Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Γιατί κ_λ_βαράμε από το 2010, και γιατί πάμε για Κυβέρνηση "ενότητας"



Αν το 2010 είχαμε κάνει στάση πληρωμών εξωτερικού χρέους (ή αν με την απειλή της στάσης είχαμε πετύχει ρύθμιση), δεν θα είμαστε εδώ. Αν είχαμε προετοιμαστεί οποτεδήποτε, όπως πχ είπε ο Σκαπέρδας, δεν θα είμαστε κακομοίρηδες για φάπες. Αλλά δεν έχουμε προετοιμαστεί. Που σημαίνει ότι πάμε για δουλοπαροικία. Οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με βάση την εκτιμώμενη έκβαση, με έμαθαν στο μπακάλικο.  Δεν συνέφερε ποτέ να είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε... Αναρωτιέμαι τι θα πει η Ιστορία για τους πολιτικούς μας και τις επιλογές τους, που συνειδητά μας αποκοίμισαν.

Ο soberlook έχει ένα διάγραμμα που δείχνει ότι και η Ισπανία πλέον εξαρτάται από την έκβαση των εκλογών. Ο a.thymosophus  και εγώ πιστεύουμε ότι μάλλον τους συμφέρει να μας βάλουν σε κάποια κλειδωμένη κατάψυξη, μέχρι να δουν τι θα κάνουν με την Ισπανία (και με την Ιταλία οσονούπω).

Και μην αρχίσετε για τους κακούς που κάνουν τέτοια σενάρια, άλλοι είναι οι κακοί. Το σχεδιάγραμμα είναι από τον http://www.zerohedge.com/news/greek-decision-tree (τα σχόλια δικά μου), και μεγαλώνει με κλικ.   Και εξυπακούεται ότι θα γίνει Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με έναν από τους ίδιους που μας έφεραν εδώ.  Με τρελαίνει αυτή η χώρα ώρες ώρες...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...φαντασου εσενα σε τρελαινει η μία ..χωρα, εγω που τις εχω και δύο??? και ΤΙ χωρες?!!! 1-1
ThW