Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα


Κουβέντιαζα με τον a. thymosophus, και το συμπέρασμα είναι ότι πάμε για ανώμαλη προσγείωση, έτσι ή αλλιώς. Και ο λόγο είναι απλός, και τον έχω βάλει υπεραπλουστευτικά, στο παραπάνω διάγραμμα.

Μεταξύ 1999 και 2004 (ή 2008) ζήσαμε πολύ καλύτερα από ότι μάς έπαιρνε. Ο λόγος ήταν τα πολλά και εύκολα δανεικά, οι έξωθεν παρεμβάσεις για "έργα", η απληστία μας, το λάϊφστάϊλ, αεροδρόμια, γέφυρες, δρόμοι ,καγιέν, ξανθιές και δεν συμμαζεύεται.  Φούσκα. Το "Α" στο σχεδιάγραμμα. Εάν δεν υπήρχε η φούσκα, η φυσική μας θέση  (βάση ικανοτήτων και απόδοσης) θα ήταν περίπου στο "Ψ". 

Το πρώτο καμπανάκι που όλοι στην πιάτσα πήραμε χαμπάρι, ήταν η ...Λήμαν.  Μερικοί το είχαν πάρει χαμπάρι από τις αρχές του 2008, τότε πρωτοακούστηκαν οι λέξεις PIIGS και spreads. Άλλη ιστορία αυτή, άλλη φούσκα, αλλά αμυδρά παρεμφερής. Το δεύτερο καμπανάκι ήταν το κραχ του φθινοπώρου του 2008, το τρίτο και ελληνικό καμπανάκι ήταν τα Δεκεμβριανά. Ίσως η πρώτη ένδειξη ανεργίας στους νέους.   Τότε, νομίζω πρωτοακούστηκε και η λέξη "ΔΝΤ" από τον Σημίτη. Κάπου πριν το "Β" στο σκίτσο.

Αν περνούσε το δικό μου, τότε (στο "Β"), που δεν περνούσε, θα έκανα μία ειλικρινή, αυστηρή και επίμονη προσαρμογή, διάρκειας περίπου 12 μηνών, με μερική στάση πληρωμών ή όχι (με, με), και σήμερα θα ήμουν μια χαρά στην ευρύτερη ευρωμιζέρια. Αλλά δεν είμαι πολιτικός, και αυτά τα πράγματα δεν τα κάνουν πολιτικοί, ωστόσο, το πρότεινα, ο φουκαράς, παραμονές εκλογών 2009, σε ανάρτηση στο antinews, με την ελπίδα ότι κάποιοι "άκουγαν". Πού τέτοια τύχη.  Το όφελος του να το έκανε κανείς τότε, στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα, αλλά την είχα βρε μαμώ το, ήταν ότι τότε υπήρχε ξύγκι, χρήμα, ρεζέρβα, απόθεμα, δεν ήταν διαλυμένο το σύμπαν. Αλλά αυτός είναι, θα μου πουν, και ο λόγος που δεν θα περνούσε, τότε.  Δεν πειράζει, την επόμενη φορά, να μάθει και ο φτωχός τι σημαίνει εκκαθάριση χωρίς αναισθητικό.

Ενώ εγώ θα προτιμούσα την τροχιά Β-Χ (σου αφήνει κάτι παραπάνω στο τέλος), ο ΓΑΠ μας πέρασε από το "λεφτά υπάρχουν", στο Καστελόριζο, και την Τρόϊκα.  Για να μην τον κράξω, ας πούμε ότι δεν ήθελε, αυτός, να διαχειριστεί, αλλά ήθελε την Τρόϊκα.  Αν η Τρόϊκα ήταν αμερόληπτη (και όχι μονομερής υπέρ των πιστωτών), και εάν εμείς είμαστε καλά παιδιά, θα μας πήγαινε από το Β στο Γ. Εγώ, π.χ.,  δεν ήθελα να είμαι καλό παιδί γιατί θεώρησα ότι με ρίχνουν. Αφού εξ άλλου, λεφτά υπήρχαν.

Τώρα είμαστε στο σημείο "μηδέν" ("0").  Το σημείο "Γ" έπαψε να ...φαίνεται, και αντ' αυτού φαίνεται ανώμαλη προσγείωση, όχι επειδή ο Σαμαράς είναι καλύτερος ή χειρότερος από τον Τσίπρα αλλά επειδή λεφτά δεν υπάρχουν πια, ούτε έξω, λόγω ...Ευρωπροβλημάτων.  Τόσο καιρό, η Ευρώπη είχε συνάχι και εμείς φυματίωση, τώρα η Ευρώπη έχει γρίπη των πουλερικών και εμείς...

Εμείς διατρέχουμε σοβαρό κίνδυνο να μπούμε στην ζώνη κινδύνου. Και, διευκρινίζω, ΔΕΝ έχει σχέση με το εάν βγει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας,  Ή, έστω,  ποιος έχει καλύτερες διαχειριστικές ικανότητες. Αυτό που μετράει είναι ποιος θα πει στον κόσμο την αλήθεια και να πείσει για ...αυτοσυγκράτηση.   Δύσκολο! Γιατί, σε αντίθεση με το 2009, ή το 2010, έχουν τελειώσει τα έτοιμα, και πολλοί είναι ήδη σε όρια. Τα επόμενα όρια ίσως είναι ...απάνθρωπα, με κριτήρια 1960-2010. Και δεν θα ξαναβγούμε στο "Ψ", αλλά σε κάποιο "Δ".  Ενδιάμεσες απώλειες, κέρδη τρίτων κλπ.

Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα. Σε είχα, πανάθεμά σε, αλλά σε αυτή την κωλοχώρα, μετράει η άποψη των "Πρετεντέρηδων" και όχι του κάθε Σκαπέρδα, ή του κάθε αρχαιοπτέρυγα.  Προσδεθείτε. Τα post mortem δεν είναι υποκατάστατα πρόσδεσης.

Οι προφητείες της Κασσάνδρας.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το διάγραμμα λέει πολλά, ως μηχανικός το εκτιμώ ιδιαίτερα και σε ευχαριστώ.
Για τις προβλέψεις είμαι λίγο επιφυλακτικός. Είναι πιο πιθανό να πλαγιοδρομήσουμε τα επόμενα 3-4 χρόνια στο επίπεδο του "Ο". Αν όμως δεν αντιμετωπίσουμε σοβαρά το ενεργειακό ζήτημα Θα φτάσουμε κλιμακωτά προς το "Δ" στο τέλος της δεκαετίας. Συμφωνώ και επαυξάνω τις προτάσεις σου για τα ενεργειακά. Για την Ελλάδα του "Ο", ο λιγνίτης είναι η λύση, λιγνίτης με απαλλαγή (ή τουλάχιστον σοβαρή ελάφρυνση) από της ρήτρες εκπομπών για τουλάχιστο μία δεκαετία, άμεσο στοπ στις λαμογιές των "ΑΠΕ", φρενάρισμα στο αέριο, και σοβαρότατη προετοιμασία για πυρηνικά...

archaeopteryx είπε...

προσπαθώ ανώνυμε, προσπαθώ...

Όσο για την ζώνη κινδύνου, μπορεί να είμαστε πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε. Το κλίμα σε επιχειρήσεις είναι χάλια, και όχι μόνο σε διαπλεκόμενες.

Στα ενεργειακά, εάν βάλεις για Υπουργός Ενέργειας, θα σε ψηφίσω...

spiral architect είπε...

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληφορορίες των ΝΕΩΝ του Σκάι, της εγκρίτου Καθημερινής και του MEGA, ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται και για τον καρκίνο! Σ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Βερολίνου από την ομάδα του καθηγητή Άντολφ Μέρκελ-Σόιμπλε, η παρατεταμένη έκθεση στον ΣΥΡΙΖΑ παράγει την άκρως τοξική ουσία Συριζόλη, η οποία προκαλεί νεοπλασίες στα εγκεφαλικά κύτταρα, αντιμνημονιακές παραισθήσεις, λουμπάγκο και κυτταρίτιδα.

Καλούνται οι πολίτες που θα εκδηλώσουν ένα από τα παραπάνω συμπτώματα μετά από έκθεση στις ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ, να επικοινωνήσουν με το ΚΕΕΛΠΝΟ (τους διαβεβαιώνουμε ότι οι φωτογραφίες τους δεν θα δοθούν στα ΜΜΕ).

Ως αντίδοτο για την νόσον (και πάσαν μαλακίαν) συνδεόμενη με τη Συριζόλη προτείνεται η χημειοθεραπεία με βάση τη δραστική ουσία Αδωνιάση πρωί, μεσημέρι και βράδυ, σε συνδυασμό με νηστεία, προσευχή και ανάγνωση Πάσχου.

archaeopteryx είπε...

spiral, ο μόνος άμεσος κίνδυνος με τον Τσίπρα, είναι φορολογική πολτική (και αντιμετώπιση των "πλουσίων") που θα διώξει κάθε ίχνος ρευστότητας από την χώρα.

Τα άλλα, έπονται. Δεν βλέπω τηλεόραση, αλλά τον άκουσα για λίγο και φαινόταν καθυσηχαστικός. ΜΗΝ υποτιμά το πόσο γρήγορα τρέχει το γκαζόν.

Πρώτα η πίτα, και μετά η διανομή της...

Ανώνυμος είπε...

Στην τέταρτη θέση παγκοσμίως στα φωτοβολταϊκά

Την τέταρτη θέση παγκοσμίως κατέκτησε η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκώνΤην 4η θέση παγκοσμίως κατέκτησε η ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών το 2011 με κριτήριο την ανάπτυξη ανά κάτοικο. Σε απόλυτα μεγέθη, η ελληνική αγορά κατατάσσεται στη δέκατη θέση στον κόσμο ως προς την ανάπτυξη και στην 8η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς το συνολικό μέγεθος της αγοράς.

Στην πρώτη θέση ήταν η Ιταλία με 160 βατ, ακολουθούν η Γερμανία και η Σλοβακία με 91 και 58 βατ αντίστοιχα, ενώ στην πέμπτη θέση μετά την Ελλάδα βρίσκεται η Αυστραλία με 36,4 βατ.

Συνολικά το 2011 στη χώρα μας εγκαταστάθηκαν 426 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών, μέγεθος που είναι το δέκατο υψηλότερο στον κόσμο. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται Ιταλία (9.280 μεγαβάτ), Γερμανία (7.485), Κίνα (2.500), ΗΠΑ (1.885) και Γαλλία (1.634 MW).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συνολική εγκατεστημένη ισχύς των φωτοβολταϊκών ξεπέρασε το 2011 τα 51.000 μεγαβάτ, έναντι 29.829 το 2010, αναπτύχθηκε δηλαδή με ρυθμό άνω του 70 %. Η Ελλάδα, με 631 μεγαβάτ φωτοβολταϊκών βρίσκεται στην 8η θέση της ΕΕ, πίσω από Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Τσεχία, Βέλγιο και Βρετανία.

Tην ίδια στιγμή Προσφυγή κατέθεσε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά για τις καθυστερήσεις πληρωμών από τον λειτουργό της αγοράς στη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Ο ΣΠΕΦ υποστηρίζει ότι οι καθυστερήσεις πληρωμών προς τους παραγωγούς «πράσινης» ενέργειας ξεπερνούν τους τρεις μήνες και τονίζει ότι οι παραγωγοί θα προσφύγουν εντός της εβδομάδας ζητώντας και τη λήψη προσωρινών μέτρων «με στόχο την άμεση εκταμίευση μέρους των υπερήμερων οφειλών».

«Οι ηλεκτροπαραγωγοί από φωτοβολταϊκά μη διαθέτοντας απολύτως κανένα άλλο έσοδο από άλλη πηγή για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους, θα προβούν σε ό,τι απαιτείται για τη διασφάλιση και είσπραξη των Προσφυγές από παραγωγούς ρεύματος για καθυστερήσεις πληρωμώνοφειλόμενων», αναφέρει ο Σύνδεσμος. «Υπό τις παρούσες συνθήκες οξύτατης οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα», καταλήγει, «είναι απολύτως ανεξήγητο να στραγγαλίζεται η εγχώρια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας η οποία και προσφέρει πολύτιμο “πράσινο” προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας μη εξάγοντας παράλληλα ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό για τη λειτουργία της σε αγορές καύσιμων πρώτων υλών αδυνατίζοντας έτσι εν τέλει την εθνική οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΠΕΦ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

spiral architect είπε...

Αρχαιοπτέρυγα,
Ο Σύριζα του 2012 δεν είναι ΠΑΣΟΚ του 1981. Τουναντίον το ΠΑΣΟΚ της εποχής ήταν αριστερότερο από τον νυν Σύριζα.
Να σκεφτείς επίσης την εποχή πολλοί ηγέτες είχαν τη δυνατότητα να αφήσουν τη μπλε βάρκα και να πηδήξουν για λίγο στην κόκκινη.
(με την πρώτη να αναταράσσεται λόγω αδρανείας κατά το άλμα ... καταλαβαίνεις)

Θυμήσου:
Μιττεράν
ΑΓΠ
Γκονζάλεθ
ακόμα-ακόμα και ο ΚΚ ο πρεσβύτερος που επισκέφτηκε τη Μόσχα του Μπρέζνιεφ.

Δεν "παίζω" με Σύριζα (το'χεις καταλάβει ήδη) ούτε με το ΠΑΣΟΚ του 81 "έπαιξα", όσο και αν και στις δυο περιπτώσεις χάρηκα με το αποτέλεσμα των εκλογών.
(άνθρωπος είμαι κι έχω αδυναμίες ...)

Θα λυπηθώ όμως για τον πόλεμο που θα υποστεί μια κυβέρνηση (που θα συμμετέχει ο) Σύριζα, τον οποίο πόλεμο είναι καταδικασμένος να χάσει. Ηδη βλέπουμε τι του προσάπτουν οι εντός και εκτός Ελλάδας εγκάθετοι.

Στους εντός Ελλάδας εγκάθετους φυσικά και δεν βάζω το ΚΚΕ. Το γιατί, διαβάστε το ΕΔΩ.
(δεν το υιοθετώ πλήρως)

Άστα, βράστα αγαπητέ ...

spiral architect είπε...

Ποιο είναι το ποσοστό ηλεκτροπαραγωγής απο ΦΑ; 21%
(δείτε τον λογαριασμό της ΔΕΗ σας για την ποσόστωση)

Η ΔΕΗ πληρώνει τη ΔΕΠΑ.
Ο Μυτιληναίος, ο Λάτσης (ΕΝ.ΘΕΣ) και ο Περιστέρης (Θίσβη) πληρώνουν τη ΔΕΠΑ;
Γιατί τότε η Γκαζπρόμ απειλεί να κόψει το ΦΑ στον διανομέα-ΔΕΠΑ;
Γιατί να εξαρτιόμαστε τόσο πολύ από το ΦΑ για ηλεκτροπαραγωγή βάσης, αφήνοντας τις αυλές λιγνίτη μισοάδειες;

Δεν γ@μι@μαστε με τα ΦΒ και τα αιολικά.
Αν γίνει καμιά στραβή το καλοκαίρι θα δούμε τι φορτίο αιχμής θα αναλάβουν τα ΑΠΕ.
(και με κομμένο το ΦΑ)

Ουρτ ρε ζήτουλες!

archaeopteryx είπε...

spiral, δεν θα μπορούσα να το πώ πιο ...ξεκάθαρα.

ανώνυμε 5.56, τους έδινες τυο δικαίωμα να σε κλέβουν τάζοντας πλούσια λεία και παραπονιούνται ότι τα πήραν άλλοι πριν από αυτούς

Ανώνυμος είπε...

αρχαίε δεν είπε τι είναι οι άξονες

nikos είπε...

ανώνυμε ..θα μας το πει η ΡΑΕ μεθαύριο μετά το Reuters χιχχι

archaeopteryx είπε...

οι άξονες δεν είναι πολύ επιστημονικοί... Ο οριζόντιος είναι χρόνος, και ο κάθετος "πόσο καλά περνάμε"

nikos είπε...

τώρα που το σύστημα προσαρμοστικέ μεταξύ 3500 και 6000 MW είναι φυσικό και επόμενο αν η ζήτηση το καλοκαίρι ξεπεράσει αυτά τα όρια να γίνονται προγραμματισμένες πολύωρες διακοπές από ΡΑΕ ,ADMIE ,LAGIE ...τι θέλει να πει ο ποιητής χιχχι

nikos είπε...

έτσι να υπάρχει χιχχι


http://www.dei.gr/Default.aspx?id=59504&nt=18&lang=1

archaeopteryx είπε...

Νίκο, το θυμάσαι αυτό?
http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/02/blog-post_21.html

Εξάκτινος είπε...

Δε διαφωνώ με αυτά που γράφεις. Θεωρώ όμως ότι κλείνουν ανοιχτές θέσεις και ότι ούτε το 2008 υπήρχαν λεφτά. Θα υποφέρουμε μέχρι να κλείσουν τις θέσεις, και αυτό προσπαθούν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια. Δε νομίζω όμως ότι θα τα καταφέρουν.

archaeopteryx είπε...

To 2008, δεν θα μπορούσε ο ΚΚ, δηάδή θυμίσου το κλίμα. Εκτός εάν έκανε ένα "δις ιζ Πάρτα" με αφορμή τα Δεκεμβριανά.

Από προσωπικές επαγγελαμτικές εμπειρίεςς, θυμάμαι το μούδιασμα σε επιχειρήσεις μετά τους αγώνες του 2004, κάτι σαν post coital depression.

Είπαμε.. στερνή μου γνώση... Εκεί που γίνομαι μπαρούτι είναι με τον ΓΑΠ. Αν ο τύπος δεν είχε πει παραμύθια προεκλογικά, ήταν τόσο αποδεκτός τότε που θα περνούσε ότι ήθελε. Επέλεξε να αποκοιμίσει και να πετάξει την μπάλα στις κερκίδες. Κάποτε, θα μάθουμε...

nikos είπε...

archaeopteryx - εμείς αδελφέ τα λεγαμε .. αυτοί μας έγραφαν χιχχι