Ο εικονιζόμενος διορίστηκε να είναι "Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου", με εμπειρία κάτι ελάφια στην Ρόδο και ...σινιάλα επικοινωνίας από τις δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.
Μου ήρθαν δύο έγγραφα, που αναφέρονται σε αυτό και είναι μάλλον "από μέσα":
Το έγγραφο αυτό αποτελεί μια απίστευτη ακρότητα αυστηρότητας και διαγραφής της ατομικής περιουσίας και επίσης μια συμπεριφορά ακατανόητη και πολυ μεμπτή, τόσο απο επιστημονική άποψη, όσο και από την σκοπιά της δίκαιης και χρήσιμης για τους ανθρώπους Διοίκησης. Αν το ακραίο αυτό έγγραφο τελικά δεν ακυρωθεί από την κυβέρνηση, θα συμβούν τα ακόλουθα :
Κάθε οικόπεδο (εκτός σχεδίου) , χωράφι ή χέρσος αγρός, ο οποίος φέρει σήμερα θυμάρια και κουνούκλες , θα γίνει δασική έκταση η δάσος και θα πάψει να έχει έστω και την παραμικρή οικονομική αξία για τους ιδιοκτήτες.
Επίσης κάθε έκταση, που σήμερα έχει έγγραφο από την Δασική υπηρεσία ότι είναι τελεσίδικα ή κυρωμένα (από τον δασικό χάρτη) αγροτική έκταση, εάν στο μέλλον αποκτήσει τα προαναφερόμενα φυτικά είδη, δεν θα ισχύει [σε συνδυασμό και με άλλα έγγραφα] το τελεσίδικο έγγραφο της Δασικής υπηρεσίας και θα χαρακτηρίζεται ξανά από την αρχή ως δασική έκταση, κάτι το οποίο τινάζει στον αέρα την ασφάλεια των συναλλαγών και την θεμελιώδη εμπιστοσύνη του πολίτη , τα οποία αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο στην οικοδόμηση της οικονομικής και κοινωνικής συμπεριφοράς των ανθρώπων.
Είναι ολοφάνερο, τουλάχιστον σε όσους κατανοούν το νόημα αυτού του εγγράφου, ότι πρόκειται για μια πρωτοφανή επίθεση κατά της ατομικής περιουσίας των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδας , και υπό το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος, απαξιώνει και σε σημαντικό βαθμό ακυρώνει την κύρια οικονομική δραστηριότητα των νησιών, που αφορά τον ευρύτερο κύκλο του τουριστικού προϊόντος, διότι αφενός ποτέ πλέον καμιά συναλλαγή, που θα αφορά επένδυση πάνω στην γη δεν θα είναι ασφαλής, αφετέρου οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες θα απολέσουν άμεσα μεγάλο η και πολύ μεγάλο μέρος των κτημάτων και οικοπέδων τους".
Και συνεχίζει, το δεύτερο έγγραφο:
ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΗ ΦΡΥΓΑΝΙΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ
ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΣ Η ΜΗ ΔΑΣΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Από το 2016 έως σήμερα έχει τεθεί από την κεντρική Δασική διοίκηση το θέμα του αναπροσδιορισμού του χαρακτήρα της φρυγανικής χορτολιβαδικής βλάστησης , που βρίσκεται έξω και κάτω από τα δασικά συγκροτήματα, ώστε αυτή να χαρακτηρίζει πλέον ως δασικές τις εκτάσεις επί των οποίων φύεται. Ειδικότερα :