Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Spain IS Greece. Only much bigger. While the US TARP was 5% of GDP, the Spanish tarp is 10% of Spanish GDP. Τι ΑΕΠ έχουμε εμείς;


Ούτε να κοιμηθεί κανείς δεν μπορεί... Αλλά όσο κοιμόταν...  Η λέξη απομόχλευση θα αποκτήσει διάσταση, ακόμη κι αν σώσουν τους πάντες, αλλά πάντα με τι λεφτά;  Φρέσκα, παλιά, εξωγήινων; Κι αν η απομόχλευση έχει την λογική συνέπεια της κατάρρευσης "αξιών", κι αν κάνει παρέα και με έλλειψη ρευστότητας, χ.ψ.α.,  θα ψάχνουμε για υπερ90άρηδες να μάς πουν πώς ήταν η ζωή την δεκαετία του 1930.   Θα επιβιώσουν οι παράγοντες και εξάγοντες χρήσιμα πράγματα (ή αυτοί που επιβάλλουν στους υπόλοιπους να αγοράζουν σαβούρες έναντι χρήσιμων πραγμάτων -- αυτή είναι η νεοφεουδαρχία).

Η Ζάχαρη, πάντα ψύχραιμη
Κι ο athenstock ψύχραιμος
Ο Καταλυτικός κεντάει
Πόσο, είπαμε, ότι είναι το ΑΕΠ μας;
Η Ιρλανδία στα χνάρια ...Ελλήνων πολιτικών
Long $ futures - short € futures, αλλά...
Το Σ/Κ μου, ήταν ήδη ...χαλασμένο
Τα καθίκια το βιολί τους (ή πώς να υποκαταστήσετε δάνεια με φωτοβολταϊκά)

και αυτό καλό: http://blogs.reuters.com/felix-salmon/2012/06/10/why-didnt-europe-bail-out-spains-banks-directly/

Courage is doing what your afraid to do. There can be no courage unless you’re scared

Ο τίτλος, πάλι από εδώ.

Το δια ταύτα, στην εικόνα, αλλά είμαι και ...αιθεροβάμων. Την δεκαετία του 30 είχαμε πολλούς φτωχούς αγρότες που ζούσαν στην επαρχία (και, αντίθετα από φήμες, δεν είμαι, ακόμα, υπερ90άρης, και ...φοβάμαι εδώ και 3-4 χρόνια).  Είναι σαφές ότι προσπαθούν να ξεφουσκώσουν την φούσκα, ελεγχόμενα, χωρίς πολλή θερμή βία, αλλά πάντα μερικά καθίκια κρατάνε το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Στο TARP, o θείος Σαμ, μπήκε, έκανε ό,τι έκανε, βγήκε, τάκα τάκα, μία χώρα. Και ,όχι, δεν θέλω περαιτέρω ενοποίηση της Ευρώπης, γιατί δεν υπάρχει.  Οι του θείου Σαμ, πήγαν εκεί για να γλυτώσουν από εδώ, αν θυμάστε...

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΕ υπό την (not so gentle anymore) πίεση της Αμερικής, η οποία έβαλε το δαχτυλάκι της για να χειροτερέψουν τα πράγματα στην Ισπανία (πχ τρικλοποδιά στην πώληση της YPF από REPSOL στoυς κινέζους) θα κάνει τα εξείς:

1. Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα εγγυηθεί τις καταθέσεις όλων των καταθετών στην Ευρωζώνη.

2. Η ΕΚΤ θα επεκτείνει τις λεγόμενς "Λειτουργίες Μακροχρονιας Ανακεφαλαώσης" (Long-Term Refinancing Operations, LTRO) με απ ευθείας ανακεφαλαιώσεις Τράπεζών στην Ευρωζώνη.

3. Το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην διάσωση της Ευρωζώνης.

Για να γίνουν όλα αυτά (που συνιστούν την μεγαλύτερη κωλοτούμπα της κ. Μέρκελ) θα πάρει 4-6 εβδομάδες, κατ ελάχιστον, αλλά όχι περισσότερο από 3 μήνες. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, και για την Ελλάδα θετικές.

Θα ακολουθήσει μια πολύμηνη άνοδος των Χρηματιστηρίων διεθνώς.

archaeopteryx είπε...

ΌΛΑ τα ακούω, αλλά όχι το τελευταίο.

Ανώνυμος είπε...

Η Γερμανία της κ. Αστογιαργότερα και η τεχνοκράτες των Βρυξελλών με τους αργούς "αριστοκρατικούς" τους τρόπους παρά λίγο να τα τινάξουν την ΕΕ στον αέρα (όχι ο Τσίπρας). Περίπου όπως και σε προηγούμενους αιώνες, μεταξύ σαμπάνιας, σπα, χαβιάρι, και τις ατέρμονες συζητήσεις για διεθνείς συνθήκες και τις αδυναμίες των λαουτζίκων, γινόντουσαν τα ιστορικά μπάχαλα.

Για μας οι εξελίξεις θα είναι θετικές, αλλά πρέπει να νοικοκυρέψουμε κάποια πράγματα (σοβαρά, οχι αλα Τσίπρα) και να αντιμετωπίσουμε το ενεργειακό πρόβλημα.

Λίγο πολύ όπως προτείνει ο Archaeopteryx!

archaeopteryx είπε...

Νομίζω ότι η Γερμανία κάνει πολύ όμορφα και κομψά αυτό που είχε πάντα σκοπό να κάνει. Μπορεί να τους υπερτιμώ, αλλά οι μάγκες είναι PLANNERS και καλά κάνουν (για πάρτη τους). Η φαταουλίστικη πλεονεξία βέβαια, και η αλαζονεία, δεν κρύβονται, ούτε κρύβεται η προσπάθεια και η δουλειά (τους το αναγνωρίζω -- χρειάζεται δουλειά για να αρμεγεις είλωτες) και αναρωτιέμαι και που θα καταλήξει.

katalytikos είπε...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ FB:
Για την Ισπανία και σαν καλοι Χριστιανοί που είμαστε, πρέπει να εφαρμόσουμε το:
¨ο εχων δύο μνημόνια να δίνει το ένα¨
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

archaeopteryx είπε...

χαχαχαάααχα... Μια από αυτές τις μέρες πρέπει να μάθω πώς δουλέυει το facebook!

nikos είπε...

archaeopteryx γιατί μπερδεύεσαι ?? Τι δεν καταλαβαίνεις και δεν θα μάθεις ένα απλό facebook ??

Καταλάβαινες όταν άκουγες να μιλάει ο Αξιότιμος Κύριος Τζοχατζόπουλος ,Αρ.Παχτας ,Διαμαντοπουλου κλπ ?? Μα μετά από κάθε ομιλία αναρωτιόσουν ποιον ρήτορα είχες δίπλα σου. ( archaeopteryx καταλαβαίνεις ?? )
Η κυρία Μπακογιάννη διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία γιατί ψήφισε το μνημόνιο της Ντροπής, αλλά μετά από λίγο πολλοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν την ίδια τύχη όταν με την σειρά τους δεν ψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο..
Σήμερα η κυρία Μπακογιάννη είναι με την Νέα Δημοκρατία και φιγουράρει στο Επικρατείας για να μας σώσει !!!και από Δευτέρα Αρχηγός της Ν.Δ. ( archaeopteryx ως εδώ καλά??? Αυτά τα καταλαβαίνεις ???? )

Το ΠΑΣΟΚ αφού έκανε αυτά που έκανε και με Υπουργό Οικονομικών τον Κύριο Βενιζέλο, σήμερα μας λέει ότι άλλαξε και ως Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζητάει την ψήφος μας…. ( Πως πας archaeopteryx τα καταλαβαίνεις μέχρι εδώ ???? )
Όλοι αυτοί θέλουν το καλό ΜΟΥ και αν δεν τους ψηφίσω κινδυνεύω να οδηγήσω την Χώρα μου στην δραχμή !!!

archaeopteryx είπε...

μπααα... σε πιο πεζό και απλοϊκό επίπεδο θα ήθελα να μάθω πως δουλέυει το φέησμπουκ. Ποιοί είναι όλοι αυτοί οι νοματέοι, τι κάνουν, πώς βρέθηκαν εδώ, κόσμος πολύς βρε αδερφέ μου αλλά εικονικός.

Καμμία σχέση με τον Τσοχατζόπουλο. Πάει αυτός. Ιφιγένεια.

nikos είπε...

χιχχι πάω για τσιπουρακη με Τολη και Μαρια καλημέρα

Ανώνυμος είπε...

http://www.wired.com/wiredscience/2012/06/earth-tipping-point/

archaeopteryx είπε...

Ο ουρανός γκρεμίζεται, τρεχάτε να κρυφτείτε (αυτό λέει ο παραπάων σύνδεσμος). ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΒΑΣΙΜΗ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΚΗ ΑΡΛΟΥΜΠΑ. Αν αντ' αυτού (σγγνώμη δεν σε ξέρω) πάς σε μια παραλία και βρεις το ταίρι της ζωής σου, ή εάν ως δια μαγείας σου φύγουν οι οικονομικές ανασφάλειες -- πιο σημαντικό σε αυτή την προπαγάνδα -- θα φύγουν όλες αυτές οι ανοησίες. Η ζωή μπορεί να είναι ωραία, ακόμα κι αν είμαστε άφραγκοι, λέω εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα-Γερμανία σημειώνουμε 1.

Δεν πρόκειται πραγματικά για ματς...
Μαζί παίζουμε, ελπίζω να παίξουμε μαζί καλλίτερα στο μέλλον...

Thanks to Ancle Sam and the Prez!

Οχι του δικού μας Προέδρου, ούτε λόγω Τσίπρα και λοιπών άλλων "προέδρων."

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2191137

Ανώνυμος είπε...

ΑΕΠ (που έχουμε;)
Ο κύκλος των χαμένων... προβλέψεων
http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2191452
* Από τον ίδιο σύνδεσμο που έδωσε ο ανώνυμος 3:30 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Διάλλειμα ολιγων λεπτων

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=44170&Itemid=131

nikos είπε...

archaeopteryx-είμαι παρούσα οβερ !!

archaeopteryx είπε...

ΝΙΚΟ! παρούσα!??? Πόσα τσίπουρα ήπιατε???

nikos είπε...

ένα και μοναδικό είναι βλέπεις η λιτότητα χιχχι

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

Υπάρχει και η ισπανική τοιαύτη

Ο νοών...νοείτω είπε...

Τελικά μάλλον το γύρισαν το παραμύθι. Σώζουν πλέον τις τράπεζες και αφήνουν τα κράτη στην μοίρα τους;

archaeopteryx είπε...

ρε σπάϊραλ, κυκλοφορούν και γυναικόπαιδα!! Δεν ήξερα ότι λεγόταν Ισπανικό. Δοκιμή με Κάρμεν

archaeopteryx είπε...

Ν-Ν, προ πολλού. Η θεωρία είναι να αποφύγουν τον πανικό του 29. Δυστυχώς έχει άλλα παρατράγουδα γιατί διατηρεί σαπάκια. Αλλά και ο κοσμάκης; Θα μου πεις ας πρόσεχε. Σ_ατοκατάσταση...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Υπάρχει περίπτωση αφού σώσουν τις τράπεζες, να εφαρμόσουν διπλό νόμισμα, ώστε το ευρώ να παραμείνει ως αποθεματικό νόμισμα, (μη χαθούν και τα δάνεια) αλλά ταυτόχρονα οι τράπεζες να κατέχουν κρατικό χρέος σε ευρώ και όχι σε Εθνικό νόμισμα;

archaeopteryx είπε...

κάτι τέτοια ακούγονται που από δικής μας πλευράς είναι το χειρότερο δυνατόν. Ολη η δρχαμολογία είχε νόημα σαν συνέπεια στάσης εξωτερικών πληρωμών. Τώρα μιλάμε για εκκαθάριση εν λειρουργία και μετά πτώχευση με κίβδηλο νόμισμα. Αστα... Κια που να σκάσουν τα ταμεία και τα εκκαθαριστικά (μετά τις εκλογές)

nikos είπε...

ένας διαχειρίστηκός διεθνής έλεγχος τον συμβάσεων μας χρειάζεται άμεσα ως αρχή

Ο νοών...νοείτω είπε...

Άρα όχι μόνο δεν κερδίσαμε χρόνο, αλλά χάσαμε και όποιο διαπραγματευτικό "πλεονέκτημα" είχαμε προ εκλογών.
Τελικά όλοι Πόντιοι Πιλάτοι...