Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Κι άλλα αιολικά από τον Υπουργό που ξέρει ότι είναι πανάκριβα και άχρηστα. Λεφτά υπάρχουν.


Ο Μανιάτης είναι καλό παιδί και κάνει ό,τι του λένε.  Αλλά κάνει ανοησίες και (εκτός εάν μετακομίσει) θα δει τις συνέπειες των πολλών υπογραφών του.

Υπογράφοντας τόσα αιολικά Υπουργέ "μου", απλά θα ακριβύνεις το ρεύμα 3-4 φορές, και δεν θα έχεις ρεύμα, αφού η ονομαστική ισχύς των ΑΠΕ (και ειδικά των αιολικών) δεν είναι ισχύς. Το είπε ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ, κι αν βαριέσαι να δεις την μελέτη του ΑΔΜΗΕ, περίληψη εδώ, σου έχω τις συγκεκριμένες αναφορές, και ζωγραφιά από την μελέτη της (Γερμανικής) E.On. που λέει ότι τα αιολικά δεν ηλεκτροδοτούν.

Σε ωμή αντίθεση και διάψευση της ανακοίνωσης του ΥΠΕΚΑ, τα 38MW που θα κοστίσουν 46 εκατομ. ευρώ, 1) δεν θα πάνε στην Ελληνική οικονομία αλλά κατά 85% στην Γερμανική οικονομία (ή σε όποιον μάς εξάγει τα αιολικά) (και από όσο ξέρω ο Μανιάτης παριστάνει τον Υπουργό της Ελληνικής οικονομίας). 2) Τα 38 MW είναι ονομαστική ισχύς, και για λόγους επάρκειας ισχύος δεν είναι ούτε 3,8 MW(!) εκτός εάν δώσει ο Μανιάτης άλλα 460 εκατομ. ευρώ να φτιάξει τεχνητές λίμνες με εισαγόμενα νερά για αντλησιοταμίευση (χωματουργικά για τα λαμόγια, θα μου πείτε, πολύ αναπτυξιακό. Όταν δίνεις 46 εκατομ. ευρώ σε κάποιον ξένο, για να μην έχεις ούτε 3,8 MW ρεύμα, μάλλον κουτεντές, ή ...πιασμένος είσαι.

Και η Eurostat επιβεβαιώνει την περσινή δήλωση του Μανιάτη, ότι οι ΑΠΕ έχουν 3-4 φορές πιο ακριβό ρεύμα (μεγαλώνει με κλικ):


Η Δανία και η Γερμανία, εξαιτίας των ΑΠΕ έχουν το ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ, ακριβότερο και από αυτήν ακόμα την Κύπρο που καίει μόνο ακριβό πετρέλαιο για ρεύμα.  Τα ξέρεις, Γιάννη μου, τα είπες Γιάννη μου, όσες αρλούμπες κι αν λες τώρα, απλά ακριβαίνεις το ρεύμα χωρίς να εξασφαλίζεις επάρκεια ισχύος (και σε μισούν οι πάντες πλην των χωματουργών που κάνουν τον μεσίτη για τα αιολικά).

Και για να θυμάσαι Γιάννη μου τι απάτες υπογράφεις, να, Γιάννη μου, πόσο ασήμαντα είναι τα αιολικά που εγκρίνεις. Τόσο ασήμαντα που δεν φαίνονται στα ποσοστά της παγκόσμια ηλεκτροδότησης.  Ενεργειακά ασήμαντα. Πανάκριβα (το είπες και εσύ). Και περιβαλλοντικά; Άστα καλύτερα...:


Τι σου φταίει Γιάννη μου η Πελοπόννησος;  Ή η Κρήτη;  Ή η Ευρυτανία;  Ή οι Κυκλάδες;  Όλη την Ελλάδα να γεμίσεις αιολικά, πάλι ασήμαντα θα είναι. Απλά γιατί δεν ηλεκτροδοτούν. Κι όσο πιο πολλά βάζεις, τόσο αυξάνεις την ανάγκη για θερμές εφεδρείες και τόσο μικρότερο ποσοστό της συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής υποκαθιστάς. Το λέω από το 2009, θα το εμπεδώσεις αφού θα έχεις καταστρέψει την Ελλάδα.

Να τι πιστεύουν άλλοι για το "έργο" σου. Ή άλλα "έργα". Θα τρως βλαστήμιες να κοκκινίζουν τα αυτιά σου...


Κι άλλος σοσιαλιστής, αυτός αρχηγός του κόμματός του, είπε το ίδιο πράγμα, αλλά αυτός ήταν πιο ειλικρινής: Ακριβές οι ΑΠΕ και για αυτό θα τις πληρώνει μόνο ο καταναλωτής (μέχρι να πει αμάν και είτε να ζει ευχαρίστως χωρίς ρεύμα, είτε να παρακαλάει για ...πυρηνικά "χαμηλού άνθρακα" -- εκεί το πάνε οι Γερμανοί).  Εμείς;  Τι φταίμε;  Σκουπιδότοπος;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Η απόφαση αυτή, εκτός από τα ενεργειακά, είναι μνημείο καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος!!!!!
Δες τα απίστευτα που προβλέπει η ΑΕΠΟ!!
http://envthink.blogspot.gr/2014/05/19.html

@katalytikos

Ανώνυμος είπε...

To σαχλοκουδουνο η Μακρη (REAL.FM)... ειχε στο τηλεφωνο τον Μανιατη , Υπ.Ενεργειας & Περιβ/ντος, και τον ρωτα για τις βλακειες που πεταει ο Βενιζελος, τις χειροπεδες της ΧΑ, τις Ελιες , τα Ποταμια.....
Και να τον εχει να της μιλαει για εθνικο !!! σχεδιο σωτηριας και θυσιες ελληνικου λαου ... Και δεν τον ρωτα τι στο καλο τοτε κανει στο Υπουργειο του....
Τον ακουγα και μου σηκωθηκαν οι τριχες τις κεφαλης μου ...
Μια χαρα αλλαξες την ονομασια του εθνοσημου .... μια χαρα...
ThW

nikos είπε...

Πρόταση της ΡΑΕ για τη δημιουργία ρυθμιζόμενης
προθεσμιακής αγοράς, για την πρόσβαση προμηθευτών σε
ηλεκτρική ενέργεια από λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή
http://www.rae.gr/site/file/system/docs/misc1/20102011/07052014/file1

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι ΚΚΕ θα ψηφίσουμε

Unknown είπε...

Αρχαιοπτέρυγα
Κοιτώντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια κάτι μου λέει πως μάλλον καινούργια Μπιρμπίλη θα μας προκύψει. Εμμονή στις ΑΠΕ (αιολική, φ/β κτλ) Μάλλον εκτός πραγματικότητας και αυτοί.

http://synseola.wordpress.com/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-2/

Τι λες ποια είναι η άποψη σου για αυτά;