Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Το ανέκδοτο με την "Συμφωνία του Παρισιού"


Πανηγύρισε η κατευθυνόμενη παραπληροφόρηση για την λεγόμενη "Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα".

Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με κανένα "Κλίμα" η "Συμφωνία του Παρισιού".  Έχει σχέση ίσως με την συμφωνία ΗΠΑ και Κίνας για ...μάζεμα των Κινέζικων εξαγωγών (κάτι σαν συμφωνία για πολιτικά ορθούς ...δασμούς), ή ίσως με την προσπάθεια της Γαλλίας, αφ' ενός να κρατήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του φθηνού πυρηνικού ρεύματος που έχει στην Ευρώπη, αφ' ετέρου να μαζέψει κανένα χρήμα η EDF (το πυρηνικό, κρατικό μονοπώλιο) για να συντηρήσει ή να παρατείνει την ζωή ή να αντικαταστήσει τα πυρηνικά.  Ή, με δεν ξέρω τι, αλλά όχι με το "Κλίμα".  Και η "Ευρώπη" (ή η δήθεν Ευρώπη) είναι πολύ ...στενοχωρημένη.

Ωστόσο:

1)  Οι Ρεπουμπλικάνοι, κατά τα λεγόμενά τους, δεν θα εγκρίνουν τέτοια πράγματα. Οι φόροι, στις ΗΠΑ, ακόμα και στις σημερινές ΗΠΑ, δεν εγκρίνονται από τον Πρόεδρο ή άλλα τμήματα του "Εκτελεστικού", αλλά από την Γερουσία και την Βουλή.  Το κόστος της συμφωνίας που λέει ότι έκανε ο Ομπάμα είναι περί τα $12 τρις. Ψιλά...

2)  06-09-2016  Η Πολωνία βάζει σαν προϋπόθεση για την συμμετοχή της στην "Συμφωνία του Παρισιού",  την Ευρωπαϊκή εγγύηση για χρηματοδότηση των Πολωνικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από κάρβουνο.  Η Πολωνία ηλεκτροδοτείται και θα ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο, και ό,τινος του αρέσει, και εάν ανέβει ο φόρος τα δικαιώματα άνθρακα η χρηματοδότησή τους θα είναι δύσκολη.  Και θα της περάσει της Πολωνίας, αν μη τι άλλο επειδή συνορεύει με την ...αρκούδα.

3) 08-09-2016 Και, φυσικά, οι Γερμανοί, που ευχαρίστως θα σώσουν το Κλίμα γεμίζοντας τον Πάρνωνα, την Κρήτη, τα νησιά και την Πίνδο με ανεμιστήρες, δεν "δεσμεύονται" να κλείσουν τον λιγνίτη τους...  Και καλά κάνουν:  Από τι θα ηλεκτροδοτηθούνε? Από ΑΠΕ? Είδαν και είδαμε ότι οι Γερμανικές ΑΠΕ είναι για μόστρα και για απορρίψεις σε γείτονες.  Και ...κλάμα οι Πράσινοι!

4) 10-09-2016  Οι πιο ωραίοι από όλους είναι οι Ινδοί. Αυτοί έχουν μείνει πίσω σε σχέση με την Κίνα και για να συμφωνήσουν στην (τελικά) Αμερικανο-Κινέζικη συμφωνία θέλουν ...πυρηνικά και πρόσβαση σε πυρηνικές πρώτες ύλες.

5) 14-09-2016  Το έχω ξαναγράψει:  Η Ιαπωνία, μετά από λίγη φιλολογία για ΑΠΕ, το δηλώνει ξεκάθαρα: Κάρβουνο. Μετά το τσουνάμι και τον σεισμό στην Φουκουσίμα, οι μενα ΑΠΕ, ξέρουμε όλοι, και ξέρουν οι Ιάπωνες, δεν ηλεκτροδοτούν, το εισαγόμενο αέριο είναι πανάκριβο, και επειδή η Ιαπωνία όχι μόνο δεν θέλει να αυτοκτονήσει, αλλά έχει και την ανερχόμενη απειλή της Κίνας, θα ηλεκτροδοτηθεί από, τι άλλο? Κάρβουνο.

6)  15-09-2016 Μετά τον Trump που είπε (το 2014) ότι τα περί Κλιματικής Αλλαγής είναι πανάκριβο bullshit (η πιο πιστή μετάφραση του όρου είναι "μαλακίες") τώρα και ο Σαρκοζύ είπε ότι η Κλιματική Αλλαγή δεν είναι ανθρωπογενής και ότι η ανθρωπότητα έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα. Μάλλον θέλει την συντηρητική ή την εθνικιστική ψήφο σε καιρό ανερχόμενου ευρωσκεπτικισμού...

Κι αφήστε τον Ολάντ και τον Ομπάμα να λένε...  Το Πολωνικό αίτημα είναι βιτρίνα. Οι Γερμανοί δεν μασάνε πια το παραμύθι. Οι ίδιοι δεν αντέχουν άλλες ΑΠΕ, η καρέκλα της Μέρκελ τρίζει και τα θύματα των Γερμανικών εξαγωγών δεν αντέχουν άλλο.  Μόνο οι Βεδουίνοι ζητιάνοι με παντελόνια που αυτοαποκαλούνται "Έλληνες" (αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, ακραίοι κλπ) θέλουν να σώσουν το Κλίμα.

1 σχόλιο:

nikos είπε...

quiz -το 2018 είναι κοντά και αναρωτιέμαι από που θα θερμαίνεται το μακρύ χειμώνα η Πτολεμαιδα ?