Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Περίεργα από το Ρίο: Τα Barbados θα βάλουν ΑΠΕ, και το απόρρητο σχέδιο ατζέντας


Μετά την Κοπεγχάγη και το κλείσιμο του CCX και το κραχ του 2008 θεώρησα ότι είναι χάσιμο χρόνου να παρακολουθώ τι γίνεται σε αυτές τις συσκέψεις για την αειφορία και τα πράσινα άλογα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.


Διάβασα ότι ήταν αποτυχία η διάσκεψη Rio+20 (εδώ ξεκίνησε επίσημα η Πράσινη Απάτη), είδαι και στις ειδήσεις του Reuters πώς οι πλούσιοι (ποιοι πλούσιοι;!) θα αειοφορίσουν τους φτωχούς, και το πιο ωραίο ήταν η ανακοίνωση ότι τα Barbados θα ηλεκτροδοτηθούν κατά 29% από ΑΠΕ (The government of Barbados will increase the amount of renewable energy it uses to 29 percent of its electricity consumption by 2030).  Χωρίς καν να δω τι είναι τα Barbados, 29% ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ μόνο εάν έχουν ή φτιάξουν κανένα Υ/Η.  Είδαμε την εμπειρία των Falklands (το 40% που απεδείχθη 6,3%), δεν πιστεύουμε στην Χιονάτη. Τα Barbados έχουν 280-290.000 άτομα, ακούνε την Ελισάβετ, και αγαπάνε τα κοράλλια. Φαίνεται να έχουν περίπου 1,2 GW εγκατεστημένη ισχύ και καταναλώνουν περί το 1.000.000 MWhrs τον χρόνο. Έχουν και λίγο πετρέλαιο και δεν μοιάζει να έχουν ...διαφθορά. Αυτή η είδηση για ΑΠΕ από το Ρίο. Και να πώς βλέπουν τα πράσινα παράσιτα τα Barbados.

Την πιο περίεργη είδηση μου την έστειλε ο Κ.: Report: UN classifies climate change agenda.  Φαίνεται ότι έγινε απόρρητη η έκθεση επειδή κάποιο αρχικό σχέδιο ανέφερε "οικονομική συρρίκνωση μεγάλων κρατών -- σώωωπααα, ύφεση. Και ο zerohedge λέει κάτι τέτοια. Και το αφεντικό του ΟΗΕ φαντάζεται παγκόσμιο κίνημα για ...αλλαγή γενεών... Ποίηση. Όσους Αμερικάνους ξέρω βρίζουν τον ΟΗΕ, αλλά να που συνεχίζει...

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κλιματική αλλαγή είναι το πρόβλημα του πετρελαίου σε μεταμφίεση.

Χωρίς περισσότερο συμβατικό πετρέλαιο διαθέσιμο του χρόνου σε σχέση με φέτος, το εμπράγματο κομμάτι της παγκόσμιας ανάπτυξης καταρρέει.

Η κρίση χρέους, το τεράστιο deleveraging underway, η σαδιστική λιτότητα της κ. Μέρκελ... τα παρατράγουδα της Lehman κ.α., έχουν νήματα που δένουν στο γόρδιο δεσμό του πετρελαίου.

Την απειλή της κλιματικής αλλαγής την κατανοούν εν δυνάμει 6-7 δις ανθρώπων.

Τη σπαζοκεφαλιές του πετρελαίου και τις κατακλυσμικές ιστορικές συνέπειες ελάχιστου, και ακόμα λιγότεροι θα συμφωνούσαν στο τι μέλλει γενέσθαι.

archaeopteryx είπε...

ΔΕΝ είναι πρόβλημα το πετρέλαιο. Η ένταση με το Ιράν είναι. Είπαμε, brent κάτω από 90, με τόσο πληθωρισμό. Η απομόχλευση ΕΙΝΑΙ πρόβλημα. Η Λήμαν πέρασε προ πολλού.

Αυτά που περνάμε τώρα τα έχουν ξαναπεράσει... οι ...αρχαίοι. Πρόσφατα.

archaeopteryx είπε...

και ενώ ο καυγάς για το πετρέλαιο έχει διέξοδ στην μπουρδολογία της κλιματικής αλλάγης, και αυτήν ακόμα την επικαλούνται διαφορετικά οι διάφοροι παίκτες. Και άν υπάρχει δεν είναι και ανθρωπογενής, κατά πάσα πιθανότητα, καικ αυτή έχει ξαναυπάρξει. Και τα συγχωροχάρτια...

Ανώνυμος είπε...

Το Ιράν? Δεν νομίζω.

Η ένταση με το Ιράν είναι μέρος της διαπραγμάτευσης με το Ιράν, όχι παράγοντας στη παγκόσμια πετρελαϊκή κρίση στην οποία υπερισχύουν πλέον γεωλογικά ζητήματα (και όχι τόσο γεωπολιτικά).

Ανώνυμος είπε...

Στις πετρελαϊκές κρίσεις του 73 και του 79 υπήρξε 50% excess production capasity.

Σήμερα είμαστε κοντά αν όχι απόλυτα στο 0%.

Η νέα ζήτηση καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο με ακριβά συνθετικά πετρέλαια και ελέγχεται με φρενάρισμα ύφεσης.

Ανώνυμος είπε...

Το φρενάρισμα μέσω ύφεσης.

Στην Αμερική, από το 2008 (Lehman) έως σήμερα, η καταστροφή ζήτησης μέσω ύφεσης έχει εξαλείψει τις αυξήσεις στην κατανάλωση πετρελαίου των τελευταίων 15 χρόνων. Περίπου το ίδιο και στην Ευρωζώνη στην ίδια περίοδο.

Με άλλα λόγια η κατανάλωση πετρελαίου σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη έχει πέσει πλέον περίπου στα επίπεδα του 1997.

archaeopteryx είπε...

Το ότι το πετρέλαιο είναι πίσω από όλα ή πολλά, δεν έχω αμφιβολία. Το ότι τα περί οικολογίας είναι πίεση για επιλεκτικές (ανά την υφήλιο) μειώσείς ζήτησης πετρελαίου, επίσης. Αλλά το πετρέλαιο δεν πάει σε ηλεκτροπαραγωγή. Αρα με τα οικολογικά σπρώχνεις "υπανάπτυξη" που μειώνει γενικά την ζήτηση (άσχετα ποιός σπρώχνει ποιόν)

Ή είναι το πυρηνικό λόμπυ με πράσινο μανδύα

Για το production capacity οι γνωμες διίστανται και η αλήθεια είναι (κουτουρου λέω) κάπου στην μέση.

Έχει ένα δύο ενδιαφέροντα κομμάτα το Foreign Policy και το Energy Collective. Ανάλυση; Προπαγάνδα; δεν έχω ιδέα. Και απ τα δύο.

http://www.foreignpolicy.com/articles/2012/06/18/the_fp_survey_on_energy

http://theenergycollective.com/robertrapier/87713/how-much-oil-left-world

archaeopteryx είπε...

Το να έχει πέσει η ζήτηση σε επίπεδα 97, δεν με χαλάει (τους Κινέζους θα χαλάει). Εγώ χαλώ λιγότερο πετρέλαιο από ότι το 97. Καίω και οδηγώ λιγότερο από ότι το 2001, για ...οικονομία

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον πέφτει σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη για να αφήσει τράτο σε Κινέζους και λοιπούς BRIC.