Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η ωραία Λήμνος


http://www.voreioaigaiosos.gr/karagiannis-limnos-no-windturbines/

Διαμαρτύρονται οι άνθρωποι και πού να βρουν το δίκιο τους...  Νομίζουν ότι ξορκίζουν το θεριό λέγοντας ότι "δεν είναι κατά των εναλλακτικών μορφών ενέργειας" λες και προτιμάει κανένας με φυματίωση ή AIDS εναλλακτικές θεραπείες για το πρόβλημά τους... Λες και θα συγκινηθεί κάποιος.  Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους ληστές. Ποσοστά από εισπράξεις που θα κάνουν κάποιοι ξένοι. Που, με την σειρά τους, οι ξένοι, μας βλέπουν σαν φτηνή γη να πουλήσουν απούλητες σαβούρες, να ροκανίσουν επιδοτήσεις, που θα πληρώνουμε εμείς, στο κόστος του ρεύματος, και που θα πάνε έξω, στην Ισπανία, στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Δανία, στην Γαλλία, για τσοντάρουν αυτοί, οι ξένοι στα δικά τους έσοδα.  Αυτές είναι οι αιολικές "επενδύσεις"

Λεπτομέρειες για τα "έργα" στην Λήμνο, εδώ (από όπου και ο χάρτης δίπλα). Αν δεν έχετε κάνει προσφυγές, αν προλαβαίνετε, να κάνετε. Κατά της ΡΑΕ και κατά του ΥΠΕΚΑ (ή ό,τι το έχουν μετονομάσει τώρα). Αν ο βουλευτής σας ψήφισε τον Νόμο Μπιρμπίλη, ή το ΕΤΜΕΑΡ, λεμονόκουπες.  Αν ο Δήμαρχός σας ή ο Περιφερειάρχης σας είπαν "ναι", κρίνετε εσείς πώς να τον ..."ευχαριστήσετε".  Ένα είναι σίγουρο: Όλα τα αιολικά στης Λήμνου, και 10 φορές άλλα τόσα, με πραγματικές ή πλασματικές αντλησιοταμιεύσεις είναι, ηλεκτροδοτικά μηδέν, ή περίπου μηδέν, ή αρνητικός αριθμός. Το λέει ο ΑΔΜΗΕ, το λέει μέχρι και η ΡΑΕ, το λένε ξένα επίσημα στοιχεία.  Τα αιολικά είναι πρόσθετη επιδότηση και για τoν κάθε Protergia (δικό του νομίζω είναι το Ανατολικό Αιγαίο, ούτε ...Γενουάτης να ήταν) που ζητάει και επιδότηση για το αέριο με το οποίο διαφημίζει ότι είναι ηλεκτροπαραγωγός. Δεν έχουν σχέση ούτε με το περιβάλλον, ούτε με τον λιγνίτη. Μόνο με επιδοτήσεις που τις εγγυάστε και τις πληρώνετε εσείς, εγώ, όλοι μας. Χωρίς αντίκρυσμα.


Όλα αυτά τα αιολικά και λοιπές Γερμανικές, Ισπανικές, Γαλλικές, Δανέζικες κλπ ΑΠΕ με ντόπιους μεσίτες, αυτά που σε άλλες χώρες έχουν διπλασιάσει το ρεύμα, αυτές που αποσταθεροποιούν δίκτυα, ενοχλούν γείτονες, καταστρέφουν την αξιοπιστία και που, κατά την ίδια την ΡΑΕ (!), δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, όλα μα όλα, έχουν πάρει "άδεια παραγωγής" από την ΡΑΕ!

Και όπως αναφέρει και η ίδια η ΡΑΕ, η ΡΑΕ έχει γνωμοδοτικό και εισηγητικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Ν. 2773/22-12-99 σχετικά με:
  • την ασφάλεια και αξιοπιστία του ενεργειακού ανεφοδιασμού
  • την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας
  • την συμβολή στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας
  • την επίτευξη υγιούς ανταγωνισμού
  • την μείωση του κόστους ενέργειας για το σύνολο των χρηστών
  • την διευκόλυνση νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και απασχόλησης
Εκ των πραγμάτων η ΡΑΕ έχει παραβιάσει κάθε ένα από αυτά που υποτίθεται ότι γνωμοδοτεί. Έχει εγκρίνει ανασφάλεια και έλλειψη αξιοπιστίας στην ηλεκτροδότηση, η μόνη προστασία στο περιβάλλον είναι ότι εισάγουμε το 20+% του ρεύματος από την Βουλγαρία (!), οι διεθνείς μας υποχρεώσεις έχουν υπερ-εκπληρωθεί (είμαστε στο ...30% του ρεύματος από ΑΠΕ, 20% χωρίς τα υδροηλεκτρικά, μαϊμού ξε-μαϊμού τόσο λέει ο ΑΔΜΗΕ). για την ανταγωνιστικότητα της (ελληνικής οικονομίας να μην πω τίποτα), ο ανταγωνισμός είναι τόσο υγιής που γράφουν ιδιωτικούς νόμους οι ΑΠΕτεώνες για να επιδοτούνται στην επιδότηση, της επιδότησης, ώ επιδότηση, για την οικωλογία βρε μαμώ το,  η μείωση του κόστους ενέργειας είναι ο διπλασιασμός του, και επιδοτούμε κάτι χωματουργούς και κ΄ να μπορούν να πάρουν κι άλλες επιδοτήσεις.  Κοινώς η ΡΑΕ θα έπρεπε να κυνηγηθεί νομικά, για απιστία, βλακεία, διαφθορά, δεν ξέρω, να μας πει κάποιος δικηγόρος!

Οι περισσότερες μελέτες και αδειοδοτήσεις είναι διάτρητες. Είτε αυτές για την ΡΑΕ είτε αυτές για το ΥΠΕΚΑ. Το πρόβλημα είναι ότι οι "ξινογαλάδες" "επιχειρηματίες" ελέγχουν και το βαθύ και το ρηχό κράτος, και μάλλον έχουν πρόσβαση και στο δικαστικό. Ποιος αντέχει οικονομικά να κυνηγάει την ...Μαφία? Κανείς.  Πολιτική βούληση? Μα αυτή είναι το "ρηχό κράτος"... Ελέγχεται εύκολα. Έτσι το μόνο που μας μένει είναι να διαβάζουμε ξένες ειδήσεις, επίσημες, για την αποτυχία της Πράσινης Απάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: