Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

«Έτινγκερ: Η ΕΕ θα διασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια στην Ελλάδα»... Trust me... trust me...


http://www.energypress.gr/news/Etingker:-H-EE-tha-diasfalisei-thn-energeiakh-asfaleia-sthn-Ellada

«Με την Ε.Ε. να εγγυάται δις ευρώ για την Ελλάδα, πρέπει να είναι δυνατή η πληρωμή αρκετών εκατομμυρίων καθημερινά ώστε να λειτουργεί ο κλάδος της ενέργειας», σημείωσε ο κ. Oettinger.

...«Αν όμως κατασκευάζονταν αρκετά φωτοβολταϊκά στην Ελλάδα και περιοριζόταν η λειτουργία μονάδων πετρέλαιο και λιγνίτη, τότε θα μπορούσαν να γίνουν πολλά για το περιβάλλον»...

Trust Me
I asked.
He shook his head.‘What?
“‘Fuck you.’”


Άσε που η ΕΕ δεν εγγυάται απολύτως τίποτα. Εγγυάται ότι ΔΕΝ θα ακολουθήσουμε ελεύθερη πολιτική.   Μας επιτρέπει να ψηφίζουμε, με την προϋπόθεση ότι ψηφίζουμε το σωστό. Ρίχνει όσους διαφωνούν. Εγγυάται ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία που υφιστάμεθα, και η όποια πτώχευση, θα ελαχιστοποιήσει τις δικές τους ζημιές και θα μεγιστοποιήσει τα δικά τους οφέλη.

Θα σας έλεγα και τι σημαίνει "kiss my ass" αλλά θα ρίξω το επίπεδο... To 50+% του 60% που ψήφισε μάλλον είναι ευρωσκεπτικιστές.

30 σχόλια:

spiral architect είπε...

Με αφορμή τις δηλώσεις Σόιμπλε για περισσότερες κυριαρχικές παραχωρήσεις των κρατών-μελών στο διευθυντήριο των Βρυξελλών, θυμήθηκα το παρακάτω:

"Η παρούσα κακοφωνία των μικρών εθνικών κρατών, που ακόμη δυστυχώς υφίστανται στην Ευρώπη, πρέπει να εξαφανιστεί το συντομότερο δυνατόν και ο σκοπός του αγώνα μας δεν μπορεί παρά να είναι η ενοποίηση της Ευρώπης."
(Γιόζεφ Γκέμπελς, Ημερολόγιο, 8/5/1943)

Προσφυγή στο ΣτΕ από συλλόγους και πολίτες κατά των ανεμογεννητριών στη Μάνη.
...και σιγά μην δικαιωθούν!

archaeopteryx είπε...

δεν ξέρω αν θα διακιωθούνε αλλα απειλούν με παλούκωμα χαχαχα...

Καλά, λεφτα που θα βρουν όλοι οι μασκαράδες?

Όσο για τους Γερμανούς... ΔΕΝ έχουν αλλάξει, και γιατί να αλλάξουν? Άλλαξε η γεωγραφία ή τα μυαλά τους?

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να ξαναμελετήσουμε τις δομές και τις τακτικές διαχείρισης στην Ε.Ε.;
http://dspace.lib.uom.gr/bitstream/2159/14290/1/ARTDITI+ILIAS.pdf

nikos είπε...

1.αναρωτιέμαι ποιος το ρώτησε
και
2.που υπάρχει στο seits αυτή η απάντηση


μόνο στα μυαλά του energypress χιχχι

archaeopteryx είπε...

αααα... αυτό δεν το ξέρω!

nikos είπε...

η μόνη επίσημη απάντηση οτι αφορά την ενεργειακή ασφάλεια είναι στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ 11 Ιουνίου 2008

http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2008-2452&language=EL

για να δούμε ποιανού ο κώλος θα πάρει φωτιά????

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά πρόσφατη αναφορά στα ενεργειακά είναι και αυτή:

«Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, γρήγορους και οικονομικούς τρόπους για να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς.

http://www.europarl.gr/view/el/press-release/meps/meps-2012/February/february96.html;jsessionid=531D08CA984F37E30DB1972B6D7F69C4

Εντύπωσή μου είναι ή ισχύει ότι για κάθε μέτρο ή επιχειρηματολογία υπάρχει και κάτι αντίθετο που τα αποδυναμώνει;

Ανώνυμος είπε...

Διανομή ηλ/κης ενέργειας στην Γερμανια στις 22/6 και απο 17,00μμ-24,00μμ και ειδικά κατα την διάρκεια του αγώνα Γερμανίας- Ελλάδας.
Πηραν φωτιά τα κάρβουνα!!χχαχαχαα
http://wilfriedheck.tripod.com/
ThW

George Mantjoros είπε...

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες δήλωσε στο ΡΊΟ ότι η πράσινη οικονομία είναι «η νέα μορφή αποικιοκρατίας».
Οι χώρες του πλούσιου Βορρά, είπε, «θέλουν να δημιουργήσουν μηχανισμούς παρέμβασης προκειμένου να παρακολουθούν και να εκτιμούν τις εθνικές πολιτικές χρησιμοποιώντας τις περιβαλλοντικές ανησυχίες ως δικαιολογία».
Αλλαξαν οι καιροι .
Εμεις συμφωνουμε πια με τον Μοραλες.
Και ο Ετινγκερ δεν κραταει πια ουτε τα προσχηματα .
Εχει καταντησει ''capo''
Πουλαει και απειλει.

archaeopteryx είπε...

εεε του απηντησα δεοντως (και ξέρουν όλοι αγγλικά)

spiral architect είπε...

Ωραίος ο Ινδιάνος και μπράβο του!

Bolivian President Evo Morales described the green economy as “a new colonialism” that rich nations sought to impose on developing countries.
(και έγινε και πραξικόπημα στην Παραγουάη ...)

nikos είπε...

ανωνημος 9.42 εσύ πολύ καλά το έπιασες το..... "Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, μέλος της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας του Ευρ. Κοινοβουλίου, συμμετείχε στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου έκθεσης με σειρά τροπολογιών, με τις οποίες ζητά, μεταξύ άλλων, τη χρήση έξυπνων μετρητών ".... ξέρεις τι είναι η να σου εξηγήσω" η χρήση έξυπνων μετρητών"..χιχχι

nikos είπε...

συνεχίζω - όλοι μας θα προπληρώνουμε το ύψος της κατανάλωσης Η/Ε με την κάρτα... όπως τα καρτοτηλέφωνο ..αν έχεις χρήματα καλός αν όχι τοτε ψόφησες .. αυτό θα πει στυγνός τεχνοκράτης νεοφιλελεύθερου συντηρητικού χρηματιστηριακού καπιταλισμού .. μπράβο στο παιδί μας χιχχι

nikos είπε...

τελικά αυτός O Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, ποιανού συμφέροντα εκπροσωπεί ... μάλλον ξένων συμφερόντων κατασκευαστών μετρητών π.χ. της Landis @Gyr..και τη θα κάνουμε εμείς τα εκατομμύρια μετρητών της ΔΕΗ ..για σκουπίδια είναι .. αίσχος !!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, για όλα φταίνε αυτοί που μας βγάλανε από την ασφάλεια και σιγουριά των σπηλαίων...

Και αυτοί κάποια συμφέροντα εξυπηρετούσαν, οχι?

Ας μην τα κουβαργιάζουμε όλα στο κεφάλι μας γιατί έτσι έρχονται και μας κοροϊδεύουν οι τάχαμου νοιάζονται για το περιβάλλον, οι ταχαμου goody-goodies α λα Greenpeace.

Ανώνυμος είπε...

Οι έξυπνοι μετρητές είναι διαχειριστές ενέργειας, δηλαδή ρολόγια με microprocessors, IP address, και wireless capabilities.

Διαχειρίζονται κιλοβατώρες και πληροφορίες με σκοπό την εξομάλυνση της ζήτησης.

Χρησιμοποιούν σήματα τιμών μαζί με πολλές άλλες πληροφορίες.

Είναι το μέλλον της διαχείρισης της ενεργειακής ζήτησης.

nikos είπε...

Ανώνυμε- μάλλον με έχεις παρεξηγήσει
ο κύριος καθ.αν πράγματι ενδιαφέρετε για την εξοικονόμηση ενεργείας πράγμα σωστό και επιθυμητό για όλους μας , μιας και η σπατάλη στην Ελλάδα του αγαθού αυτού είναι τεράστια φτάνει να απευθυνθεί στην αρμόδια επιτροπή του Αστεροσκοπείου Αθηνών ο αγαπητός μου φίλος και συνάδελφος .Χρ.Χρηστιδης δημοσίευσε την μελέτη του και προτάσεις είναι άμεσα εφαρμόσιμη . Είναι σε σωστή κατεύθυνση .

nikos είπε...

Χρυσόστομος Χρηστίδης: Να εκμεταλλευτούμε επιτέλους το μεγάλο "κοίτασμα" της εξοικονόμησης ενέργειας

http://energypress.gr/news/Hrysostomos-Hrhstidhs:-Na-ekmetalleytoyme-epiteloys-to-megalo-koitasma-ths-exoikonomhshs-energeias

nikos είπε...

ας ξεκινήσουμε επιτέλους από τα χοντρά που δεν στοιχίζουν τίποτα!!! αλλά που ο Χρυσόστομος τα λέει ο Νίκος και ο archaeopteryx τα ακούει. Καλημέρα !!!

nikos είπε...

και μην αστοισω της προτάσεις μου στην Ακαδημία Αθηνών που αφορούν τα ραουλα(περιστροφης) στα Ορυχεία της ΔΕΗ http://www.fs.innopolos-wm.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=146&Itemid=51
....και στην ΔΕΗ με κόστισαν ένα κλιμάκιο στασιμότητας χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Οι έξυπνοι μετρητές είναι ένας μια τεχνολογία για εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι εξοικονόμησης, όχι όλοι εξίσου καλοί. Οι χειρότερη είναι η οικονομική ύφεση και η φτώχεια.

Η μεγαλύτερη σπατάλη ενέργειας είναι μέσα στο ίδιο το σύστημα παραγωγής. Tο σύστημα είναι peak-demand constrained και επομένως παράγει άσκοπα όλη μέρα για να πιάσει την αιχμή της ζήτησης όποτε και αν παρουσιασθεί.

Εξ ου και η απάτη των ΑΓ. Είναι σαν να ταΐζεις κουταλίτσες ζάχαρης, αραιά και που, τον διαβητικό...

Ανώνυμος είπε...

και όχι μόνο να τον ταίζεις ζάχαρη, αλλά να του το πουλάς ακριβά για σπουδαίο φάρμακο...

nikos είπε...

ανωνημε -από τα παραπάνω σου διαφαίνεται πως εκπροσωπώ συμφέροντα Γερμανών , Γάλλων , Πολωνών κλπ... η τα δικά μας,σου και της ΔΕΗς ???

nikos είπε...

ανώνυμε -ένα τελευταίο μην κουράζουμε και μονοπωλούμε άλλο άσκοπα ..
η ΡΑΕ πριν 5 χρόνια τοποθέτησε "έξυπνους" μετρητές (έχω στο σπίτι μου) δλδ. ντερλίκωσαν επιδοτήσεις της Ε.Ε...λες να ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς αρμόδιος για το αποτέλεσμα ..με εγγύηση ΟΧΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου σε εκτιμώ για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον σουκαι δεν μου πέρασε ποτέ κάτι τέτοιο από το μυαλό.

Η ενέργεια έχει πολλούς μύθους, που εξυπηρετούν μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, αλλά και μια αδήριτη αυστηρά τεχνική επιστημονική βάση που δεν είναι εύκολα προσβάσιμη χωρίς την βάσανο της επιστημονικής παιδείας και, πρωτίστως, τεχνικής εμπειρίας.

Ο,τι γράφω είναι προς διαφώτηση και απομυθοποίηση.

nikos είπε...

Ανώνυμε- η πρωτογενή εργασία δλδ. εργασία στην βάση είναι επίμονη και χρονικά ατελείωτη. Αξίζει όμως και δίνει τεράστια χαρά . Δυστυχώς η νέοι μας ούτε στα σχολεία ούτε στα πανεπιστήμια δεν διδάσκονται ούτε παιδεύονται .. αλλά σκοτώνονται στην αντιγραφή και απομίμηση . Αυτός είναι ο λόγος που ελάχιστα παιδιά παρακολουθούν και συμμετέχουν ενεργά και στο αξιολογότατο blog archaeopteryx.. Τελευταία παρακολουθώ ότι κάτι κουνήθηκε και έγινε .

nikos είπε...

ένα τελευταίο
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ όπως
ο Κ.Λεφας
Λ.Παπαγιαννακης
δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ποια
ΕΥΓΕ τους !!

nikos είπε...

ένα τελευταίο που μου ήρθε τώρα και το έκανα ελέγχο .. έξυπνους μετρητές παράγουν μονοπωλιακά η SIEMENS και μια αλλη .. άρα ο "αξιότιμος" καθηγητής σε ρόλο πλασιέ!!

archaeopteryx είπε...

μου αρέσει αυτό με την ζάχαρη που πουλιέται σαν φάρμακο. Ακούει κανείς;;;;

nikos είπε...

με τους έξυπνους μετρητές ασχολούνται χρόνια τώρα και η συνάδελφοι μου στη ΔΕΗ (σειρά μου βρε) στο ΤΜΟ θεσσαλονικης (παραλία) που με την καθοδήγηση του εκεί δ/ντη έκαναν θαυμάσια εργαλεία Εύγε !