Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Al Gore: Βγείτε από τις Πράσινες Επενδύσεις


http://www.thestreet.com/story/11727215/1/al-gore-walks-away-from-green-energy.html
http://www.thegwpf.org/al-gore-walks-away-from-green-energy/

Η καλύτερη επενδυτική συμβουλή που μπορεί να δώσει κάποιος, είναι να πει στους υπόλοιπους πού επενδύει τα δικά του λεφτά.

Ο τέως Αντιπρόεδρος του Μπιλ Κλίντον,  που μάς έπρηξε τους αδένες με το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Υπερθερμοκηπίου, που έλεγε στους Αμερικάνους να επενδύσουν σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, δήλωσε (ως οφείλει) τις επενδύσεις του, και επενδύει σε ο,τιδήποτε εκτός από εναλλακτικές μορφές ενέργειας.  Μέχρι και σε εταιρία φράκινγκ και σε Κινέζικες εταιρίες ιατρικών μηχανημάτων έχει μετοχές, αλλά τίποτα σε πράσινα. Κάτι θα ξέρει.

Οι Πράσινες Ενέργειες δεν είναι πια για τα μεγάλα ψάρια, ξέρουν ότι έσκασε η φούσκα, και στα φωτοβολταϊκά, και στα αιολικά. Δείτε περυσινή παρουσίαση hedge fund manager:


αλλά και την δήλωση του συνιδρυτή της Greenpeace.

Τα αιολικά:
  • Καταστρέφουν περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργούν
  • Ακριβαίνουν το ρεύμα για όλους
  • Καταστρέφουν την ευημερία και είναι αρνητικά για την οικονομία
  • Η φούσκα των φωτοβολταϊκών έσκασε τώρα ήρθε η σειρά της φούσκας των αιολικών
  • Δεν θα υπήρχαν αν δεν τα επιδοτούσαν οι φορολογούμενοι και οι καταναλωτές
  • Είναι πανάκριβα
  • Δεν δουλεύουν τον μισό χρόνο
  • Όσα και να βάλεις δεν θα υποκαταστήσουν το κάρβουνο, τα πυρηνικά και το αέριο (γιατί το ρεύμα το χρειάζεσαι συνέχεια και δεν μπορείς πάντα να βασιστείς στον αέρα.
  • Η φτώχεια είναι το πιο σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα

16 σχόλια:

spiral architect είπε...

Οι ενοχές που μας σερβίρανε:
kathimerini.gr | Στη Δίνη της Κλιματικής Αλλαγής – το ντοκιμαντέρ του Al Gore από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο «Γαία» (αυτή) την Κυριακή 21/1/07
Λίγο πριν το μπαμ ...

Άξιος ο μισθός του, άξιοι οι μισθοί όλων αυτών.

archaeopteryx είπε...

Το Μουσείο Γουλανδρή έχει την Ζήμενς κάπου χορηγό και κάποιο "ερενυητικό κέντρο" να πληρώνεται για μελέτες μαϊμούδες. Δεν μπορείς να πεις την κυρία Γουλανδρή λαμόγιο, αλλά ο Γερμανός έχει καταλάβει το Μυσείο της και το χρησιμοποιεί. Το Μουσείο Γουλανδρή ταϊζει τον κόσμπο ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ μέσα από τον διάκοσμο της σοβαροφάνειας.

spiral architect είπε...

Ολα αυτά τα μουσεία (καλά κάνανε και γίνανε) Γουλανδρή, Μπενάκη κλπ γίνανε με επιχορηγήσεις της Ε.Ε.

Έχω πάει και στα δυο και στο χώρο των lobby τους, υπάρχουν επιγραφές όπου το αναφέρουν.
Σιγά μην έβαζαν οι απόγονοι το χέρι στην τσέπη. Προσοχή ... καβούρια!
_____________

Από το TVXS:

Πώς να σωπάσω: Η επέλαση της «πράσινης» ενέργειας στην Κρήτη

archaeopteryx είπε...

spiral δεν είναι ούτε πράσινη ούτε κάν ενεργεια. Είναι στάχτη στα μάτια για την χρηματοδότηση της διαδικτύωσης και του Μεσογειακόυ δαχτυλιδιού. Που ΟΥΤΕ αυτό είναι για ενέργεια. Είναι αυτοσκοπός για τζίρους ακλωδίων και εξαρτημάτων, και για αναίμακτη εισβολή στην Βόρειο Αφρική. Η επιχείρηση Ηλιοτρόπιο του Ρόμελ σε σύγχρονη προσοδοφόρο εκδοχή. Φυσικά και θα κάνουν και τζίρους οι φωτοβολταϊκοί, καθεφτάδες, αιπολικοί. Φυσικά θα έχουν και ντόπιου συνεταίρους. Αλλά το #1 κέρδος τους είναι ο έλεγχος των δικτύων με ότι γεωπολιτικό συνεπάγεται.

Δηλαδή, και εσύ μου άνοιξες τα μάτια με τα καλώδθα. ΔΕΝ βάζεις καλώδια για 2-3 GW όταν δεν χρειάζεσαι 2-3 GW, και όταν αυτα΄τα GW είναι στοχαστικά, τυχαία και κουτουρού,

Με την Πράσινη Απάτη, οι Ιθαφενείς τα πληρώνουν μεσω τέλους ΑΠΕ και μέσω τέλους Διασύνδεσης (το ανακοίωνσαν για του χρόνου)

ΕΜΕΙΣ πλρώνουμε και την οικονομική εισβολή τους και την Κατοχή. Όπως και το 40-45 (μόνο που τώρα τους κοστίζει λιγότερο και το έχουν βαφτίσει Πράσινο).

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spiral architect είπε...

"Λαός που δεν γνωρίζει (ή έχει ξεχάσει) την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει"

Ισχύει και για εμάς, και για τους Γερμσνούς, ισχύει για όλους.

Ειδικότερα για τους Γερμανούς που τότε και τώρα είναι ο πολιορκητικός κριός του καπιταλισμού στην Ευρώπη, αναρωτιέμαι τι νόημα έχει ο έλεγχος δικτύων μεταφοράς και διανομής Η.Ε.; Πολύ μανατζερίστικο μ' ακούγεται και δεν ξέρω τι όφελος θα έχουν και πως θα πετύχουν τεχνικά τον έλεγχο.
Θα δίνουν πρόσβαση π.χ. στην E.ON και θα αποκλείουν την πρόσβαση στην EdF; Δεν το καταλαβαίνω ...

Μην ξεχνάς ότι, σε οτιδήποτε είδους δίκτυα, (εδώ στα ηλεκτρικά) όσο αυτά πολυπλοκοποιούνται, αρχίζει να παίζει δυνατά η θεωρία του χάους, όπου μια ασήμαντη εκ πρώτης όψεως βλάβη, μπορεί να οδηγήσει σε (ηλεκτρική) κατάρρευση μεγάλου μέρου του δικτύου.
Τα ηλεκτρικά δίκτυα δεν είναι πλέον μπαλαντέζες, αντίθετα πρέπει να φροντίζουμε να κάνουν τη δουλειά της μπαλαντέζας με απλότητα, εύκολη πρόσβαση και όχι με πολυδάπανες και σοφιστικέ σχεδιάσεις.
Αλλιώς σε μια κατάσταση κρίσης ... την έκατσες!

archaeopteryx είπε...

περίμενε την επόμενη ανάρτηση, οι Γαλλοι είναι ΦΟΥΛ μέσα στην άσκηση. εμ δεν έχεις φέησμπυκ, ρτα βάζω λίγα λίγα και εκεί, εννοώ, χάρτηες, λίστες εταιριών κλπ...

spiral architect είπε...

Από την άλλη γράφουμε τεκμηριώνοντας την κλοπή της πράσινης ανάπτυξης και θέτοντας ερωτήματα, ενώ γύρω μας αλωνίζουν παντός είδους (μεγαλο)κλέφτες σε πολλά πεδία και η Ελλαδίτσα μας ξεπουλιέται και τα υπολείμματά της - όλοι εμείς - θα πεταχτούν στη χωματερή.

Όσοι δεν ενημερώνονται απ' το ίντερνετ ζουν στον κόσμο που τους έχουν φτιάξει τα ΜΜΕ, θέλουν να βάλουν Φ/Β στην ταράτσα τους, ή κλείνονται στο καβούκι τους ή διαμαρτύρονται που κάποιοι απλήρωτοι τους χάλασαν τη βιτρίνα.

Δεν μπορώ ρε φίλε, δεν μπορώ, από τη μια μεριά κουράστηκα (ίσως και λόγω ηλικίας) από την άλλη εδώ και χρόνια έχω πάρει θέση και δεν θα τους αφήσω.

archaeopteryx είπε...

κοιτα, τα πράγματα έχουν μια ροή, και ούτε ένας, ούτε 1001 μπορουν να αλλάξουν την θέληση νεο-αυτοκρατοριών. Αν το σεκφτείς, μερικά πράγματα έχουν αλλάξει τα 100 ή τα 1000 τλευταία χρόνια, αλλά ούτε η γεωγραφία άλλαξε ούτε πολλά πράγματα. Έκανε κάτι ζέστες τον Μεσάιωνα, κάτι κρύα τον 17-18ο αιώνα, τώρα κάνει κρυοζέστες, αλλά η γεωγραφία είναι βασικά ίδια, και ο καυγάς ο ίδιος. Αλλαξαν 1) η βιομηχανική επανάσταση, 3) το πάνω κάτω της ΕΣΣΔ, 4) οι επικοινωνίες 5) τα αεροπλάνα 6) τα κομπιούτερς και 7) το πάντρεμα κομπιουτερς και τηλεπικοινωνιών (και το διαδίκτυο)

Αυτό το τελευταία επιτρέπει κάποια έκφραση που ίσως χάνεται στον θόρυβο, αλλά η Γκουκγλ κρατάει στατιστικές. Εννοείς?

Professor Moriarty είπε...



http://www.nytimes.com/2012/10/05/business/global/glut-of-solar-panels-is-a-new-test-for-china.html?hp&_r=0

Μάλλον αυτό είχε υπόψη του ο Γκορ και δεν επένδυσε σε ΑΠΕ....

spiral architect είπε...

Γιατί, οι Κινέζοι κατασκευαστές και υποκατασκευαστές θα'μεναν "στην απ' έξω";
(κάποια μεγάλη κινέζικη εταιρεία Α/Γ δεν έκλεισε τις προάλλες;)

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, είδες τα νέα; Χαρίζουν την Εθνική στη Eurobank.

Το μοντέλο που εφαρμόστηκε στα ΕΛ.ΠΕ. συνεχίζει και "κερδίζει".

Αλλά υπάρχει Θεός και βλέπει. Τόση λεηλασία της χώρας πια, τόση, πώς θα γίνει; Τόσο θράσος;

"Είδον τον ασεβή υπερυψούμενον και επαιρόμενον ως τας κέδρους του Λιβάνου και παρήλθαν και ιδού ουκ ην και εζήτησα αυτόν και ουχ ευρέθη ο τόπος αυτού".

Ας μην χαίρονται, διότι υπάρχει Θεός και βλέπει.

archaeopteryx είπε...

1:33, κάπου το είχα προβλέψει στο αντινιουζ αυτό...

archaeopteryx είπε...

Prof. Moriarty, χαίρε.

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/09/jim-chanos-25-2011.html

Ο τύπος αυτό τα λέει από τον Μαϊο του 11. Και δεν ηταν ο μόνος. Απλά οι ΝΥΤ είναι γοια κάποιον λόγο σαν το εκονιουζ του Σκάϊ (και στηρίζουν Ομπάμα)

spiral architect είπε...

Πάντως ο Αδόλφος (πέρα από ένα ταξιδάκι στο κατεχόμενο Παρίσι) στην Ελλάδα δεν είχε έλθει ...

spiral architect είπε...

Mην σε παρασύρει ο τίτλος:

Μια ελβετίδα εξηγεί γιατί μισεί τους Ελληνες.