Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Η αριστερή και δεξιά προσέγγιση (περί ρεκτιφιέ ο λόγος)

Θα σας απογοητεύσω, δεν είναι αυτό που φαντάζεστε, (και η σωτηρία της χώρας μας)... Είναι όμως η κοινή αντιπάθεια για την Πράσινη Απάτη.  Από την μία ο Spiral Architect, μάλλον προς τα αριστερά, και από την άλλη ο Καμπουρογαμ+σταυρος ο Βραχώδης, μάλλον από δεξιά.

"Ποιο είναι το ποσοστό ηλεκτροπαραγωγής απο ΦΑ; 21% (δείτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ σας για την ποσόστωση)

Η ΔΕΗ πληρώνει τη ΔΕΠΑ. Ο Μυτιληναίος, ο Λάτσης (ΕΝ.ΘΕΣ) και ο Περιστέρης (Θίσβη) πληρώνουν τη ΔΕΠΑ; Γιατί τότε η Γκαζπρόμ απειλεί να κόψει το ΦΑ στον διανομέα-ΔΕΠΑ; Γιατί να εξαρτιόμαστε τόσο πολύ από το ΦΑ για ηλεκτροπαραγωγή βάσης, αφήνοντας τις αυλές λιγνίτη μισοάδειες;

Δεν γ@μι@μαστε με τα ΦΒ και τα αιολικά. Αν γίνει καμιά στραβή το καλοκαίρι θα δούμε τι φορτίο αιχμής θα αναλάβουν τα ΑΠΕ. (και με κομμένο το ΦΑ)

Ουστ ρε ζήτουλες!"  Θυμίζω ότι δείγμα στραβής πήραμε με τον Πορτοκαλί Συναγερμό..
.
Τον Καμπουροτάδε τον Βραχώδη τον γνώρισα, κατά τύχη, από την Πράσινη απάτη της Μπιρμπίλως.

Είχα πάει για τρεις μέρες στο χωριό και οδήγησα την μισή Ελλάδα. "φανταράκια, ακούνητα, αμίλητα και αγέλαστα"! Από την ακινησία, αλλού κοίταγε η μία και αλλού κοίταγε η άλλη! Του κόσμου τα λεφτά τα πληρώνουμε για δαύτες στον λογαριασμό της ΔΕΗ και αυτό για 5 μέρες το χρόνο που θα τύχη να δουλέψουν? Στο κώ+ο σας θα σας τις βάλουμε ρε σκατό+ουστες ΠΑΣΟΚοι να σας κάνουμε ρεκτιφιέ κ+λάντερου! Δηλαδή, κάθε φορά που τον διαβάζω, απλά πέφτω στο πάτωμα από τα γέλια, και κοκκινίζω μεν, αλλά συμφωνώ και επαυξάνω.

Καλοί μου άνθρωποι, ο Εμφύλιος τέλειωσε, στημένη μάς την είχαν, είμαστε όλοι καλά παιδιά, δεν θα έπρεπε να βρεθούμε, να σπάμε και λίγη πλάκα; Έρχονται ζόρια...

Το κάρβουνο (σε αντίθεση με το αέριο) δεν έχει πολιτικό ρίσκο
Ο πορτοκαλί συναγερμός και οι ενεργειακοί βαρώνοι
Energy meltdown looms large over Greece (δηλαδή, δεν ήταν προφανές με το που εμφανίστηκε το δίδυμο Μπιρμπίλη-Ζερβός; Και όλος ο Πράσινος αεριο-συρφετός;  Οι ίδιοι ενεργειακοί βαρώνοι καλοί μου άνθρωποι, οι ίδιοι.

Μετά από αυτά τα θετικά για τις ΑΠΕ αισθήματα, θα πάω στην Μέρα του Ανέμου, στο επόμενο, χαχαχάχαααχα. Αν ήμουν τραμπούκος θα έφερνα και λεμονόκουπες. Ή πέτρες.  Για τα ενεργειακά μας υπάρχουν φταίχτες με ονοματεπώνυμο.

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...

Όπως διαχρονικά από την είσοδό μας στην (τότε) ΕΟΚ διαλύθηκε η (σχετική πάντα) αυτάρκειά μας σε πρωτογενή αγαθά, έτσι διαλύθηκε και η (σχεδόν απόλυτη) αυτάρκειά μας στην ηλεκτροπαραγωγή.

Μα είναι δυνατόν να εξαρτάσαι σαν χώρα από το ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΦΑ για ηλεκτροπαραγωγή βάσης κατά ~ 20%;
Το ποσοστό είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ειδικά αν (βλέποντας το λογαριασμό της ΔΕΗ) κατανοήσεις ότι οι ηλεκτρικές εισαγωγές μέσω των διασυνδέσεων με τους γείτονες είναι της τάξης του ~4.5%.
(και αυτές μόνο όταν τις έχουμε ανάγκη, ανηγμένες σε ετήσια βάση)

Ο απόλυτος παραλογισμός, η απόλυτη διαστρέβλωση των βασικών εννοιών παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ΗΕ, το καταπάτημα φυσικών νόμων αλλά και μικροοικονομικής.

Από την άλλη οι λοιποί (πλην ΔΕΗ) ηλεκτροπαραγωγοί με καύσιμο το ΦΑ σκούζουν σαν τις χήρες στο κρεβάτι! Εμ παίρνουν την επιδότηση σαν ΣΗΘΥΑ, απ΄ο την άλλη δεν πληρώνουν τον πάροχό τους (ΔΕΠΑ)

Ωραία που είναι η επιχειρηματικότητα!
Αφιέρωση ταινία για εμπέδωση: Other People's Money