Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αυξάνεται η παγκόσμια ζήτηση για κάρβουνο


http://thegwpf.org/energy-news/5966-world-coal-demand-growing-fastest-of-all-fuel.html

"...Renewables such as big wind and big solar continue to be less than impressive, as predicted. Intermittent unreliable sources of energy cannot be depended upon. No wonder a significant part of China's installed wind power capacity continues to lack connections to any power grid. I suppose the capacity looks good on paper, even if it isn't doing anything but sit and rust..."  Ακριβώς σαν τα 1.700 αιολικά μεγαβάτ της ΕΛΕΤΑΕΝ


Ο λόγος που αυξάνεται η ζήτηση για κάρβουνο είναι απλός:  Αυξάνεται η ζήτηση για αδιάλειπτο και φτηνό ρεύμα.  Στην Ελλάδα αυξάνεται η ζήτηση για κάτι που όλοι, ακόμα και οι Γερμανοί έχουν απορρίψει. Αιολικά που παράγουν τυχαίο και, επομένως, άχρηστο και σίγουρα ακριβό ρεύμα, και φωτοβολταϊκά που είναι μια χαρά για υποκατάστατο χρηματιστηριακών φουσκών.

Το γράφημα είναι για συνολική ενέργεια.  Περιλαμβάνει μεταφορές (πετρέλαιο), βιομηχανικές χρήσεις, οικιακή θέρμανση κλπ. Οι ΑΠΕ (πλην υδροηλεκτρικών) είναι, ήταν και θα είναι ασήμαντες. Με συνεχή επεισόδια σταθερότητας δικτύου και επείγουσες εισαγωγές και απορρίψεις, η Γερμανία κατάφερε να πιάσει το 6,5-7% της ηλεκτροδότησης από αιολικά.  Η ίδια η ΕΕ που μας έχει ζαλίσει τα ούμπαλα με τα 20-20-20, τώρα θέλει να κόψει τις επιδοτήσεις.

Γιατί άραγε είναι ασήμαντες οι ΑΠΕ;  Τα αιολικά (και τα φ/β) είναι τεχνολογία του 1970.  42 χρόνια. Ορίμασε. Υπάρχει μόνο όσο οι πολιτικοί συνεργάζονται με τους απατεώνες για να κλέβουν τα κορόϊδα. Και μόνο όταν και όπου επιδοτούνται, και μόνο για την επιδότηση.

Η ΕΕ δεν πιστεύει πια στην Πράσινη Ενέργεια
Ούτε οι Γερμανοί πιστεύουν στην Πράσινη Ενέργεια
Οι Γερμανοί ζητάνε να σταματήσουν οι τρελές επιδοτήσεις των ΑΠΕ
Τα αιολικά δεν μειώνουν τις εκπομπές CO2
Οι ΑΠΕ είναι άχρηστες χωρίς εφεδρεία
Η Ευρώπη επιστρέφει σε κάρβουνο και το CO2 μειώνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου
Οι Άγγλοι κόβουν επιδοτήσεις στα αιολικά

Η ΡΑΕ, παρακολουθεί ξένο τύπο;  Άσε τα blogs... δεν ξέρουν τι λένε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: