Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Πάνε για μείωση των αιολικών επιδοτήσεων στην Αγγλία (εκεί δεν έχουν άλλα λεφτά για πέταμα)



http://www.telegraph.co.uk/earth/energy/9343063/Wind-energy-subsidies-may-be-cut.html

Ο κόσμος θα γλυτώσει έναν σκασμό λεφτά, οι αιολικοί με μόνο 25% περικοπή στην επιδότηση θα πάνε στην ευχή του Θεού και της Παναγίας (εδώ μην έρθουν), και η ηλεκτροδότηση ΔΕΝ θα καταλάβει την διαφορά.  Τα αιολικά, διαφημίζουν ότι ηλεκτροδοτούν χιλιάαααδες σπίτια και εκτομμύυυρια μεγαβατώρες, αλλά βασικά κοροϊδεύουν. Εμπεδώστε το: Η Γερμανία, τίγκα, με 25.000 αιολικά MW μετά βίας έπιασε το 7% της ηλεκτροδότησης, και αυτό με αστάθειες στο δίκτυο, παρ' ολίγον blackouts, επείγουσες εισαγωγές ΚΑΙ εξαγωγές ρεύματος. Κυριάκο, διάβαζε μην γίνεις Μπιρμπίλη ή Παπακωνσταντίνου (ανιψιός).

Τα αιολικά υπάρχουν ΜΟΝΟ για τις επιδοτήσεις, και χωρίς τις επιδοτήσεις ...χάνονται. Από το 1975. ΔΕΝ θα αλλάξει. Αν φύγουν από ένα δίκτυο, θα του κάνουν καλό. Και δεν κάνουν τίποτα για το ...περιβάλλον. Η πραγματική (όχι η εικονική) μείωση εκπομπών είναι προς το ασήμαντο.

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.
Έχει πολύ, μα πάρα πολύ ενδιαφέρον!

Professor Moriarty είπε...

Προσέξτε τώρα αυτά τα νούμερα:

Εκτιμήσεις του Global Wind Energy Council για την συμβολή των αιολικών πάρκων στην μείωση των ανθρωπογενών εκπομπών CO2 το 2010: 243 εκατομ. τόνοι. Τα στοιχεία στο παρακάτω πόνημα:

http://www.gwec.net/fileadmin/documents/Publications/GWEO%202010%20final.pdf

Συνολικές ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 το 2010: 33 δις τόνοι. Μπορείτε να το διαβάσετε και εδώ:

http://edgar.jrc.ec.europa.eu/news_docs/C02%20Mondiaal_%20webdef_19sept.pdf

Τα αιολικά συνέβαλαν στην μείωση των ανθρωπογενών εκπομπών κατά 0.7% (!!!) σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας.

Αλλά σύμφωνα με τους παραπάνω Ολλανδούς περιβαλλοντολόγους, οι εκπομπές CO2 αυξήθηκαν κατά 5% το 2010!

Αξίζει τέτοιο κόστος για τέτοια αξιοθρήνητη επίδοση στην ... διάσωση του πλανήτη;

The answer my friend is blowing in the wind, χα-χααα!

Ανώνυμος είπε...

http://www.wired.com/wiredscience/2012/06/plum-brook-nuclear-facility/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+wired%2Findex+%28Wired%3A+Index+3+%28Top+Stories+2%29%29&pid=4020&viewall=true



From January through June of 1973, workers removed the reactor’s fuel, disposed of obvious radioactive waste and sealed a maze of pipes. A skeleton crew then monitored the site until 1998, when NASA decided to decommission the facility for an anticipated $160 million.

The cost to remove contaminated building materials, verify decontamination and demolish the campus ultimately reached $253 million — more than double the cost to build the facility when accounting for inflation.

nikos είπε...

Τελικά ποιος αρμόδιος και με ποια κριτήρια επέλεξε τους ...εξωκοινοβουλευτικούς για την θέσει τον Υπουργών . Τελικά δεν ψηφίσαμε τους βουλευτές ,δεν είναι ικανοί να μας εκπροσωπούν και υπουργοποιήθηκαν Ραπανος Στουρναρας κλπ