Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Οι ίδιοι μασκαράδες που πιέζουν (παραμυθιάζουν, γράφουν τους νόμους, μιλάνε καλά τα ελληνικά) για επιδοτήσεις

 
Αντιδρούν οι ιδιώτες παραγωγοί στο σχέδιο της ΡΑΕ για αποζημιώσεις επάρκειας ισχύος

Ποιός είναι ο ΕΣΗΑΠΕ
Ποιός είναι ο ΕΣΑΗ (ο ίδιος Μανωλιός, χωρίς την σάλτσα πέστο)
Ποιός είναι ο ΑΣΠΗ (αυτός τα κάνει όλα μόνος τους)

Η σοβαρότητα ενός άρθρου γραμμένου για τις τσέπες των 3-4 ολιγαρχών μας είναι αντιστρόφως ανάλογη του πόσες φορές επικαλείται την Ευρώπη και τα μνημόνια...

Κατά κάποια διαβολική σύμπτωση, οι λεγόμενοι "ιδιώτες παραγωγοί" (ρεύματος από φυσικό αέριο) είναι και οι μεγάλοι μας ΑΠΕτζήδες. Ναι, έχουν όνομα, σε τυχαία σειρά, Μπόμπολας, Μυτιληναίος, Κοπελούζος και Περιστέρης.  Και, αν τους ψάξετε λιγάκι, είναι όλοι "εκπρόσωποι" κάποιας ξένης εταιρίας που και αυτή παρασιτολογεί από ΑΠΕ, αν και άλλες οι ξένοι δεν κάνουν όλοι την ίδια δουλειά. Η (κρατική) Gaz de France προωθεί φυσικό αέριο.  Η (κρατική) EDF (που εδώ εμφανίζεται και σαν Edison, είναι το Γαλλικό πυρηνικό μονοπώλιο που εισπράττει παρασιτολογίες από θύματα ΑΠΕ ανά την υφήλιο.  Η ENEL είναι πάλι άλλη περίπτωση. Κρατική που κάπως "ιδιωτικοποιήθηκε" και που στην Ιταλία παράγει ρεύμα, αλλά αλλού πουλάει πρασινάδες προσπαθώντας να μαζέψει δήθεν λεφτά (αν και η συμφωνίες που κάνει με τον εδώ "συνεταίρο" τους, μάλλον λέει ότι βγάζουν μάλλον προσωπικά λεφτά από εντελώς κακές συμφωνίες που υπογράφουν (με τον ειδικό σε αυτά) συνεταίρο τους -- αυτό το μεταφέρω με κάποια επιφύλαξη, αφού το άκουσα, αλλά δεν το έχω δει εγώ).

Οι ΑΠΕ δεν ηλεκτροδοτούν. Οι ΑΠΕ είναι ευκαιρία για εγγυημένες επιδοτήσεις σε ντόπιους αρουραίους που πληρώνονται ποσοστά για προώθηση Γερμανικών εξαγωγών και επιδοτήσεων Γάλλων, Ιταλών και Ισπανών φορολογουμένων. Οι ΑΠΕ λόγω του μεταβλητού και στοχαστικού χαρακτήρα τους, όπως μάθαμε από την Γερμανία (αλλά και το El Hierro), χρειάζονται 3 πράγματα:  1) Φαύλους ή υποταγμένους πολιτικούς να βγάζουν Νόμους Μπιρμπίλη και να παριστάνουν ότι υπάρχουν Ευρωπαϊκές επιταγές για 20-20-20 και άλλα τέτοια.  2) Γείτονες (ή δεξαμενές νερού) για απόρριψη κουτουρού ρεύματος.  3) Μεταβλητή ηλεκτροπαραγωγή.

Η Ελλάδα έχει πληθώρα φαύλων και υποταγμένων πολιτικών, δεν έχει γείτονες ή διασυνδέσεις με γείτονες με πλεονάζοντα υδροηλεκτρικά, και έχει μεταβλητή παραγωγή που όπως είπε και ο ΑΔΜΗΕ στην Μελέτη Επάρκειας Ισχύος του 2013, "δεν έχουν τα τεχνικά ελάχιστα για να καλύψουν την στοχαστικότητα, δεδομένων και των πολλών φ/β". Η απάτη είναι επίσημα γνωστή και ανεπίσημα εδώ και πολύ καιρό!

Έτσι λοιπόν, αυτό που χρειάζονται οι ΑΠΕτζήδες που είναι και ΑΕΡΙτζήδες, είναι και εγγυημένες επιδοτήσεις για τις μονάδες που αερίου, δεν βαριέσαι, είτε μπορούν είτε δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά. Επιδοτήσεις να' ναι, εγγυημένες παρακαλώ, κι ό,τι να 'ναι. Κι αν διαφωνήσετε, θα έρθει η Ευρώπη να σας κάνει νταντά.

ΥΓ. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, με βάση τα δελτία ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, έχουμε ξεπεράσει προ πολλού τον στόχο 20-20-20... Βαριέμαι να βρω τα γραφήματα... Στο επόμενο, ίσως. Αν η οδηγία ή η "Ευρώπη" ή ο ...Θεός ο ίδιος μας εξαναγκάσε για 20-20-20, α) είμαστε ήδη στο ...30, και β) πουθενά δεν είπε να επιδοτούμε και το αέριο.

Να το ξαναπώ?   α) είμαστε ήδη στο ...30, και β) πουθενά δεν είπε να επιδοτούμε και το αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: