Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Στην Ιταλία μεταφέρουν ελαιόδεντρα, κάνουν ότι αμφισβητούν τον αγωγό ΤΑΡ και ...100% ΑΠΕ μέχρι το 2050


https://www.reuters.com/article/us-tap-italy-exclusive/exclusive-italys-new-government-to-review-tap-gas-pipeline-idUSKCN1J21SI

https://www.oliveoiltimes.com/olive-oil-business/new-clashes-puglia-42-olive-trees-moved-pipeline/57893

Ο ΤΑΡ θεωρείται σημαντικός για την μείωση της εξάρτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το Ρώσικο αέριο. Θα φέρνει, (το 2020) λένε, αέριο από το Αζερμπαϊτζάν και την Κασπία, μέσω Τουρκίας και θα περνάει από εμάς, την Αλβανία και θα καταλήγει στην πόλη Melendugno και από εκεί στο Μπρίντιζι, για σύνδεση με το Ιταλικό δίκτυο και την Ευρώπη.

Το Melendungo και η περιοχή έχει κάτι 10.000 ελιές, ηλικίας 100 ετών, που θα ...μεταφερθούν 8 χιλιόμετρα πιο πέρα και έχουν αγχωθεί διάφοροι (και σε σχέση με κάτι αρρώστιες της ελιάς που φοβούνται θα διαδοθούν) έχει και κάτι παραλίες και ο κάποιος κόσμος δεν θέλει TAP 

(αλλά δεν υποτιμώ και δάκτυλο περίεργων σε κάτι τέτοια).

Πιο σημαντικό ίσως, ο καινούργιος αρμόδιος υπουργός κάτι είπε ότι θεωρεί το έργο "άσκοπο" δεδομένης της ενεργειακής τους πολιτικής και της μειούμενης ζήτησης. Η Ιταλία έχει και αυτή λίγη δόση ύφεσης.  Και, όχι παραδόξως, ο Ιταλικός συνασπισμός έχει υπογράψει κάτι για την ενεργειακή του πολιτική, πριν αναλάβει, δεν λέει συγκεκριμένα για τον ΤΑΡ, αλλά σαν τον Σταθάκη, έχουν συμφωνήσει σε περισσότερες ΑΠΕ και 100% ΑΠΕ μέχρι το 2050 (δηλαδή σε ...καταστολή και ύφεση διαρκείας, καλά περάσαμε εδώ, ώρα να μεταναστεύσουμε).

Έτσι, και εγώ, έχω πάψει να αναρωτιέμαι εάν θα υπάρχει αρκετό αέριο, ή αέριο για εμάς (είτε σαν διαθεσιμότητα είτε σε προσιτή τιμή, είτε εάν θα χρειαζόμαστε καν αέριο, εμείς δεν έχουμε ανάγκη, θα είμαστε 100% ...ΑΠΕ, και εισαγωγές πυρήνα και τσόφλια από αμύγδαλα (από Τουρκία και Ιταλία (πλάκα κάνω, ούτε για αυτά δεν θα αντέχουμε, το έχουμε χάσει εντελώς το τρένο).

Όσο ο Νότος είναι σε ύφεση και ασχολείται με την Σωτηρία του Κλίματος και το Σύμφωνο του Παρισιού, ο Βορράς θα έχει περισσότερη ενεργειακή ασφάλεια και καλύτερες τιμές.  Και εμείς κάνουμε πίπες για να παριστάνουμε ότι έχουμε καρέκλες.

100% ΑΠΕ, χαζούτσικα, (και κύριε Υπουργέ) είμαστε ...πριν το 1900.

Δεν υπάρχουν σχόλια: