Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

CC η ΔΕΗ, και, με συγχωρείτε... Μᾶς δουλεύει; Ή είναι έκτός τόπου και χρόνου;


Είναι (1) Διοικητής της ΔΕΗ, (2) διορισμένος από κόμμα σχεδόν ανύπαρκτο, (2) σε καιρό που ο κόσμος δεν τα φέρνει βόλτα, (3) με δημιουργημένη, από τον ίδιο και την παρέα του εξάρτηση σε φυσικό αέριο για ισχύ βάσης(!) που (4) όχι μόνο δεν αντέχουμε να πληρώνουμε, αλλά και (5) δεν υπάρχουν μετρητά ή πίστωση για να το αγοράσουμε, και με (6) διατυμπανιζόμενη διεθνώς την επικείμενη ενεργειακή κατάρρευση, (και λόγω κατάστασης, να είμαι ...fair)...

Και με όλα αυτά, με την εταιρία που παριστάνει τον κατά Νόμο υπεύθυνο, επίσημα στον προθάλαμο της χρεωκοπίας, ψελλίζει ο απερίγραπτος, περί ελλιπών προτάσεων της Κομισιόν για ΑΠΕ! Βρε άνθρωπε, πoῦ ζεις;  Σε ποιόν γαλαξία; Τι σε ποτίζουν; Δεν διαβάζεις στοιχειώδη αποκόμματα τύπου που να αφορούν την λόξα σου;  να σου κάνω σύντομη αναφορά;  Σημείωνε:

Ακριβές οι ΑΠΕ για την Γερμανία
Business Week, Ισπανία, επιδοτήσεις ΑΠΕ τέλος
Βουλιάζει αγορά και ψάχνουμε 1 δις για ΑΠΕτζήδες
Euractiv Καταρρέει η Ελληνική αγορά ενέργειας
Σταματάει η διαπραγμάτευση δικαιωμάτων CΟ2
Μείωση στήριξης ΑΠΕ ζητάει το ...ΔΝΤ
Η ΕΕ δεν θέλει άλλες επιδοτήσεις ΑΠΕ
Οι Γερμανοί εγκαταλείπουν τις ΑΠΕ
Η Ευρώπη, σε ύφεση, γυρνάει σε κάρβουνο
Η πράσινη ενεργειακή επανάσταση στην Γερμανία, απέτυχε

Μπορώ άνετα να γεμίσω την σελίδα, και δεν χρειάζεται. Μάλλον πουλάει τρέλα εν όψει του ότι σύντομα θα είναι σπίτι του. Ελπίζω να δούνε μερικοί μερικοί τις ευθύνες του. Αν διαφωνούσε με εντολές, θα έπρεπε να παραιτηθεί, Εάν δεν διαφωνούσε ή δεν παραιτήθηκε είναι συνυπεύθυνος. Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Ήρθε για να διαλύσει την ΔΕΗ. Εκ προμελέτης.

13 σχόλια:

nikos είπε...

Η Standard & Poor’s υποβάθμισε τη ΔΕΗ


Σε υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της ΔΕΗ σε «CC» από «CCC», προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.
Οι προοπτικές..
μάλιστα σύμφωνα με τον Οίκο αξιολόγησης είναι αρνητικές.

nikos είπε...

ούτε για σκουπίδια είναι χιχχι

nikos είπε...

αφού τα τομάρια κρύβουν την προχθεσινή μου ενημέρωση για είδηση ότι σήμερα η ΡΑΕ πρόκειται να ανακοινώνει προγραμματισμένες διακοπές Η/Ε

nikos είπε...

η κατάσταση εκτός ελέγχου οβερ

Ανώνυμος είπε...

http://www.iefimerida.gr/news/54549/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF-%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1



To παραμυθι συνεχιζεται.

archaeopteryx είπε...

τι λένε τώρα; Έρxονται παγετώνες;

Ο κόσμος πρέπει να πάσχει από χοντρές αμαμησίες, και έχει θολώσει. Αυτό, και μας παραμυθιάζουν για να είμαστε καλά παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Eπεται συνεχεια.
Για ολα φταιει το κλιμα!

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=460394

archaeopteryx είπε...

ναι, επειδή δεν είχαν αιολικά τότε=, χαχαχάχαχα

Ανώνυμος είπε...

@ 3.46 Καλο, Αρχαιε!

Διαβασε και αυτο

http://www.economist.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8337:2011-07-06-05-43-38&catid=7:agriculture-and-forestry&Itemid=31

nikos είπε...

ΡΑΕ: επιστολές στους Διαχειριστές για την κρίση στην ενέργεια


Επιστολές στους τρεις Διαχειριστές (ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΣΦΑ) έστειλε χθες η ΡΑΕ, με τις οποίες ζητεί να καταγραφεί η κατάσταση της αγοράς, η διαθεσιμότητα των μονάδων, καθώς και της Ρεβυθούσας.
Από την εικόνα που θα μεταδοθεί η ανεξάρτητη Αρχή θα αποφασίσει αν θα συγκαλέσει σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους στην αγορά, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν άμεσα προβλήματα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας energia.gr, με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, δεν υφίσταται κίνδυνος φυσικού μπλακ άουτ, καθώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα φορτία παραμένουν χαμηλά, ενώ η υδραυλικότητα είναι ικανοποιητική και οι διασυνδέσεις δουλεύουν καλά.
Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δανειοδότηση του ΛΑΓΗΕ με το ποσό των 350 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ωστόσο ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα εκταμιευθεί το συγκεκριμένο δάνειο.
Πάντως, αν τελικά εισρεύσει στο ταμείο του ΛΑΓΗΕ το ποσό αυτό εκτιμάται ότι η αγορά, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, θα πάρει σημαντική ανάσα.
Θετικό είναι επίσης το γεγονός ότι τις επόμενες ημέρες και η ΔΕΠΑ πρόκειται να εισπράξει ένα μέρος των οφειλών από ηλεκτροπαραγωγούς, οπότε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και δεν θα αναγκασθεί να προχωρήσει στην κατάπτωση εγγυήσεων και διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου σε πελάτες που δεν έχουν εξοφλήσει.

Ανώνυμος είπε...

@ Nikos:

"...Στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δανειοδότηση του ΛΑΓΗΕ με το ποσό των 350 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ωστόσο ακόμα παραμένει άγνωστο πότε θα εκταμιευθεί το συγκεκριμένο δάνειο..."
Ελπίζω μόνο να μην γίνει αυτό με κρυφή αφαίμαξη των αποθεματικών του Πράσινο Ταμείο (εισφορές κυρίως από πρόστιμα της Μπιρμπίλη). Γιατί αν θυμηθούμε και τα χρήματα του Ειδικού Φορέα Δασών, αν και λίγα, κανείς ακόμα δεν μας είπε τι είχαν γίνει.
Το ίδιο άγνωστη παραμένει η τύχη και των χορηγιών και δωρεών, Ελλήνων και ξένων, που τελικά αυτά τα χρήματα δεν είχαν διατεθεί όλα, για την ενίσχυση των Πυρόπληκτων της Ηλίας κλπ.

nikos είπε...

λες ο Αρθουρος Ζερβος οΑργυρης Οικονομου κλπ η σημερινη κλικα της ΔΕΗς να μην ξερουν το ΚΚΠ /ΔΕΗ και την επισημη θεσει της Ε.Ε. Η οδηγία 2005/89/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 18ης Ιανουαρίου 2006, περί μέτρων διασφάλισης του εφοδιασμού με ηλεκτρισμό και περί επενδύσεων υποδομής(1), ορίζει διατάξεις διασφάλισης της παροχής ηλεκτρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την επάρκεια παραγωγής και δικτύου, η δε οδηγία δεν προβλέπει μηχανισμό ενισχύσεων σε κοινοτικό επίπεδο.

Ο ορισμός και το πεδίο εφαρμογής της ασφάλειας του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια διατυπώνονται στο άρθρο 1 παράγραφος 1 και στο άρθρο 2 στοιχείο β) της οδηγίας 2005/89/EΚ. Στην πράξη, ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει επάρκεια παραγωγής και δικτύου, δηλαδή ικανότητα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού ώστε να ικανοποιείται η ζήτηση. Ο κυριότερος παράγων που δυνητικά μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια είναι το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων τόσο σε ικανότητα ηλεκτροπαραγωγής όσο και σε δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού (τόσο στο εσωτερικό των μεμονωμένων κρατών μελών όσο και σε διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών κρατών μελών). Η συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ επιχειρήσεων εκμετάλλευσης δικτύων ηλεκτρισμού (διαχειριστών των συστημάτων μεταφοράς) είναι επίσης ζωτικής σημασίας επειδή βοηθά στην πρόληψη πιθανών γενικών διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο άρθρο 4 παράγραφος 1 της οδηγίας αναγράφεται ότι οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς είναι υπεύθυνες για τους κανόνες ασφάλειας του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και για την επί καθημερινής βάσεως διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος και για τον έλεγχο πιθανών περικοπών/ελλείψεων.

Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των συστημάτων μεταφοράς συνεργάζονται επίσης σε εκούσια βάση και συνάπτουν μεταξύ τους συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρισμού με σκοπό τη διασφάλιση επαρκών επιπέδων ασφάλειας του εφοδιασμού.


(1) ΕΕ L 33 της 4.2.2006.

ΧΙΧΧΙ

nikos είπε...

θαυμαστέ τι υπόσχεται ο "ποιητής" στην περιοχή μας και την προσήλωση του στον ΓΑΠ χιχχι http://www.e-ptolemeos.gr/topics.php?category=7&topic=18658