Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σας προστατεύουν


http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1877207

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι κάτι σαν την ΡΑΕ. Εγκρίνει ή απορρίπτει ό,τι τής πούνε. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει εγκρίνει στο παρελθόν από αεροπλανάκια, μέχρι τριγωνικές συναλλαγές, μέχρι την μοιραία μέρα της 18ης Μαρτίου του 2000, μέχρι ότι μπορεί να φανταστεί το μυαλό σας τω καιρώ εκείνω. Δεν είναι τα ίδια άτομα ίσως, αλλά ούτε εκείνα έχουν πάει φυλακή.

Άσχετο με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, κάποτε, πριν το 1999, η κίνηση κεφαλαίων δεν ήταν ελεύθερη. Δεν μπορούσες να βγάλεις έξω λεφτά. Για να πάρεις στερλίνες ή δολάρια ή μάρκα για ταξίδια, σπουδές, νοσοκομεία κλπ, χρειαζόταν χαρτιά, ουρές και δεν συμμαζεύεται. Και για να ενθαρρύνουν να μπουν κεφάλαια μέσα, έδιναν ροζ χαρτιά, αφορολόγητες αγορές ακινήτων κλπ. Το αποτέλεσμα της απαγόρευσης εξαγωγής συναλλάγματος, ήταν η διπλή ταρίφα. Άλλη η επίσημη ισοτιμία, άλλη η μαύρη ισοτιμία. Η ελεύθερη ισοτιμία ήταν η μαύρη φυσικά, και ίσχυε από τους ταξιτζήδες και τους μπάρμαν, μέχρι τα υψηλότερα κλιμάκια του Κεφαλαίου.   Οι πάντες. Με το που ήταν να μπούμε στο ευρώ, απελευθερώθηκε η κίνηση κεφαλαίων και φυσικά εξαφανίστηκε η μαύρη, και μπήκαν ένα σκασμό δις δραχμές στην χώρα.  Αυτές τις δραχμές έχασε ο πολύς κοσμάκης με αυτά που ενέκρινε και ανέχθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, που πάντα στελεχωνόταν από έμπιστους των πολιτικών και από κάτι τυπάκια με φθαρμένα σακάκια, που μού εξήγησε κάποιος ήταν το ...βαθύ κράτος.

Την στιγμή που μπαίνει οποιοδήποτε εμπόδιο στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων είναι πρόσκληση και πρόκληση για να φύγουν τρέχοντας ό,τι κεφάλαια μπορούν. Μην πιστέψετε ούτε προς στιγμήν ότι νοιάζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για ο,τιδήποτε, παρά μόνο για να εκτελέσει οδηγίες. Όσο νοιάστηκε για τους μετόχους, ή την διαφάνεια, γενικά, το 2000, άλλο τόσο νοιάζεται και τώρα.

Πολλά έχουν συμβεί τα τελευταία 3-4 χρόνια που μάς κάνουν να λένε "η Ελλάδα έκλεισε", ναι έκλεισε, και μόνο το Νέο Αφεντικό θα αποφασίζει τι κινείται, πώς, και προς τα πού. ΟΚ? Μέσα τα κεφάλια. Είστε υπό Κατοχή.

Το Ελληνικό Κεφάλαιο, το προ 1974 Ελληνικό Κεφάλαιο είναι υπό διωγμόν, από τουλάχιστον το 1981, και ίσως από το 1974.  Κακό, κάκιστο το Ελληνικό Κεφάλαιο... Αυτό δεν μάς έμαθαν τόσα χρόνια; Περιμένετε να δείτε το επόμενο... Το Ελληνικό Κεφάλαιο δεν διώκεται για να το πάρει ο ...λαός, αλλά τίποτα κοράκια που καραδοκούν. Τι είπατε; ΑΓΕΤ; Κακός ο Τσάτσος... Ο Τσάτσος είχε επενδύσει για την ΑΓΕΤ, αλλά και ο Παντσαβόλτας σαν "επενδυτής" εμφανίστηκε.

Δεν ξέρω τα ντεσού, αλλά πραγματικά ανησυχώ ότι τα πράγματα βαίνουν προς διαίρεση με το μηδέν. Για αυτό δεν χρειαζόμαστε σχολεία, ή νοσοκομεία, ή στρατό, ή βιομηχανία.  Μόνο λίγο εμφυλιακό κλίμα για να έχουμε να λέμε...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www1.eere.energy.gov/wind/pdfs/55588.pdf

science bitches!

archaeopteryx είπε...

ενδιαφέρον, αλλα "simuation". Και έχει την πολυτέλεια να διασυνδέει πολτιείες που που έχουν απ' όλα, και ισχύ βάσης, και υδροηλεκτρικά, και ημερήσια ζήτηση αιχμής.