Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά των φαστ τρακ Β-ΑΠΕ στην Κρήτη


Η ανταπόκριση ήταν πρωτοφανής και δημιουργήθηκε τέτοια δυναμική ώστε, αν δεν έληγε η προθεσμία υποβολής, θα συγκεντρώναμε υπογραφές φυσικών προσώπων και αποφάσεις Δήμων και φορέων για πολύ καιρό ακόμα!

Τα αιολικά στην Κρήτη, είναι ενεργειακά άχρηστα, και για την Κρήτη και για την υπόλοιπη Ελλάδα. Η αντλησιοταμίευση δεν είναι "αποθήκευση". Είναι μερική μείωση της απίθανης μεταβλητότητας της ηλεκτρικής ισχύος, με τις μεταβολές του αέρα. Όταν φυσάει 6 μποφόρ, από το χαμηλό 6άρι στο υψηλό 6άρι, η διαφορά από 39 σε 49 χλμ/ώρα (26% μεταβολή στον αέρα)  αντιστοιχεί σε 98% μεταβολή σε ισχύ, μέσα στο 6άρι.  Μεταβολή από χαμηλό 5άρι σε υψηλό 7άρι (29-61 χλμ/ώρα) αντιστοιχεί σε 830% μεταβολή ισχύος(!). Η ισχύς μεταβάλλεται με την ταχύτητα στον κύβο.  Με εγκατεστημένα 1.000 αιολικά ΜW αυτό αντιστοιχεί σε αυξομειώσεις 100άδων μεγαβάτ στην διάρκεια μιάς μέρας, και χιλιάδων στην διάρκεια μιας εβδομάδας. Αυτά τα νούμερα, ψήνουν δίκτυα και τρελαίνουν αεριοστροβίλους να παράγουν αντίστοιχα μεταβλητά φορτία, ακόμα και με αντλησιοταμίευση.

Η αντλησιοταμίευση ακριβαίνει ακόμα περισσότερο το ήδη ακριβό αιολικό ρεύμα, και η Κρήτη δεν έχει τα νερά της Ελβετίας. Και ούτε 1.000 αιολικά, ούτε 10.000 αιολικά μεγαβάτ δεν υποκαθιστούν μία συμβατική ανθρακική μονάδα των 150 ή 300 μεγαβάτ (που παράγει ρεύμα στο 1/3 του κόστους ανά κιλοβατώρα, συνέχεια). Μην με αρχίσετε με καρκίνους και CO2. Οι καρκίνοι δεν θεραπεύονται με αιολικά, ούτε κλείνουν συμβατικές μονάδες με αιολικά. Οι καρκίνοι προλαμβάνονται με συμβατικά φίλτρα και με συνετή διαχείριση στερεών. Η Γερμανία, τίγκα στα αιολικά (25.000) χτίζει 10.000 ανθρακικά μεγαβάτ. Γιατί τα χτίζει Μα για να έχει ρεύμα, και να έχει φτηνό ρεύμα. Όλη η Ευρώπη ηλεκτροδοτείται με κάρβουνο (και πυρηνικά), και το αέριο εγκαταλείπεται με μεταστροφή στο κάρβουνο.

Κοπέλια, απλά θέλουν να σας φάνε τα βουνά για να παρκάρουν απούλητα σκουπίδια, και σας θεώρησαν χαζούς ότι θα χάψετε το παραμύθι. Ή σας τιμωρούν επειδή αντισταθήκατε το 41. Δηλαδή, δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση, αλλά η Πράσινη Ανάπτυξη σαν να έχει εστιαστεί σε ...αγγλοσάξονες και τους συμμάχους τους...

5 σχόλια:

katalytikos είπε...

Το αναδημοσίευσα!!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι ποιό είναι το τελικό καθεστώς ιδιοκτησίας των χώρων που φιλοξενεί τους έλικες; Τί προβλέπεται μετά την λήξη της σύμβασης; Τελικά υπάρχει διαφάνεια στα συμβόλαια παραχώρησης δουλείας; χρησιδανείου; ενοικίασης; τι τέλος πάντων και με ενιαίους παντού όρους;
Μπορεί να είναι γνωστά αλλά επειδή προσωπικά δεν τα γνωρίζω...έστω κάποιος ένα link.

archaeopteryx είπε...

Στα δημοσια μπαίνουν με 30 ευρώ τον χρόνο το στρέμα (όσο οι μελισσοκόμοι). Στα δημοτικά (αν υπάρχουν) με χάντρες στους δημοτικούς συμβούλους και τίποτα χωματουργικά σε κανένα ντόπιο. Στο Αποπηγάδι και την Ν. Ευβοια καταπάτησαν ιδιωτικές εκτάσεις που οι ντόπιοι δεν είχαν καλούς τίτλους (αυτό με επιφύλαξη). Σε μερικά μέρη βρίσκουν ή ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ διοκτήτες, έχω δύο περιπτώσεις. Στην Κύθνο τιςμεφάνισαν στα χαρτιά σε ιδοκτησίες που ο ιδοκτήτης δενμ ήξερε τίποτα!

Οι ΟΤΑ έχουν βρωμερό ρόλο στο θέμα

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ αρχαίε.

Ανώνυμος είπε...

http://www.thepressproject.gr/folder/29909/EETIDEGATE-ypothesi-SKAI