Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού... Απλά, τώρα, δεν πάει άλλο...


http://industrealist.gr/?p=2362

Δηλαδή τι λέει με απλά λόγια το ρεπορτάζ; Ότι η τρόικα και ειδικά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, γνωστός κύριος Βιβιανί, έχουν βάλει στο στόχαστρο τη βιομηχανία και θέλουν να την αποκλείσουν από τα ΝΟΜΕ.

Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της ΕΕ. Αποκαλύπτεται λοιπόν ο πραγματικός στόχος που δεν είναι άλλος από την αποψίλωση της ελληνικής βιομηχανίας. Όμως οι κύριοι που απεργάζονται αυτά τα σχέδια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η βιομηχανία παραμένει σε εγρήγορση και θα δώσει τη μάχη της.

Είναι μάχη επιβίωσης και γιαυτό θα είναι μάχη μέχρι τέλους.

Εδώ, δεν είναι Βέλγιο, ή Δανία (εκτός ευρωζώνης), με ωραίους περίπου ομοεθνείς και ομόγλωσσους γείτονες, εδώ είναι ένα ...βραχώδες ακρωτήριο με διαφορετικούς γείτονες και σε κάποια ...απόσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη.  Δεν είναι καν Ιταλία ή Ισπανία (που συνορεύουν με "Ευρώπη").  Ούτε θα συνορεύουμε με "Ευρώπη" αν η Βουλγαρία, ή η Σερβία, γίνουν Ευρώπη.

Ούτε καν είμαι σίγουρος ότι τα ΝΟΜΕ είναι η λύση, στο βραχώδες Βαλκανικό ακρωτήριο. Φυσικά και πρέπει να έχει φθηνή (έστω και επιδοτούμενη) ενέργεια η βιομηχανία για να υπάρξει εδώ.  Αλλά όταν έχουμε επιτρέψει όλους τους επίδοξους σκουπιδιάρηδες να παριστάνουν τους ηλεκτροπαραγωγούς, τρομάρα τους, και η συνταγή που έχουν είναι να πάρουν αυτοί την ΔΕΗ για να διπλασιάσουν το ρεύμα της (ώστε να μην βρωμάει το δικό τους), εγώ νίπτω τα χείρας μου και αναρωτιέμαι, τι κάνω σε αυτήν την χώρα.

Η Γερμανία εξάγει το 50% του ΑΕΠ της, και από αυτό, το μισό σε "εταίρους" της Ευρώπης. Εξάγει το 80% των αυτοκινήτων της και το 80% των ...αιολικών της. Η Γερμανία υπάρχει για να εξάγει, και εμείς για να εισάγουμε. Σιγά μην μας αφήσουν να παράγουμε αυτά που θέλουν να μας πουλάνε, ή, θοῦ, Κύριε, να εξάγουμε εμείς.  Όλη η Πρασινάδα, η Οικωλογία, οι WWF και Greenpiss στον ΣΕΒ και τα Υπουργεία δεν είναι παρά τοποτηρητές της Γερμανικής άποψης για τον ...κόσμο.   Η Γερμανική άποψη για τον κόσμο μας είναι να επιδοτούμε περίεργους να εισάγουν Γερμανικά αιολικά, και ρεύμα. Και δυστυχώς, εμείς δεν έχουμε Μπορισόφ, εμείς έχουμε προσκυνημένα τσολιαδάκια και εθνικούς ξεπουληματίες.

Με ΝΟΜΕ, ή χωρίς ΝΟΜΕ, χρειαζόμαστε Μπορισόφ. Ή Κόλμερ. Αλλά κάτι χρειαζόμαστε, διαφορετικό από το μοντέλο των τελευταίων 15 ετών.

Ο Βιβιανί, όπως και οι υπόλοιποι ευρωτέτοιοι, δεν είναι παρά υπάλληλος της χώρας του ή της εταιρίας που τον καλύπτει. Γερμανικά φρέσκα κρεμμυδάκια, Γαλλικές ντομάτες, και περιμένετε Ελληνική βιομηχανία...

Ο μερκαντιλισμός και η "Ευρώπη" δεν είναι Ελεύθερη Αγορά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: