Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Η αιολική υπερδύναμη θα φαλιρίσει. Εμείς, πρώτα θα φαλιρίσουμε, και μετά θα γίνουμε αιολική υπερδύναμη


Η αιολική υπερδύναμη φαλιρίζει. Τα αιολικά της ανέβασαν το κόστος ρεύματος, της μείωσαν την ανταγωνιστικότητα και της αύξησαν την ανεργία. Δεν φταίνε μόνο τα αιολικά, αλλά φταίνε και τα αιολικά.

Η Ελλάδα πρώτα φαλίρισε και μετά θα γίνει αιολική υπερδύναμη για να ...ανακάμψει. Η Ισπανική Iberdrola ποντάρει στην ΡΑΕ, και στους νυν και τέως ΥΠΕΚΑ.   Και στους βουλευτές Πασόκ και ΝΔ που ψήφισαν τον made in Germany νόμο Μπιρμπίλη. Και η Iberdrola, EDF, ENEL, Enercon, Vestas, Gamesa. Kαι στους ενεργειακούς βαρόνους.

Το STRATFOR είναι από το email μου.  Ο παπαγάλος, από την Ημερησία. Βάστα Μέρκελ!

17 σχόλια:

spiral architect είπε...

Iberdrola - Spain National Football Team Sponsorship

Ανώνυμος είπε...

Τα αιολικά είναι γνωστά από τα παλιά.

Πάνε κι έρχονται γιατί υπάρχει η αφελής αντίληψη στον κόσμο ότι επειδή το καύσιμο είναι τζάμπα, η παραγόμενη ενέργεια είναι επίσης τζάμπα.

Το 1900, παρεμπιπτόντως, η Δανία είχε εγκατεστημένη ισχύ 1 MW. Κάθε 3-4 δεκαετίες το πάνε και το φέρνουν το αιολικό γιατί τα λεφτά τα βγάζουν πουλώντας ανεμογεννήτριες όχι ενέργεια. Σε κορόιδα απευθύνονται με το "new improved version." Τώρα έχουν μαζί τους γείτονες Γερμανούς που επειδή τους έχουν έξω από το Club των 5 (πυρηνικές δυνάμεις) βλέπουν τόσο μπροστά όσο και οι τυφλοπόντικες.

Αν οι Δανοί δεν είχαν τα πυρηνικά της Σουηδίας, τα υδροηλεκτρικά της Νορβηγίας και το Nordic pool (αγορά ηλεκτρισμού σκανδιναβικών και βορείων χωρών) δεν θα 'χαν ούτε αρκετή ενέργεια ούτε όρθιο δίκτυο.

Για τους Ισπανούς άστα. Η χώρα τους τελείωσε. Η Ισπανία, το poster child της Μέρκελ, δεν σώζεται με τίποτα πλέον. Η "ενάρετη" χώρα της Ευρωζώνης, βουτάει ίσως και πιο κάτω από την "άσωτη" Ελλάδα, λίαν συντόμως.... και μετά και η Ιταλία...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qcVo0vpJpB8&feature=related

Ανώνυμος είπε...

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/south-stream.html

Ανώνυμος είπε...

Η Δανία το 1900 είχε 1 MW εγκατεστημένης ισχύος από αιολικά και τώρα πλησιάζει τα 4000 MW. Σήμερα παράγει περίπου 10000 Γΐγαβατώρες, το 20% της ετήσιας ηλεκτροπαραγωγής της που τυγχάνει να είναι περίπου το 20% της παραγωγής της δική μας ΔΕΗ.

Η Δανία όμως έχει περίπου το 50% της παγκόσμιας αγοράς ΑΓ και εξαρτημάτων (μαζί με Γερμανικών συμφερόντων επιχειρήσεις, πχ Siemnes).

Τα λεφτά όντας τα βγάζουν πουλώντας ΑΓ, όχι από την παραγωγή ενέργειας.

archaeopteryx είπε...

Η Δανία πορεί ναπαράγει ότι θέλει αλλά ΔΕΝ το καταναλώνει, της είναι ΑΧΡΗΣΤΟ

Το αιολικό ρεύμα της μικροσκοπικής Δανίας χάνεται στην γειτονική Γερμανία (ασύγκριτα μεγαλύτερο δίκτυο, το Δανέζικο ρεύμα είναι ασήμαντο). Εξάγεται επίσης στην σχεδόν 100% Υ?Η Νορβηγία και επανεισάγεται σαν Υ/Η ρεύμα. ΣΥΧΝΑ με ζημιά.

Η Δανία ηλεκτροδοττείται από κάρβουνο και μαζούτ. Τα αιολικά είναι αντί για θέας. Δεν ε΄χουν κυπαρίσια στην Δανία.

Δεσ την ειτκέτα "Δανία"

Ανώνυμος είπε...

Σωστά. Το τι ποσοστό χρησιμοποιεί η ίδια η Δανία είναι επτασφράγιστο μυστικό (γιατί βασικά κοροιδεύουν τον κόσμο για να πουλήσουν ΑΓ) αλλά εικάζεται ότι είναι περίπου το 50% της παραγόμενης ενέργειας. Το υπόλοιπο το εξάγουν στο μεγάλο Nordic pool, ενίοτε δε εντελώς τζάμπα καθότι παράγεται σε στιγμές χαμηλής ζήτησης (π.χ. 3 τα χαράματα). Επειδή το ρεύμα αυτό παράγει απειλητικές αστάθειες και στρεσάρει το δίκτυο συζητιέται το ενδεχόμενο μηδενικών ή και αρνητικών τιμών για αυτή την ανεπιθύμητη ισχύ.

archaeopteryx είπε...

μα έχει γραφτεί ότι χάνουν λεφτά από αυτές τις τράμπες... Και δεν είναι αυτό. Το σημαντικό έίναι ότι η Δανία είναι μικροσκοπική σε σχέση με την Γερμανία. Τα αιολικά της Γερμανιας ψήνουν το Πολωνικό και το Τσέχικο δίκτυο!

Οι Ελβετοίέκοψαν τα πολλά πολλα με Γερμανικές αντλησιοταμιέυσεις, και οι Γερμανοί μαλαγανεύουν τους Νορβγηγούς για τα Υ/Η τους.

spiral architect είπε...

Να διαβάσεις το περιοδικό Unfollow, τεύχος 7. Έχει θέμα για την περίπτωση Αποπηγαδιού:

«Αποπηγάδι: Nερό, το πιο πολύτιμο αγαθό!», ρεπορτάζ της Νέλλης Ψαρρού: Ένας νεκρός δασολόγος, μια ορεινή, προστατευόμενη περιοχή της Κρήτης με παγκόσμιου ενδιαφέροντος απειλούμενη πανίδα, τρομοκρατημένοι κάτοικοι, τα πανταχού παρόντα ΜΑΤ, και μια ισχυρή πολυεθνική εταιρεία ενέργειας στο κυνήγι της «πράσινης ανάπτυξης»… Ποιον ευνοεί η ομερτά γύρω από τις καταναγκαστικές απαλλοτριώσεις, τη συγκάληψη διαδικασιών και τη διαστρέβλωση στοιχείων; Τι συμβαίνει στο Αποπηγάδι;

To πράμα παραβρώμισε πλέον!

Ανώνυμος είπε...

http://www.midwayfilm.com/

nikos είπε...

αν ακόμα σήμερα συμβαίνουν τέτοια περίεργα ευτράπελα http://lithanthrakas.wordpress.com/2009/04/05/sdme/
http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?d=6&rd=7739474&f=1700&rf=-1436911676&m=12053&rm=20595419&l=2
με της στημένες ΜΚΟ τι χαιρ να περιμένεις χιχχι

Ανώνυμος είπε...

τι ποιον ευνοεί... Την EDF, τον Μουράτογλου, τον Κοπελούζο, και κάπου από πίσω μπορεί να λείπει και ο Νρτακουμέλ??? Βρε σατα Χανιά μπίζνα χωρίς Μητσοτάκη γίνεται?

nikos είπε...

ποτέ!!! είναι δυνατών ..χιχχι

nikos είπε...

τι έγινε και πανικοβλήθηκαν τα "αστερία"

http://www.energypress.gr/news/E.-Mytilhnaios:-Isorropia-tromoy-sthn-agora-hlektrismoy-methodeyseis-enantion-ths-Symparagwghs

spiral architect είπε...

Γιατί δεν τρέχει το χρήμα αγαπητέ.
Αρνητικό αρμπιτράζ!
Κοινώς τα κέρδη τα ήθελε από χθες!

H αλήστου μνήμης Πεσινέ ξαναζεί και κλαίει σαν τη χήρα στο κρεββάτι.
Τομπούλογλου ρε!

nikos είπε...

ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο 3, Ο ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IVuRV0Xqe8M

nikos είπε...

τυφλός αλά μια χαρά ξεπουλά http://www.antinews.gr/2012/06/28/168542/