Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Όσο εμείς προωθούμε απάτες, αυτοί που τις εξάγουν και που τις υφίστανται... τις εξάγουν. Εμείς τις εισάγουμε.

 
https://www.welt.de/wirtschaft/article162600538/Die-Energiewende-droht-zum-oekonomischen-Desaster-zu-werden.html

"Η μεταστροφή της Γερμανίας σε ηλεκτροδότηση από ΑΠΕ εξελίσσεται σε καταστροφή. Τα κόστη ανεβαίνουν, οι θέσεις εργασίας (σε κατασκευή και εξαγωγές μηχανημάτων ΑΠΕ) πέφτει και, πιο σημαντικό, δεν επιτυγχάνονται οι ενεργειακοί στόχοι.

Το αρμόδιο Γερμανικό Υπουργείο βέβαια λέει ότι όλα είναι καλά και ότι οι ΑΠΕ συμβάλλουν με 32% στην ηλεκτροδότηση.  Πριν αναφέρω τι απαντά η McKinsey, να σας θυμίσω τι έχω ήδη μεταφέρει εδώ από πέρυσι και παλαιότερα:   1) Από το 32% το μόνο σημαντικό κομμάτι είναι η βιομάζα και τα ποτάμια. 2) Τα αιολικό ρεύμα και το φ/β ρεύμα που δεν καλύπτεται από μεταβλητότητα, "εξάγεται", εύσχημο τρόπος του "απορρίπτεται". Και φυσικά, συνεχίζονται τα προβλήματα με τις απορρίψεις κουτουρού ρεύματος σε γειτονικές χώρες, που υφίστανται από τουλάχιστον το 2012. 3) Το αποτέλεσμα είναι η μη μείωση εκπομπών CO2 (δηλαδή κατανάλωση καυσίμων) και ο διπλασιασμός στην τιμή του ρεύματος.

Η μελέτη της McKenzie κατέληξε ότι οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο με ακριβές επιδοτήσεις... Λες και δεν το ξέραμε.  Και ότι, φευ, μειώθηκε η απασχόληση σε κατασκευή και εξαγωγή αιολικών... Τι να σου κάνει ένας μοναχικός Δόκτωρ Παραμυθάς σε μια πτωχευμένη χώρα? Κι ας έχει όλα τα ΜΜΕ μαζί του... Πάει η αξιοπιστία των ΜΜΕ...

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4150244/Billions-wind-solar-subsidies-axed.html

Η Αγγλία με το Brexit θα μπει σε άλλο μήκος κύματος. Λέγεται και γράφεται ανοιχτά:  Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να εξασφαλίζουν ρεύμα και θα τις κόψουν για να σώσουν την βιομηχανία τους. Εάν δεν καταλαβαίνετε "γιατί" οι (διαλείπουσες και κουτουρού) ΑΠΕ δεν εξασφαλίζουν ηλεκτροδότηση, σκεφτείτε την ανάγκη να πάτε στον οδοντίατρο, επειγόντως, στις 5 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα. Ρεύμα?  Η πίεση για κατάργηση των επιδοτήσεων σε ΑΠΕ συνεχίζεται ακάθεκτη. Και ξέρετε τι παθαίνουν οι ΑΠΕ χωρίς επιδοτήσεις...


http://dailycaller.com/2017/02/28/germany-facing-mass-blackouts-because-the-wind-and-sun-wont-cooperate/

Αυτό το άρθρο λέει πώς ξέμειναν στην Γερμανία με συννεφιά και άπνοια. Εγώ σας λέω ότι το πρόβλημα είναι χειρότερο όταν φυσάει και έχει ήλιο. Το ρεύμα δεν αποθηκεύεται σε ποσότητα και πρακτικά, και η ανάγκη μεταβλητής λειτουργίας των συμβατικών μονάδων, συν η ανάγκη "εξαγωγών" (απορρίψεων) έχει διπλασιάσει την τιμή του ρεύματος, χωρίς να έχει μειώσει εκπομπές.  Τι φταίω εγώ που δεν τα πιστεύει αυτά ο Δόκτωρ Παπαγάλος?

"Ατελέσφορες οι ΑΠΕ για ηλεκτροδότηση", λέει το Ινστιτούτο Max Planck. Για ηλεκτροδότηση, λιγνίτης, πυρηνικά, ή αέριο. Στην Ελλάδα προφανώς έχουμε προκρίνει αέριο που δεν έχουμε και για αυτό έχει γίνει μετεωρολόγος ο Σταθάκης!

"Ασήμαντες οι ΑΠΕ στην ενέργεια", λέει το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης...

Απάτη η Πράσινη Ενέργεια λένε αριστεροί, δεξιοί, και κάθε μη παπαγαλάκι πληρωνόμενο από ΑΠΕτεώνες...  Πανάκριβη και ενεργειακά ατελέσφορη!

Το τέλος της ενεργειακής μεταστροφής σε ΑΠΕ στην Γερμανία.  Η ασφάλεια της ηλεκτροδότησής της εξαρτάται από τις ανθρακικές (και τις πυρηνικές) μονάδες γειτονικών χωρών.

Ρεκόρ αυξήσεων στα τέλη υπέρ ΑΠΕ στην Γερμανία, παρά τις προσπάθειες συγκράτησής τους...

Τα αιολικά κατέστρεψαν την ενεργειακή ασφάλεια στην Αυστραλία (πολλά λεφτά δεσμευμένα σε παραγωγή κουτουρού, βλαπτικού ρεύματος)

Αποτυχημένη η μεταστροφή σε ΑΠΕ στην Γερμανία. Εκτός από ενεργειακά ασήμαντες, συνολικά, οι ΑΠΕ, έστω και με 30% ονομαστική συμμετοχή στην ηλεκτροδότηση, υπάρχουν ΜΟΝΟ επειδή:

α) αναγκάζουν την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή να λειτουργεί μεταβλητά, β) όταν αυτό δεν φτάνει "εξάγονται" σε γείτονες, γ) το αποτέλεσμα είναι ότι οι μόνες ΑΠΕ που δεν ενοχλούν είναι η βιομάζα και τα νερά στα ποτάμια, δ) το ρεύμα και οι επιδοτήσεις σε ΑΠΕ είναι στα ύψη, και ε) ΔΕΝ εξοικονομούν CO2 (δηλαδή δεν εξοικονομούν ορυκτά καύσιμα!

Θα ρωτήσετε, εύλογα, "μα χαζοί είναι οι Γερμανοί"? Όχι βέβαια. Η μεν (εξαγωγική) βιομηχανία τους απαλλάσσεται από πράσινα τέλη, οι δεν ΑΠΕ τους, δηλαδή τα μηχανήματα ΑΠΕ που κατασκευάζουν εξάγονται κατά 65-80% και απασχολούν περί τους 350.000 εργαζόμενους.  Τόσο απλό:


Κι ας έβαλαν password για να δεις την σελίδα. Το έχω μάθει το μάθημά μου, κρατάω εικόνες. Οι ΑΠΕ ήταν πάντα για εξαγωγές, εξάγουν το 65-80% των μηχανημάτων ΑΠΕ και απασχολούν 350.000+ κόσμο.  Και έμμεσα ή άμεσα πληρώνουν τους οικωλόγους και τα διάφορα stiftung για να μας ...καθοδηγούν στην πρασινάδα και την αειφορία.

Μόνοι τους παραδέχονται και διαφημίζουν τι κάνουν.  Θέλουν (ήθελαν το 2007) να υποκαταστήσουν τις εξαγωγές αυτοκινήτων, με εξαγωγές αιολικών... (από εδώ):


Απορίες?

6 σχόλια:

nikos είπε...


Debate για την ''κλιματική αλλαγή''

https://www.youtube.com/watch?v=WGXuJ2HnWcs

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχνάμε πως το 48% του ΑΕΠ της Γερμανίας προέρχεται από Εξαγωγές...
Παντός τύπου Αγαθών...!
http://data.worldbank.org/indicator/NE.EXP.GNFS.ZS

Ανώνυμος είπε...

password για να δεις τη σελίδα...;
Άρχισαν να ενοχλούνται που κάποιοι αντλούν πληροφορίες από συγκεκριμένα TLD...;
Ενδιαφέρουσα τροπή του πολέμου...!

archaeopteryx είπε...

υποθέτω ότι αναφέρεσαι στην energiewende. Ναι, το παρατήρησα. Δεν βαριέσαι, ο βήχας δεν κρύβεται...

Ανώνυμος είπε...

Ναι στην energiewende...
Δεν έχεις κι άδικο.
https://1-stromvergleich.com/strom-report/renewable-energy-germany/#germany-power-generation-mix-2016
Πάντως μου κάνει εντύπωση το ποσοστό του Λιγνίτη στις 64TWh που απαιτούνται για την Γερμανία ως ενέργεια.
Στο 23% ο Λιγνίτης και 17% hard coal (110 TWh)
Θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για το 12.3% Αιολικά αλλά δεν λέει αυτό το διάγραμμα τι ποσοστό απορρίπτουν...

archaeopteryx είπε...

10.22, o Gabriel είχε πει όταν είχε έρθει στην Ελλάδα ότι "εξάγουν το 80% του αιολικού τους ρεύματος". Με εντελώς μπακάλικο τρόπο εκτιμώ ότι απορρίπτουν το 60% σε Αυστρία, Ελβετία και Γαλλία. Αρα, το 12,3% είναι μάλλον κάτι ...λιγότερο, όπως πχ 4-6% (πιο πιστευτό και από την μελέτη της ΕΟΝ του 2005)