Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η Μέρκελ είναι έτοιμη (αλλά από το 1939 ήταν έτοιμη)





Λαϊκιστής:  Ή θα ελέγξει την Ευρώπη μέσω της ΕΕ και θα μετατρέψει τα κράτη σε υπηρέτες της ή θα την τορπιλίσει και με διμερείς συμβάσεις και σχέσεις θα επιτύχει πάλι το ίδιο.

Τι υπάρχει μετά την Ευρώπη;  Η κατά Μέρκελ Ευρώπη. Η "Ευρώπη", με διορισμένους αχυρανθρώπους να εκτελούν δημοκρατικές εντολές.   Η γενική ιδέα της "Ευρώπης" των δύο ταχυτήτων υπήρχε και στους χάρτες του Γ' Ράϊχ. Η γεωγραφία δεν έχει αλλάξει, η τεχνολογία και η προπαγάνδα έχουν αλλάξει, λιγάκι. Αυτό που έχει αλλάξει πολύ είναι ότι δεν υπάρχουν πια Σοβιετικοί, οι Άγγλοι δεν έχουν πια την αυτοκρατορία τους,  οι Αμερικάνοι έχουν την κακή συνήθεια να θυμούνται την 6η Ιουνίου, και όχι με ευχαρίστηση.  Και υπάρχουν και άλλες μνήμες, που άλλοι θέλουν να ξεχάσουν. Λες και δεν υπήρξαν... Δεν βάζω λινκς...



Ίδιοι στόχοι, ίδια ιδέα για δίκτυα, ίδια εμμονή με standardization,  ίδιες ανάγκες για πρώτες ύλες και ενέργεια, ίδια μερκαντιλιστική προσέγγιση.  Και πολλά ίδια μυαλά στους Έλληνες, παρά τα 4 χρόνια Κατοχής (για της κακουχίες της οποίας φταίνε οι ...Άγγλοι). Και τότε, δεν μας "ενοχλούσαν" οι Γερμανοί, τους Ιταλούς δεν χωνεύαμε.  Δείτε την λεζάντα στον χάρτη, και απλά προσαρμόστε τα χρώματα και την διατύπωση, κατά το δοκούν.  Καλώς ορίσατε στον Θαυμαστό Καινούργιο Κόσμο του 1900.  Και στις "κρίσεις", και την "διαχείρισή" τους.

Απολαύστε και τα περί "ελευθέρων ζωνών", και βρείτε τες στον παραπάνω χάρτη.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Γερμανία είναι στη γωνία, και η κ. Μέρκελ ετοιμάζεται για μια στρατοσφαιρική κυβίστηση που θα κάνει τις άλλες μεγάλες κολοτούμπες της καριέρας της (πυρηνικά, όχι νέοι φόροι) να φαίνονται απλά τρικλίσματα!

Υπ αυτή την έννοια η πιθανή εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ίσως έχει θετικό αποτέλεσμα...

Ανώνυμος είπε...

Για τα περί ελευθέρων ζωνών, ένα έχω να σου πω
Feudum Acinganorum

Orestios

archaeopteryx είπε...

χαχαχάαχαχα Ορέστιε, καλό! Όλη η Ελλάδα πάει για τέτοια.

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε 3:34, η λογική και η πρωτοετής φυσική λέει ότι κωλοτούμπα στα πυρηνικά θα κάνει σίγουρα, εκτός εάν παίζεται βαθύ θέατρο, ή τα έχει βρει με τον Πούτιν για ...πάντα.

archaeopteryx είπε...

όσο για τον Τσίπρα, νομίζω το έγραψα, έχει ήδη κάνει την καλύτερη διαπραγμάτευση, άσχετα εάν το παιχνίδι είναι και λίγο σικέ