Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Campagna Elettorale



Το τον έπιασε τον blogger και άλλαξε format Πασχαλιάτικα δεν το ξέρω, αλλά τι να κάνω... Θα προσαρμοστώ. Δεν θα σχολιάσω τα ενεργειακά και τα κλιματολογικά γιατί παίζουν πιο πλακατζίδικα πράγματα:

1) Ο (ελληνικός) κόσμος είναι ζορισμένος και λυπάμαι για αυτό, και θα έχουμε "μη γραμμικές (μεταφράζω το non-linear) εξελίξεις" που δεν ξέρω τι μορφή θα πάρουν. Είχαμε μια ωραία χώρα και την χάσαμε πρώτα στην αριστεροδεξιά φαγωμάρα και έπειτα στην Ευρώπη.

2) Η "Ευρώπη" τρίζει και ανάβω κεράκια να διαλυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα. Λογικά θα τυπώσουν ευρώ, με ή χωρίς την Γερμανία, και καλό ταξείδι. Θα μάθουμε την λέξη stagflation, μόνο που δεν θα είναι stag(nation) αλλα depression. Depflation; Die baby, die.

3) Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης βρήκε άξιο συνομιλητή στην Φώφη Γεννηματά, το πόσο γέλασα σήμερα το πρωί δεν λέγεται... Το τίμημα του να σε δείχνει το Μέγκα... Επιτροπή ξένων εμπειρογνωμόνων ανακοίνωσε η Φώφη που θα μας πει πού σπαταλάμε λεφτά, κωδικό προς κωδικό, Φώφη μου, κοίτα τον καθρέφτη, το καρνέ με τα τηλέφωνα και όλου όσους έχεις στην λίστα επαφών του email σου. Σε αυτούς σπαταλάμε λεφτά.

4) Χαχανίζω με το σοβαρό δίλημμα Πασόκ vs. ΝΔ.  Όχι, δεν είναι τα ίδια σκατά τα δύο αυτά κόμματα. Οι Πασόκοι είναι απατεώνες, συνειδητά και κατ' επάγγελμα, και ο Βενιζέλος ένας [διαγράφεται] με αρκετή δόση κακίας την οποία πουλάει σαν ευφυΐα. Δηλαδή, αν έπεφτα στην παγίδα, θα ούρλιαζα υπέρ της ΝΔ για να μην βγει το Πασόκ. Θα γινόμουν βίαιος για να μην βγει το Πασόκ. Αλλά δεν πέφτω στην παγίδα. Το Πασόκ είναι πεθαμένο και το συντηρούν μόνοι οι ορδές των έμμισθων ψηφοφόρων του και των μαφιόζων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την ομιλία του Σαμαρά μου άρεσε το φορολογικό του.  Να μειωθούν οι συντελεστές για να μειωθεί το κίνητρο φοροδιαφυγής. Τα άλλα, ήταν λίγο χ.ψ. κι α., αλλά αφού θέλει να τα έχει καλά και με τον θεό και με τον διάβολο, αυτά θα παθαίνει. Ονειρεύεται ΕΣΠΑ και βασίζει την Ανάπτυξη στην Μαφία των Σκουπιδιάρηδων των ΟΤΑ. Και "λεφτά υπάρχουν"! Δεν το είπε έτσι, αλλά κάπως έτσι. Ασύγκριτα καλύτερη η ΝΔ από το Πασόκ, αλλά... δεν ξαναπέφτω στην παγίδα του δυοῖν κακοῖν προκειμένοιν... Και θυμάμαι ότι έχει μέσα ένα σωρό Πράσινους που ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη, σόρρυ παιδιά, δεν το αντέχω. Και πολλοί κληρονομικοί βουλευτές... Και βρε μπαγάσες, να δω τι θα τον κάνετε τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό όταν η Ευρώπη θα είναι ανάμνηση (που προσεύχομαι κάθε βράδυ για αυτό).

5) Μου αρέσει η αντιευρωπαϊκή ρητορική του ΚΚΕ, αλλά τα κάνουν ρόϊδο στο δια ταύτα. Αν νομίζουν ότι δουλεύει μαγαζί έστω και προδιαγραφών Πολ Ποτ χωρίς κεφάλαιο, και εάν νομίζουν ότι το allocation of resources γίνεται καλύτερα με κεντρικό σχεδιασμό από ότι με την αγορά, λυπάμαι, αλλά δεν το πιστέυω.  Εκσυγχρονιστείτε βρε άνθρωποι, 2012 είμαστε... Εκτός εάν παίζει νέο 1917 (που όμως προϋποθέτει 1914-1916)...

6) Τρελαίνομαι που εμφανίζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι σαν ...σοβαρό κόμμα. Όλα τα κανάλια τους αναφέρουν. Αυτούς και τον Καρατζαφέρη. Συνέχεια. Brand name recognition, θα βρεθούν ηλίθιοι να τους ψηφίσουν. Τους Οικολόγους τους θεωρώ σαν made-in-Germany-χαλάστρα κατά των αριστερών, τον Καρατζαφέρη σαν made-in-Germany-χαλάστρα στον Καμμένο. Ότι έκανε ο τύπος αυτός και στον Καραμανλή. Όσο για τον Κουβέλη, το κόμμα του θα είχε σαν πιο σωστό τίτλο το  "Κόμμα Ευρώδουλων Ζητιάνων". Μεταξύ Κουβέλη ή Οικολόγων Πράσινων και ΚΚΕ, χίλιες φορές ΚΚΕ.

Το επόμενο βιντεοκλίπ είναι λίγο άσεμνου περιεχομένου, αλλά αρμόζει στις περιστάσεις.



Βέβαια, δεν λέω τι θα ψηφίσω εγώ... Χμμ... Κόμμα δεξιοαριστεροφιλελευθεροαναρχικοσυντηρητικών, υπάρχει;

7 σχόλια:

spiral architect είπε...

Όσο καιρό ακόμα μας δίνουν περιθώριο ψηφοδοτικής αντίδρασης και γνώμης ας την εκμεταλλευτούμε δεόντως.

"Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες"
(αγνώστου του Ελληνος σύνθημα σε τοίχο)

Ανώνυμος είπε...

Τα είπες όλα, αδελφέ!

spiral architect είπε...

Ανεξαρτήτως ιδεολογικής ή κομματικής τοποθέτησης και μελλοντικής ψηφοδοσίας:

Ο όρος "ανάπτυξη" θα πρέπει να επανεξεταστεί από τις κυβερνήσεις ανα τον κόσμο.
(αντιπαθώ το νεολογισμό "διεθνής κοινότητα")

Ζούμε στη μαγική εποχή όπου τα νούμερα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική ζωή. Δεν είναι δυνατόν να μιλάει π.χ. ο Σαμαράς για "ανάπτυξη" και ο πληθυσμός να λιμοκτονεί ή να ζει σε άθλιες συνθήκες.

Στην περίπτωση της Γουατεμάλας, (δείτε το ντοκιμαντέρ του Αυγερόπουλου) η εκεί κυβέρνηση δηλώνει περήφανη για μια ανάπτυξη που φτάνει το 4% και την ίδια στιγμή το 50% των παιδιών κάτω των 5 ετών υποσιτίζονται.

Να τη χέσω λοιπόν τέτοια "ανάπτυξη"! Μια ανάπτυξη που δεν καταμετρά κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες, είναι ψεύτικα νούμερα σε ένα χαρτί χωρίς καμιά απολύτως αξία.

Ανώνυμος είπε...

ο όρος "ανάπτυξη" είναι ήδη τόσο καταγέλαστος όσο:
τα "λεφτά υπάρχουν"
"ο φαύλος κύκλος της ύφεσης"
"η πλουτοκρατία"
"το λάθος μίγμα μέτρων"
"το σωστό μίγμα μέτρων"

ειδικά όταν το λέει ο Μηταράκης "ο φαύλος κύκλος της ύφεσης"

ετοιμαστείτε για πολύ γέλιο

ο Μηταράκης τώρα θα μας λύσει και τη λαθρομετανάστευση

ομιλητης σε εκδηλωση

(θα πήγε με τη Μπέντλει στον Άγιο Παντελεήμονα και θα έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ )

@ΑΛΛΕΝΑΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Αρχαιοπτέρυγα! Να ζήσεις χίλια χρόνια, αδερφέ μου!

Ανώνυμος είπε...

@ Αρχαιοπτέρυγας
Κόμμα δεξιοαριστεροφιλελευθεροαναρχικοσυντηρητικών, υπάρχει;

Λύση για όσους από τους ετεροδημότες δεν βρεθούν σε κάποια από τις εκλογικές λίστες υπάρχει;(είχε συμβεί και στις δημοτικές εκλογές αυτό το θαύμα, τελευταία στιγμή να διαπιστώνει κανείς ότι είναι ανύπαρκτος Πολίτης)
http://www.eklogika.gr/news/9077

Ανώνυμος είπε...

Mια βοήθεια http://www.helpmevote.gr/

Παράτα τα οικονομικά κριτήρια, ψήφισε αντίΑΠΕ, ψήφισε Αλέκα. Όταν τις δεις να ανεβαίνουν στο βουνό, να μην μουντζώνεσαι τουλάχιστον. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ξέχασες;