Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Την Κρήτη την πηδάμε με ΑΠΕ, οι Γερμανοί φτύνουν τις ΑΠΕ, οι Ευρωπαίοι κόβουν τις επιδοτήσεις των ΑΠΕ


http://www.kandanos.eu/node/1930 Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ:  Να το ξεχάσουν το fast track!

http://www.morgenpost.de/politik/inland/article106382748/Bundesregierung-glaubt-nicht-an-oekologische-Energiewende.html Δεν πιστεύουν στην μετάβαση στην Πράσινη Ενέργεια

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/strategiepapier-die-eu-will-den-oekostrom-nicht-mehr-foerdern-11756020.html  EE:  Να σταματήσουν οι επιδοτήσεις για Πράσινη Ενέργεια

Οικολογείν:  Το πραξικόπημα την Εξυπηρετησιακής Κυβέρνησης

http://www.cretalive.gr/new/95243/environment/I_upiresiaki_kubernisi_edose_ta_kalodia_se_TERNA-Kopelouzo

http://www.netnewsgr.gr/2012/06/blog-post_318.html

Άντε... Να παραδεχτώ ότι η Κρήτη είναι για πέταμα, και κάνει για σκουπιδότοπος και για αιολικά "πάρκα". Να παραδεχτώ ακόμη ότι η διασύνδεση της Κρήτης μάς συμφέρει. Καλύτερα να είναι διασυνδεδεμένη η Κρήτη με την υπόλοιπη χώρα, για την σταθερότητα του δικτύου, και για ηλεκτροδότηση από φτηνή ισχύ βάσης (που όσο πάει δεν έχουμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Να παραδεχτώ ακόμη ότι εάν υπάρχει αέριο, μια μονάδα αερίου στην Κρήτη, διασυνδεδεμένη με την υπόλοιπη χώρα δεν είναι κακή ιδέα. Να πω ακόμη ότι με διασυνδεδεμένη την Κρήτη, μια μονάδα λιθάνθρακα είναι ακόμη καλύτερη ιδέα (1/3 της τιμής το ρεύμα -- και θα παράγει ρεύμα με 90% διαθεσιμότητα).

Τα 1.000 αιολικά μεγαβάτ, όμως, ό,τι και αν παραδεχτώ, είναι παντελώς άχρηστα από πλευράς ηλεκτροδότησης -- και πανάκριβα. Θα έχουν διαθεσιμότητα 20-25% με αρχικό κόστος τουλάχιστον 1,5-2 δις ευρώ και πανάκριβο, τυχαίο, ρεύμα. Άντε να έχουν διαθεσιμότητα 30-35% αν όλα τα οροπέδια γίνουν τεχνητές λίμνες, με περαιτέρω διπλασιασμό του κόστους και του ρεύματος. Άσε που θα μου χαλάσουν τις βόλτες μου στα βουνά...

Αν τους λείπουν, του Κοπελούζου, του Μουράτογλου, της EDF, ή της ENEL, λεφτά, να κάνουμε έναν έρανο, να τους τα δώσουμε και να κάτσουν σπίτι τους.  Αν κάποιος ακροδεξιός, ακροαριστερός, ή ακρομεσαίος, ρίξει και καμιά σβουριχτή καρπαζιά σε κανέναν Υπηρεσιακό Υπουργό, μέσα μου θα πω "καλά του κάνατε" κι ας είμαι κατά κάθε μορφής σωματικής βίας (παρά μόνο σε καιρό πολέμου, επαναστάσεων, ταραχών, και τέτοια).



Βρε άνθρωπε, δεν είδες ότι και οι Γερμανοί, και η ...Κομισιόν, λένε φτάνει πια με την αφαίμαξη των ΑΠΕ;

 

13 σχόλια:

nikos είπε...

όλα στο βωμό του χάος ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου στο Στρυμονοχώρι Σερρών, όταν επισκεπτόμενος την μονάδα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, αντίκρισε τη γη γυμνή, τα τσιμεντένια πέλματα ξερά και τα φωτοβολταϊκά πάνελ να έχουν κάνει φτερά.
Έλειπαν τα 176 από τα 220 φωτοβολταϊκά που είχε τοποθετήσει στο πάρκο.
ThW

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο κόμβος, το «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.» πιο παλιά, με είχε κάνει να αναρωτηθώ για το τί να ήθελε να πει ο «νονός» της.
Μα είναι τίτλος αυτός; «Επενδύστε στην Ελλάδα Α.Ε.»;

ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ
έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Κρήτης σε εργοστάσιο ενέργειας.

Πολύ φοβάμαι ότι εκτός από τους ιδιώτες «επενδυτές» που απολαμβάνουν τις ρυθμίσεις FAST TRACK!, και άλλοι περιμένουν να πάρουν σειρά.

http://www.georythmiki.gr/%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/475-a%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%8E%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82

Αρχαιοπτέρυγα, για τους στόχους της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας να εμπλακεί με χρηματοδοτήσεις ΑΠΕ, κάτι είχες γράψει κάτι παλαιότερα. Τώρα πια, θα μιλάμε για Παγκρήτια Ανανεώσιμες.

archaeopteryx είπε...

Θα χαθούν λεφτά. Γράψτο ότι το είπα.

spiral architect είπε...

Μόνο λεφτά θα χαθούν; Ο λαός το λέει αλλιώς!

spiral architect είπε...

Tο λέει και η Παπαρήγα τώρα στη διακαναλική για τις θέσεις εργασίας στις ΑΠΕ, διαβάζοντας ρεπορτάζ της Καθημερινής.
Πολλά MW, μερικές δεκάδες θέσεις εργασίας και αυτές προσωρινές!
(μόλις ανέβει στο γιουτιούμπ, δες τα πρώτα 2-3 λεπτά)

archaeopteryx είπε...

spiral μην με βάζεις σε πειρασμό. Δεν θέλω πολύ, είμαι πάλι σε φάση αποκλεισμού επιλογών για την Κυριακή και δεν είμαι πολύ mainstream

archaeopteryx είπε...

Χαχαχαχααχάααχα... Θα το προσθέσω στα αποφθέγματά μου (και όταν ξεμοναχιάσω καμία ντροπαλή θα της το πώ -- και μάλλον θα τις φάω...)

spiral architect είπε...

Αρχαιοπτέρυγα,
ούτε για ...παλιογκουμούνια σού μιλώ, ούτε για μαρξισμό. Όπως έλεγα απαντώντας και σε ένα άλλο μπλογκ:
...πιστεύω στην οικονομία και ανάπτυξη με βάση τις ανθρώπινες ανάγκες. Οι ανάγκες θα κάνουν την επιστήμη να δουλέψει προς όφελός μας θέτοντας για εμπορική λειτουργία, πχ ένα αντιδραστήρα σύντηξης για ηλεκτροπαραγωγή χωρίς ραδιενεργά απόβλητα.
Αν το παραπάνω το συνδέεις με μαρξισμό και ... γκουμούνια, καλά κάνεις γιατί έτσι είναι. Πριν όμως εντρυφήσω σε αυτά, έμαθα μαθηματικά και αυτά που μας σερβίρονται τώρα, σόρι αλλά δεν είναι μαθηματικά.
Στα μαθηματικά και στο δεκαδικό σύστημα αρίθμησης 1+1=2 και όχι κατά περίπτωση 2.5, 3, ή 11!


Και πάνω απ' όλα Α-ΞΙ-Ο-ΠΡΕ-ΠΕΙ-Α

nikos είπε...

είναι πάντως κανείς να "θαυμάζει" το θράσος του κάθε "εκσυγχρονιστή" και αποδεδειγμένο πρώην αποτυχημένο διοικητή τράπεζας Στουρναρα
1. Στρατηγικός Ενεργειακός Σχεδιασμός ανύπαρκτος
2. Χρηματοδότηση από Ε.Ε.ΓΙΟΚ
Ερώτηση
Τι τεράστιο μαύρο χρήμα ξεπλένεται αυτί την ώρα στη Ελλάδα ..χιχχι

archaeopteryx είπε...

Το ΕΣΠΑ και την ΕΤΕπ για τα καλώδια τα φυλάνε. Μέρος ή εκδοχή του Desertec

archaeopteryx είπε...

Για «πολιτικό πραξικόπημα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως καταγγέλλει, παρά τον υπηρεσιακό χαρακτήρα της σημερινής κυβέρνησης, τρία επενδυτικά σχέδια ΑΠΕ στην Κρήτη και άλλα τέσσερα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το σχέδιο εξόρυξης χρυσού, στη Θράκη, προωθήθηκαν στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβέρνησης (αρ. 1787 Β/ 6-6-12).

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2193384

nikos είπε...

η χαρχαλα του Στουρναρα στην Κρήτη ξεπερνά τα 4,5 δις. ευρώ Αξιος Αξιος