Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Θα πληρώνουμε κερατιάτικα σε επιδοτήσεις ΑΠΕ και δεν θα έχουμε πάντα ρεύμα



Το Δελτίο Τύπου του ΔΕΔΔΗΕ (μέγα γλείφτη των αιολικών, γενικώς)

2011 Μάθημα αιολικών "3":  Θα έχετε ρεύμα όταν φυσάει (και δείτε την ανακοίνωση του ΙΟΒΕ)

2017 Είτε με κρύο, είτε με ζέστη δεν θα έχετε ρεύμα αλλά θα πληρώνετε! Κορόϊδα...

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Κάτι άλλο ήθελες να βάλεις στο δεύτερο λινκ, αλλά δεν πειράζει, ευτυχώς που μας ξεβλάχεψε το λαμόγιο και καταλάβαμε.
(συνθήκες ελάχιστου φορτίου + μερική παραγωγή = ότι καλύτερο για να γίνεις ρεζίλι των σκυλιώνε)

archaeopteryx είπε...

σκούζει, το διόρθωσα

Ανώνυμος είπε...

https://energypress.gr/news/ponokefalo-prokalei-i-dieisdysi-ton-fotovoltaikon-stoys-eyropaioys-emporoys-ilektrikis



"...
Καθώς τα φωτοβολταϊκά συστήματα αναδείχτηκαν σε δυνατούς παίκτες στην Γερμανία κατά την τελευταία δεκαετία, τα ανώτερα στελέχη του αρμόδιου γερμανικού φορέα αναρωτιούνται αν θα έπρεπε τις ώρες που τα φωτοβολταϊκά προσφέρουν τα μέγιστα, να αποσυνδέονται από το σύστημα αμφότεροι συμβατικοί ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμμοί και οι αντίστοιχοι φυσικού αερίου προκειμένου να εξομομαλύνεται η προσφορά διαθέσιμης ενέργειας.

“Οι θερμοηλεκτικοί σταθμοί δίνουν καθημερινό αγώνα ώστε να ανταποκριθούν στις απότομες αλλαγές του συστήματος”, όπως αναφέρει ο Hanns Koeing, υπεύθυνος του πρότζεκτ Aurora Energy Research, που βρίσκεται στην Οξφόρδη της Αγγλίας και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες, κυβερνήσεις και επενδυτές. Ενώ συνεχίζει να εξηγεί πώς “για να αυξηθεί τάχιστα η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απαιτείται η χρήση επιπλέον καυσίμων”.

Τα περσινά στοιχεία φανερώνουν πως το 38% της ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία παρέχεται από αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα. Γεγονός που δυσκολεύει τη σωστή εκτίμηση για την προσφερόμενη ενέργεια στο δίκτυο ορισμένες ώρες της μέρας καθώς μέρος αυτής τροφοδοτεί και τα τοπικά δίκτυα μεταφοράς. Πρόκειται για τεράστια αλλαγή, αν αναλογιστεί κανείς ότι την προηγούμενη δεκαετία η μεγαλύτερη πτώση τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αφορούσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες ως απάντηση/αντίδραση στη μειωμένη ζήτηση.

Η ευρεία χρήση ηλεκτρικών οχημάτων όπως και η εξέλιξη της τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας (storage) αναμένεται να βοηθήσουν στην εξομάλυνση των απότομων διακυμάνσεων, ωστόσο βραχυπρόθεσμα μπορεί να παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία, όπως αναφέρει ο Mmartin Hall, διευθύνων σύμβουλος της Vattenfall AB, δηλαδή της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας της Σουηδίας.
...
"

Μερικές φορές νομίζω ότι μας δουλεύουν...

"Over 40% of Germany’s electricity is generated from coal, and there are no plans to phase this out."

http://www.world-nuclear.org/information-library/country-profiles/countries-g-n/germany.aspx