Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι "λογιστικό λάθος". Απάτη ήταν (και είναι).


Βαριέμαι να διαβάσω ολόκληρο το αρθράκι της Ναυτεμπορικής.  Δεν χρειάζεται καν να καταλάβω τι διπλομέτρησαν και ποιά δικαιολογία δίνουν για να πούνε ότι τα βιοκαύσιμα είναι μάπα...   Δυστυχώς, είναι.  Όχι επειδή τα Πράσινα Λαμόγια έκαναν λογιστικά λάθη στο ισοζύγιο του CO2, χ_στηκα για το ισοζύγιο του CO2.  Απλά ξέρω ότι δεν συμφέρει να καις τσικουδιά στο Καγιέν για να πας για τσιγάρα (βιοεθανόλη είναι και η τσικουδιά), δεν συμφέρει να καις ...καλαμπόκι (εκτός εάν δεν σε νοιάζει να πεθαίνει κόσμος της πείνας) κλπ.  Γενικά, βιοεθανόλες, βιοντήζελ κλπ, είναι, στην καλύτερη περίπτωση αγροτικές επιδοτήσεις, και στην χειρότερη, σκέτη απάτη. Αρνητικά ενεργειακά ισοζύγια (εκτός εάν έχεις πολλά περισσευούμενα τηγανόλαδα και τα αποστάζεις για ...πετρέλαιο).  Μπορεί να χρησιμοποιήσεις βιοκαύσιμα για αεροπλάνα και βαπόρια, αλλά το ότι είναι τεχνικά εφικτό δεν το κάνει λιγότερο παράλογο.

Συγγνώμη, έχουμε πολύ σοβαρότερα προβλήματα, αλλά με κάποια δόση ικανοποίησης βλέπω ότι η μπλογκόσφαιρα τα αναφέρει. Πώς θα αντισταθούμε, είναι άλλο θέμα. Να ζητήσουμε αποσύνδεση από την ΔΕΗ και να ζούμε όπως οι παππούδες μας;  Δύσκολο εάν έχεις οικογένεια, αλλά θα το δούμε και αυτό.  Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για τον ... τέλειο εξευτελισμό μας.


Όσο για τα βιοκαύσιμα... Όταν βρούνε εμπορικά βιώσιμο τρόπο να μετατρέπουν την κυτταρίνη σε οινόπνευμα ή κάτι χρήσιμο, θα έχουμε ελπίδα.  Ήμουνα νιός και γέρασα, μόνο οι αγελάδες και τα πρόβατα καταφέρνουν να αξιοποιήσουν την κυτταρίνη. Τα τζάκια δεν τα υπολογίζω.

Και οι φίλοι μου οι Γερμανοί... Δική τους δεν είναι η τεχνολογία για τα "σύμπηκτα βιομάζας";  Το ΥΠΕΚΑ τα επιτρέπει στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη!  Σαν να καίμε μπρικέττες MDF.  Άντε, χωρίς την φορμαλδεϋδη...

5 σχόλια:

katalytikos είπε...

Ένα πολύ μεγάλο θέμα που αξίζει να διαθοθεί είναι η χρήση της ΒΙΟΜΑΖΑΣ σε εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης στην Αττική.
Οι επιπτώσεις για το νέφος θα είναι σημαντικές ως προς τις εκπομπές σωματιδίων (TSP). Οι οικολόγοι πανηγυρίζουν και προτάσουν πάλι τη μείωση CO2 για να θολώσουν τα νερά.
Εάν συμβεί αυτό σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ αργά για δάκρυα!
Σε λίγο θα ανεβάσω σχετική ανάρτηση, αλλά το ιστολόγιο είναι ακόμη μικρό. Σε όποιο βαθμό μπορείτε να το διαδώσετε, εάν φυσικά συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, κάντε το.
Και σε αυτό ¨παίζουν¨ οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ και οι... γνωστοί άγνωστοι φίλοι!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ

katalytikos είπε...

http://envthink.blogspot.com/2011/09/blog-post_15.html

spiral architect είπε...

... αλλά το ότι είναι τεχνικά εφικτό δεν το κάνει λιγότερο παράλογο. ...

Είναι το ρεζουμέ για τα βιοκαύσιμα. Άλλοι στην Αφρική πεινάνε - και καλά λόγω ... της ξηρασίας και των "εμφυλίων πολέμων" με οπλαρχηγους της Αλ Κάιντα - και λίγα χιλιόμετρα παραδίπλα καλλιεργούν καλαμπόκι για βιοκαύσιμο για το Καγιέν του χρηματιστή!

Εκεί δεν έχουν ξηρασία και ... Αλ Κάιντα άραγες?

Ανώνυμος είπε...

Μέσα από τη ¨ΒΙΟΜΑΖΑ¨ ο στόχος είναι να καίμε στις κεντρικές θερμάνσεις και το οργανικό μέρος των αστικών και όχι μόνο, αποβλήτων!!!.
Στο χωριό μου ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα, στην ΑΤΤΙΚΗ όμως η κατάσταση θα γίνει τραγική!
@katalytikos

takis perreas είπε...

Καταλυτικέ, νοιάζονται για κάτι άλλο οι Τροϊκανοτσολιάδες Κυβερνήτες μας, έτσι ώστε να νοιαστούν γι αυτό?!
Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι Καυστήρες Βιομάζας made in Germany για να πουληθούν!!!

Σε έχω "γραμμένο" και στο δικό μου!