜΜΕ τα έχουν βαφτίσει ως pigs.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8510603.stm
Άλλωστε το παλιό Τείχος του Βερολίνου, έχει γκρεμιστεί εδώ και αρκετά χρόνια (τα κομματάκια του ακόμα πωλούνται ως σουβενίρ). Η «αξιοποίηση» των (φτηνότερων) εργατών από την ανατολική πλευρά έχει εκτιμηθεί δεόντως από τις εταιρείες Δυτικογερμανών και άλλων.

Ανώνυμος είπε...

Να με συγχωρείς Αρχαιοπτέρυγα για τα εκφραστικά στο προηγούμενο σχόλιο. Αλλά εκνευρίστηκα πρωί – πρωί διαβάζοντας για πολιτικές της Μέρκελ.
Όσο για το WWF, από την ίδρυσή του είχε στόχο να προστατέψει το Πάντα, που από ότι ξέρω ζούσε και διατηρείται σε κάποιους ειδικούς βιότοπους κάπου στην Κίνα.

archaeopteryx είπε...

σωστή η επισήμανση για το Πάντα...

archaeopteryx είπε...

και η Γκρηνπης για να μην κάνουν πυρηνικές δοκιμές (οι Αμερικάνοι) στον Ειρηνικό (για Γαλλους δεν ξέρω)... Και για να μην διωτικοποιηθεί η Λάρκο σε άλλουν πλην Κρουπ

Ανώνυμος είπε...

Για τις πολυεθνικές ΜΚΟ (ελληνικά παραρτήματα) υπάρχει η εξής αναφορά:
http://estia.hua.gr:8080/dspace/bitstream/123456789/844/1/mpimpa.pdf

yannidakis είπε...

"βράβευση τσι μέρας" για την Τετάρτη σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η παρούσα καταχώρηση του ιστολογίου.
Το ιστολόγιο είναι πλέον υποψήφιο για την μηνιαία βράβευση "ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ".

Καληνωρίσματα :[