Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Οι Γερμανοί πολιτικοί είναι αυτοί που επιμένουν να υπάρχει "παγκόσμια θέρμανση"


http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/ipcc-verhandlungen-politiker-gegen-wissenschaftler-beim-uno-klimareport-a-923507.html

Ένα από τα επιχειρήματα αυτών που λένε ότι τα περί ανθρωπογενούς παγκόσμιας θέρμανσης είναι παραμύθι, είναι ότι αυτή η θέρμανση ...σταμάτησε για 15-20 χρόνια μετά το 1998, και κανείς από τους καταστροφολόγους δεν μπορεί να πει γιατί.

Σταμάτησε η θέρμανση; Έτσι είδαν και είπαν οι ερευνητές του IPCC (δηλαδή του παραρτήματος του ΟΗΕ που ασχολείται με το ...Κλίμα). "Όχι" είπαν Γερμανοί πολιτικοί κάποιου "αρμόδιου" Γερμανικού Υπουργείου, "δεν σταμάτησε", αλλά "δεν ανεβαίνει τόσο γρήγορα".

Η εικόνα αριστερά δείχνει την επίμαχη παύση, ή μη-παύση και είναι από εδώ.  Και δείχνει, μεταξύ άλλων, γιατί την δεκαετία του 1970, όσοι θυμόμαστε, φοβόμαστε το τότε τέλος του κόσμου από ...παγετώνες.

Και, τι ξέρω εγώ από "παγκόσμια θέρμανση"; Ξέρω ότι μου λένε τα κανάλια και οι διάφοροι που δηλώνουν "ειδικοί". Με την διαφορά, ότι τα κανάλια και οι "ειδικοί" όχι απλώς "τα πιάνουν" αλλά ανήκουν έμμεσα ή άμεσα στους ίδιους Γερμανούς του "αρμόδιου" υπουργείου που δεν επιθυμούν να φαίνεται η "παύση"

Και τι άλλο ξέρω; Ξέρω αυτά που βλέπω ψάχνοντας, ή ανάλογα τι προκαταλήψεις έχω. Και "ψάχνοντας", βλέπω ότι την "παύση" την αποδίδουν σε φυσικά φαινόμενα, αλλά την θέρμανση σε ανθρωπογενή φαινόμενα!  Γελάμε ή δεν γελάμε;

Η πολιτική επιλογή που λέγεται "Κλιματική Αλλαγή" δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τις αλλαγές στο κλίμα της Γης, ή του ...Άρη!  Την πολιτική επιλογή που λέγεται "Κλιματική Αλλαγή" την θέλουν σίγουρα οι Γερμανοί εξαγωγείς μηχανημάτων ΑΠΕ, ο το απανταχού λόμπυ του φυσικοιύ αερίου, το πυρηνικό λόμπυ, και μάλλον και αυτοί που θέλουν χαμηλά τις τιμές του πετρελαίου ή/και την αποκλιμάκωση των παγκόσμιων πληθωριστικών πιέσεων. Πολύς κόσμος... Αλλά:

Το πραγματικό κλίμα της Γης αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια (από τότε που υπάρχει η Γη) και θα αλλάζει για τα επόμενα 4,5 δις χρόνια (μέχρι να μας τελειώσει ο Ήλιος -- εκτός απροόπτου). Οι περισσότεροι από εμάς δεν καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ 4,5 δις και 450.000 (για να μην πω 4.500, ή ...45).

Το παραπάνω γράφημα που δείχνει την "παύση" αφορά σε 45 χρόνια (και δεν το αμφισβητεί κανείς).

Το παρακάτω γράφημα αφορά σε 450.000 χρόνια (επίσης δεν το αμφισβητεί κανείς) και δείχνει ότι τα τελευταία 450.000 χρόνια η Γη είναι σε κατάψυξη, με πιο ζεστά διαλείμματα, που κρατάνε 11.000 περίπου χρόνια και λέγονται "μεσοπαγετώδεις". Βρισκόμαστε σε "μεσοπαγετώδη" που εξακολουθεί και είναι πιο ψυχρή από τις προηγούμενες:

 
Το αστείο είναι ότι και ο ...Άρης έχει μπει σε μεσοπαγετώδη! Και εκεί έχει ανέβει η θερμοκρασία και φαίνονται να λιώνουν οι πάγοι που έχει (και ο Άρης) στους πόλους. Ο "κόκκινος πλανήτης" είναι τώρα κόκκινος επειδή δεν είναι άσπρος από πάγους, που έχουν λιώσει. Και μην μου πείτε ότι καίνε πολύ κάρβουνο στον Άρη.

“Really light is the biggest energy in the equation... that is what causes the ice ages, the change in light.”  Οι αλλαγές στο φως προκαλούν τις αλλαγές στους πάγους.

3 σχόλια:

Ιωσήφ είπε...

Ξεπάγωσε και το Κιλιμάντζαρο
και τι θα απογίνουμε

"Spiegel Online" σαν σήμερα 14-02-2006
http://archive.is/4TCY

Αγγλικά
http://archive.is/OeWoy

Ιωσήφ είπε...

Ούτε που θα τις ακούς, αμέ

https://order-order.com/2015/06/23/giant-owl-feathered-turbines/

nikos είπε...

ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΤΣΙ Ακριβός ήταν με τα Ορυχεία(λιγνίτης ραουλα ιμαντες κλπ) έτσι είναι και στις Σκουριές (χαλκός ουράνιο αποθήκες πυρηνικών αποβλήτων )