Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Τα αιολικά αυξάνουν το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής και αυξάνουν τις εκπομπές CO2


http://hockeyschtick.blogspot.co.uk/2014/06/study-finds-wind-power-increases-costs.html
http://www.eike-klima-energie.eu/climategate-anzeige/korrelation-der-einspeisung-aus-windkraftanlagen-macht-grundlastfaehigkeit-in-deutschland-unmoeglich/

Άλλη μια μελέτη επιβεβαιώνει ότι βάσει της Γερμανικής εμπειρίας και της εκ των προτέρων γνώσης ότι η τυχαία, μεταβλητή και "διαλείπουσα" λειτουργία της αιολικής ενέργειας (ο ΑΔΜΗΕ την ονόμασε, σωστά, "στοχαστική" (σελ. 40 και 50)) δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν πηγή ηλεκτροδότησης ισχύος βάσης, το αιολικού "δυναμικό", όταν φυσάει, πάει χαμένο, δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ ζήτησης για ρεύμα και ...αέρα, δεν υπάρχει [πρακτικός ή οικονομικός] τρόπος να αποθηκευθεί το τυχαίο και συχνά πλεονάζον αιολικό ρεύμα, και επομένως το κόστος του ρεύματος και οι εκπομπές CO2 (από την αναγκαστικά πλέον μεταβλητή λειτουργία των συμβατικών μονάδων) θα ανέβουν σημαντικά, και δεν θα μειωθούν, σαν αποτέλεσμα της αιολικής ενέργειας.

Το 2010 που ξεκίνησα να τα λέω, έστω και διστακτικά, αυτά τα πράγματα, βασιζόμουν σε στοιχειώδεις γνώσεις μηχανολογίας, φυσικής, οικονομικών και αριθμητικής. Η Γερμανική Ε.ΟΝ, τα είπε πει, περιφραστικά, αλλά σαφώς σε μελέτη της του 2005.  Και τα έλεγε κάθε μη αγράμματος ηλικίας πάνω από 30 χρονών. Οι μικρότεροι, με το συμπάθιο, έχετε φάει πλύση εγκεφάλου να ξεπλυθεί κάθε ίχνος αληθοφάνειας στο θέμα (άσε που πολλοί ...ζείτε από το παραμύθι, και άντε να τολμήσετε να μιλήσετε).

Τα αιολικά έχουν διάφορα αρνητικά που μας ενοχλούν:  Τα τοπία, τα πουλιά, η ενόχληση κλπ. Αυτά είναι πταίσματα. Το βασικό πρόβλημά τους είναι ότι (1) δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, (2) δεν εξοικονομούν καν συμβατικά καύσιμα, (3) δεν μειώνουν κανένα ρύπο, πραγματικά επικίνδυνο (όπως το SO2, τα NOx και τα σωματίδια) ή αμφιλεγόμενα επικίνδυνο όπως το CO2, (4) αυξάνουν το κόστος του ρεύματος για όλους, απ ευθείας και μέσω επιβάρυνσης στα δίκτυα, χωρίς όμως να παράγουν ρεύμα. Υπάρχουν από το 1975 στην σημερινή τους μορφή, επιδοτούνται από το 1990, και αυτοί οι "ισχυρισμοί" είναι ήδη "παλιές ειδήσεις".

7 σχόλια:

νεστρομ είπε...

Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πιθανό να ευθύνεται για ακραία καιρικά ξεσπάσματα και καλοκαιρινές καταιγίδες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Μια μελέτη από το Met Office και το Πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ εξέτασε πώς η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες και πιο ισχυρές θερινές βροχοπτώσεις.

Συνολικά τα καλοκαίρια μας αναμένεται να γίνουν πιο ξηρά από το έτος 2100, αλλά οι έντονες καλοκαιρινές βροχοπτώσεις και οι πλυμμήρες αναμένεται να γίνουν πολύ πιο συχνές τα επόμενα χρόνια.

http://www.iefimerida.gr/node/160242#ixzz35HL3XQMt

Καλά τα έλεγες. Το ότι πέφτει η θερμοκρασία είναι απόδειξη ότι η γη υπερθερμαινεται...ο,τι να 'ναι "επιστήμονες" ή μάλλον όσα δώσεις "επιστήμονες"...

spiral architect είπε...

Τουϊτερικές ανησυχίες:
Στο 50% λέει ότι καλύπτονται οι ανάγκες της Γερμανίας από Ηλιακή ενέργεια ...

archaeopteryx είπε...

Πιθανό αυτό το 50% -- για 10 λεπτά, ή για 3 ώρες. Μετά? Και τι κάνουβν τα πυρηνικά και τα λιγνιτικά τις 3 ώρες? Εννοιολογικές απάτες

archaeopteryx είπε...

όσο για το κλίμα...Την Μινωική εποχή είχε πιο ζέστη από τώρα... Για βροχές δεν μας είπαν... Λες για αυτό να ήταν ξώβυζες οι γκόμενες??

Ανώνυμος είπε...

μια ακομα χρηματηριακη φουσκα που γνωρησαμε

Unknown είπε...

Για την ΑΠΑΤΗ της κλιματικής αλλαγής ένα πολύ καλό είναι αυτό. Δεν ξέρω αν το έχετε δει.
https://www.youtube.com/watch?v=DKnVEFI1ALM

lignite is black gold είπε...

@ JIM DIM
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle
In an 8400-word official judgement issued on 21 July 2008 the British media regulator Ofcom declared that the final part of the film dealing with the politics of climate change had broken rules on "due impartiality on matters of major political and industrial controversy and major matters relating to current public policy". However, the regulator said that because "the link between human activity and global warming... became settled before March 2007", in parts 1–4 the audience was not "materially misled so as to cause harm or offence".