Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πότε έκλεισε η ΕΡΤ;http://www.youtube.com/watch?v=qRNHI7uw9o0

Η ΕΡΤ δεν έκλεισε χτες το βράδυ. Έκλεισε τον Οκτώβριο το 2008 όταν κατέρρευσαν οι αγορές σε όλο τον Δυτικό κόσμο (λίγο πριν τα Δεκεμβριανά του 2008). Αλλά δεν θέλαμε να το δούμε.

Ή έκλεισε την άνοιξη του 2007, όταν πρωτοακούσαμε τις λέξεις "spreads over Bunds" και PIIGS;

Ή έκλεισε τον μοιραίο Μάρτιο του 2000; Σίγουρα τότε έκλεισε, αλλά μάς είπαν άλλα τότε, και πήραμε παράταση για να αγοράσουμε πολλές σαβούρες για την Αθήνα 2004. Κι άλλη παράταση για να γίνει η τάκα τάκα φούσκα των ακινήτων.

Ή ήταν το 1989 ή 1990 -- τότε που λίγο μετά τον Αθήνα 9,84, φύτρωσαν Μέγκα και Αντέννα;

Μήπως έκλεισε με το που επέστρεψε ο Καραμανλής για την "παλινόρθωση της Δημοκρατίας";

Και τι γκρινιάζετε;  Και επί Επταετίας, Ντόϋτσε Βέλλε ακούγατε και νομίζατε ότι είστε Δημοκράτες. Η Ντόϋτσε Βέλλε δεν έκλεισε. Βόις οβ Αμέρικα δεν ακούγατε, δεν ήταν πολίτικαλυ κορέκτ.

Βρε μπας και είναι όλα ψευδαίσθηση;

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δε θα σχολιάσω το αν το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι επικοινωνιακό τρικ ή οτιδήποτε άλλο. Πολύ πιθανό να είναι. Αλλά με έχει πιάσει μια απίστευτη τάση για εμετό με όσα βλέπω στο διαδίκτυο να γράφονται για αυτήν... Δεν είναι να απορεί κανείς πως φτάσαμε ως εδώ...

1) Η ΕΡΤ είχε απίστευτα υπεράριθμο προσωπικό, που ζήτημα είναι αν πάταγε καν στη δουλειά του. Και αυτό το προσωπικό αμειβόταν με προκλητικούς μισθούς.

2) Το πρόγραμμα της ΕΡΤ δε δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση που πάνε τα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. 30 ευρώ δηλαδή το χρόνο από κάθε Έλληνα, 120 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια... Η σειρά Game of thrones, μια απίστευτη υπερπαραγωγή, κοστίζει να φτιαχτεί ανά σεζόν 70 εκατομμύρια δολάρια. Η ΕΡΤ πόσες τέτοιες σειρές μπορούσε να είχε με αυτά τα λεφτά; Ρωτάω ο αφελής...

3) Η ΕΡΤ έτσι κι αλλιώς ήταν εργαλείο προπαγάνδας των κυβερνητικών θέσεων. Δεν προσέφερε απολύτως τίποτα στην ενημέρωσή μας. Μέχρι χτες για όλους αυτούς οι Γερμανοί ήταν φίλοι μας και η κυβέρνηση προσπαθούσε να μας σώσει... Τώρα που τους κόπηκε η μάσα, ξαφνικά είπαν να κάνουν "επανάσταση"...

4) Γέμισε το προαύλιο της ΕΡΤ για πρώτη φορά στην ιστορία της με όλο της το προσωπικό, άντε και με μερικούς γραφικούς που πήγαν για ψηφαλάκια, και άρχισαν τη προπαγάνδα "ήρθαν και άνεργοι να μας στηρίξουν". Ναι τα ζώα, υπήρχε περίπτωση άνεργος να στηρίξει τα βολεμένα κομματικά λαμόγια...

5) Γενικά η κατάσταση στη χώρα είναι εμετός, ξεσηκώνονται μόνο οι βολεμένοι του συστήματος, και μόνο για να διαμαρτυρηθούν που ξεβολεύονται. Όλοι αυτοί ήταν που στήριζαν τόσες δεκαετίες το δικομματισμό. Οι ΔΥ και οι συντεχνίες. Και τώρα που αφού τους μπούκωσαν με το αίμα του εργαζόμενου, τους πετάνε γιατί δε τους χρειάζονται, θυμήθηκαν να "ξεσηκωθούν". Το πούλο τώρα ρεμάλια, όπως στρώσατε κοιμηθείτε...

Ανώνυμος είπε...

Από παραπληροφόρηση,όπως βλέπω,καλά πάμε,ο καθένας με τον πόνο του ή κατά πως τον συμφέρει-που είναι το ίδιο.

Ομως archeopteryx με ξάφνιασε η αβλεψία σου.Πως και δεν παρατήρησες ότι το 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ πήγαινε ντουγρού στις ΑΠΕ ενώ το 50% ντουγρού στον κρατικό κορβανά και με τα υπόλοιπα τρεφόταν το μαντρί.Αυτό για το οικονομικόν της υπόθεσης.Στις μπαρούφες ότι με μικρότερη ΕΡΤ θα πάψουν δήθεν οι γονυκλισίες προς κόμματα και κάθε είδους συμφέροντα,τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε ΔΕΝ ασκούν τα ιδιωτικά κανάλια των φίλων εργολάβων και ότι τάχα όλα θα γίνονται αξιοκρατικά και εννοείται ανιδιοτελώς και μακριά από εμας η προπαγάνδα,να πω μόνο και για να πάψει κάποτε το δούλεμα :όσοι επί χρόνια άσκησαν το σπορ της νομής της δημόσιας περιουσίας και του κράτους είναι οι μόνοι που ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα δια να ομιλούν.Στην άκρηλοιπόν,μήπως και δούμε κάποτε άσπρη μέρα

niko demo

archaeopteryx είπε...

το τέλος ΕΡΤ έχει γίνει όλο τέλος ΑΠΕ (και οι ΑΠΕ το ίδιο τέλος θα έχουν αφού πρώτα μας ρημάξουν)

Δεν είχα καμία συμπάθεια ή αγάπη για την ΕΡΤ ή για τις διάφορες Μάγιες Τσόκλη της ΕΡΤ. Μου άρεσε η ΕΡΑ3 (ή πώς το λένε το πρόγραμμα κλασσικής)

Έχει πολλές ΕΡΤ ακόμα ο μπαξές...

Ανώνυμος είπε...

Ποιά παραπληροφόρηση και αηδίες; Δείτε στην Ελστάτ πόσα έπαιρνε η ΕΡΤ από το ανταποδοτικό τέλος... Θέλει ο αριστερός( με τη κακή νεοελληνική έννοια του όρου) να κρυφτεί και η λαμογιά δε τον αφήνει...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, επειδή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις:Την κριτική σου για τις λαμογιές στην ΕΡΤ ξέρεις σε ποούς να τις απευθύνεις,στις μέχρι τώρα κομματικές διοικήσεις τις ΕΡΤ και στα κόμματα εξουσίας,γιατί αυτά αποφάσιζαν.

Αν δεν το κάνεις,η όποια συζήτηση δεν έχει νόημα.Επομένως, το δεν έχετε(-ουν) το δικαίωμα δια να ομιλείτε ισχύει και με το παραπάνω και αυτό είναι ένα από τα ζητήματα κλειδί.

Παρεπιπτόντως μάλιστα, η ΕΡΤ ,επειδή είσθε και αχάριστος-ότατος,μια χαρά πρόσφερε και παραπρόσφερε στην εκάστοτε κομματική προπαγάνδα και πολλούς μα πάρα πολλούς υμέτερους βόλεψε,με το αζημίωτο, φυσικά.Τότε δεν σας άκουσα,διαμαρτυρηθήκατε?,ευπρεπώς φυσικάΑλλά δεν πρόκειται βασικά γιαυτά κι ας κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε.Η ΕΡΤ και οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες,ανεξάρτητα από τα καλά της ή τα κακά της,αποτελεί μέρος της δημόσιας περιουσίας,όχι της δικιά σας ούτε της δικιάς μου,ούτε του κάθε του Σαμαρά,συνεπώς δεν έχεται κανένα δικαίωμα να την εκποείται έστω και έμμεσα προκειμένου να βγάλετε τα σπασμένα των δικών σας αμαρτιών και ατασθαλιών.

Αυτό είναι το κύριο κα όχι το αν γέμισε ή όχι το προαύλιο της ΕΡΤ για πρώτη φορά με όλο το προσωπικό της,για το οποίο φυσικά τις ευθύνες,αν είσαι ειλικρινής και τίμιος, να τις αναζητήσετε προς φίλιες κατευθύνσεις,που όλο και κάτι θα ξέρουν.αφού αυτές μας έφεραν μέχρι εδώ.

Για την ΕΛΣΤΑΤ και το τεράστιο ανταποδοτικο τέλος που βάρυνε κατά 50 ευρώ το χρόνο τον καταναλωτή όχι ατομικά, όπως παραπληροφορείτε συνειδητά, αλλά με τα τετραγωνικά του σπιτιού του,πού ήσασταν τόσα χρόνια να ζητήσετε να μειωθεί
Γιατί τώρα αναζητάτε τις ευθύνες αλλού?Και τι σχέση έχει η αντιπαράθεση πλούσιων και φτωχών,ΔΥ και ιδιωτικού τομέα,όταν οι ευθύνες είχαν εμφανώς άλλο ονοματεπώνυμο.

Μήπως,μας δουλεύετε ψιλό γαζί κύριε? Μήπως,επειδή εσείς ο μη βολεμένος,ο συμπαθής προλετάριος το κλείνατε όλα αυτά τα χρόνια και αφήνατε σε άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα? Οι άλλοι,οι βολεμένοι και δεν αναλαμβάνατε εσείς κάποια πρωτοβουλία? Μήπως για να τάχετε καλά με όλους (εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα?)εσείς κάνετε απλά τη δουλειά σας χωμένος στα καλά του δικομματισμό και τώρα,εκ των υστέρων,ανανήψατε και αποφασίσατε να κινηθείτε με τη συνδρομή της Χρυσής Αυγής.(Υπόθεση εργασίας)

Και παρακαλώ μη διαμαρτύρεστε γιατί το θάρρος, για την παρέκβαση μου,εσείς μου το δώσατε με τις προσωπικες αιχμές σαςε και που αν δεν σεβόμουν την φιλοξενία θα απαντούσα πολύ μα πολύ πιο διαφορετικά:

niko demo
Θέλει ο αριστερός( με τη κακή νεοελληνική έννοια του όρου) να κρυφτεί και η λαμογιά δε τον αφήνει...

Ανώνυμος είπε...

Πολλές υποθέσεις κάνεις ο από πάνω ανώνυμος...

1) Εγώ φωνάζω για την ΕΡΤ πολύ πριν ξεκινήσει η κρίση, και φυσικά ρίχνω τις κύριες ευθύνες στο δικομματισμό. Σε αντίθεση με σένα που προφανώς είσαι ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ, δηλαδή πρώην ΠΑΣΟΚος, γέννημα θρέμα του δικομματισμού. Ή θα μας πείτε τώρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα καθαρό καινούριο κόμμα να γελάσουν και οι πέτρες;

2) Επίσης για το ανταποδοτικό τέλος, πολλοί πολίτες φωνάζαμε για χρόνια όχι να μειωθεί, αλλά να καταργηθεί, αλλά και πάλι η πολυαγαπημένη αριστερά και οι συνδικαληστές στεκόντουσαν ΠΑΝΤΑ εμπόδιο...

Ανώνυμος είπε...

Ναι,και πριν από ΠΑΣΟΚ,ο Ποπάυ.

Στο καλό

niko demo

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά δεν με νοιάζει καθόλου η ΕΡΤ. Παλαιότερα είχε ποιότητα, έστω κι αν είχε και τότε υπεράριθμους πατσοκοιλιάδες. Το κλείσιμο της ήταν τμήμα του Μνημονίου που υπέγραψαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, οπότε ας μην λέμε ότι όλα έγιναν εν αιθρία. Ελπίζω η ΝΕΡΙΤ να φέρει πίσω την ποιότητα στο τηλεοπτικό πεδίο και τα στελέχη της να μην προσληφθούν με βάση τις κομματικές ταυτότητες όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Ελπίζω βέβαια να μην γίνει ΣΚΑΙ, δηλαδή εργαλείο προπαγάνδας για τις ψευτό-ΑΠΕ ή για άλλους σκοπούς. Ήδη κάποιοι βρήκαν κάποια περίεργα άρθρα στο ιδρυτικό καταστατικό της ΝΕΡΙΤ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΠΟΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΟΔΙΑ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΟΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΣΕΠΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙ?

archaeopteryx είπε...

Όχι, 9:22, δεν μπορεί. ΚΑΜΜΙΑ δημόσια (ή μη ιδιωτική, δηλ. εμπορική) ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί. Η ραδιοτηλεόραση παντού, χρηματοδοτείται από δοαφημίσεις, φόρους και τέλη (σε δημόσια) και χορηγίες (πάλι σε δημόσια -- άλλο όνμα για διαφήμιση). Στην Ελλάδα και όχι μόνο είναι για εργαλείο προπαγανδας, κρατικό ή ιδιωτικό. Εχουμε τόσα ΜΜΕ όσους ανεξάρτητους διαπλεκόμενους.