Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τα αιολικά ακριβαίνουν το ρεύμα, καταστρέφουν τον καταναλωτή και την οικονομία, και δημιουργούν απασχόληση στην ...Δανία και την Γερμανία


http://www.forbes.com/sites/jamestaylor/2014/10/17/electricity-prices-soaring-in-top-10-wind-power-states/

"Οι Πολιτείες που έχουν πολλά αιολικά έχουν πανάκριβο ρεύμα. Και το πανάκριβο ρεύμα είναι επί πλέον των επιδοτήσεων και επιβαρρύνσεων. Το ακριβότερο ρεύμα ρημάζει το διαθέσιμο εισόδημα και την οικονομία γενικά. Τα περί αιολικών θέσεων εργασίας είναι "παραπλανητική προσποίηση". Ψέμα. Οι αιολικές θέσεις εργασίας είναι στην Δανία, στην Γερμανία και στην Κίνα".

Αυτά δεν είναι εικασίες, είναι απολογιστικά στοιχεία. Όσον αφορά στο κόστος, η εμπειρία στις ΗΠΑ είναι ίδια και απαράλλαχτη με αυτή της Αγγλίας, και της ίδιας της Γερμανίας και της Δανίας.


Τα αιολικά ακριβαίνουν το ρεύμα όχι επειδή η αιολική ταρίφα είναι ακριβή (που είναι...) αλλά επειδή η ταρίφα προστίθεται στο κόστος ηλεκτροπαραγωγής, χωρίς να παράγει χρήσιμο ρεύμα που να υποκαθιστά και να εξοικονομεί κάποιο άλλο ρεύμα. Τα αιολικά είναι κεφαλικός φόρος υπέρ ...αγνώστων:  α) οι μεν EDF και ΕΝEL, και λοιποί ευρωπαϊκοί ηλεκτροπαραγωγοί,  μαζεύουν επιδοτήσεις. μετρητά που ωφελούν τους δικούς τους πελάτες, και που τις βοηθούν να χρηματοδοτήσουν τις επόμενες συμβατικές μονάδες τους. β) Οι Vestas, Enercon και λοιποί σκατάδες πληρώνονται για να πουλάνε τα απούλητά τους. γ) Οι εγχώριοι ΑΠΕτεώνες παίρνουν τα ποσοστά τους. δ) Το λόμπυ του αερίου χαίρεται γιατί τα αιολικά επιβάλλουν κατανάλωση αερίου για ηλεκτροπαραγωγή.  ε) Όλο και θα πουλήσει και καμιά τουρμπίνα η Ζήμενς, και έχουμε και αναδουλειές.

Και εμείς;

Εμείς απολαμβάνουμε τις αρλούμπες του Μανιάτη, το προσκύνημα του κάθε ευρωλιγούρη και τα ασύστολα ψέματα και την διαφθορά των ΑΠΕτεώνων. Η πολιτική ορθότητα επιβάλει να λέμε "ναι, θέλουμε ΑΠΕ", αγνοώντας ότι οι ΑΠΕ δεν είναι ούτε "ανανεώσιμες", ούτς "πηγές ενέργειας".  100.000 αιολικά δεν μπορούν να κατασκευάσουν ένα αιολικό. Ούτε μία βίδα για ένα αιολικά. Τα 1.800 αιολικά μεγαβάτ που έχουμε στην Ελλάδα και για τα οποία χρωστάμε 2,7 δις ευρώ, δεν έχουν εξοικονομήσει ούτε ένα κιλό λιγνίτη, και αμφίβολο εάν έχουν εξοικονομήσει ένα κυβικό μέτρο αερίου.  Απλά πληρώνονται -- από εμάς... σε καιρό ύφεσης που βαθαίνει λόγω του ακριβότερου ρεύματος και της ζημιάς στον τουρισμό.

Τις αρλούμπες του Μανιάτη και την πολιτική ορθότητα του καημένου του Αναγνωστάκη, από την Εύβοια, μπορείτε να τις απολαύσετε στο κανάλι της Βουλής, στο 26'. Κύριε Μανιάτη λες αρλούμπες (μαλακίες θέλω να πω, αλλά ...ντρέπομαι) και κύριε Αναγνωστάκη, το να λες ότι "θες ΑΠΕ" είναι σαν να θες το τσόφλι από τα κάστανα, χωρίς τα κάστανα. ΔΕΝ υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, ΔΕΝ μετράνε στην επάρκεια ισχύος, ΔΕΝ εξοικονομούν καύσιμα, απαιτούν πανάκριβο αέριο, και τουρμπίνες ταχείας απόκρισης που το καίνε αναποτελεσματικά.  Ενεργειακή απάτη. Οικονομική κλοπή. Περιβαλλοντικό θέατρο. Και τα κουνελάκια είναι "φιλικά προς το περιβάλλον" (που λένε τα αιολικά λαμόγια) αλλά ούτε τα κουνελάκια ηλεκτροδοτούν.  Ο Μανιάτης, καλό παιδί, αλλά πλασιέ των Γερμανών που παριστάνει τον Υπουργό.

Το κανάλι της Βουλής μου το έστειλε η ThW.  Τις αναδουλειές της Ζήμενς μου τις έστειλε ο Π-Π.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

και συνεχίζουν να πυρπολούν "στοχαστικά" επίσης, καθώς είναι παντος καιρού http://dasarxeio.com/2014/10/23/155-6/

nessim