Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Τι είπατε; Ηλεκτροδότηση με αέριο; Λεφτά υπάρχουν; Αέριο;


Οι τιμές φυσικού αερίου θα ανέβουν κι άλλο...Λόγω ...περυσινού κρύου:

https://oilprice.com/Energy/Natural-Gas/European-Natural-Gas-Prices-Are-Set-To-Rise-Further.html

 Κι όσο ανεβαίνει η εξάρτηση από αέριο, τόσο θα ανακαλύπτουμε αυτό που ανακάλυψαν και οι ...παλιότεροι στα τέλη της 10ετίας του 1960: Δεν υπάρχει πάντα αρκετό αέριο. Και τώρα, με την παγκοσμιοποιημένη αγορά, όταν ο κ. Σταθάκης περιμένει το καράβι με το υγροποιημένο αέριο, θα πρέπει πρώτα να ενημερώνεται αν  περισσεύει από τους Άγγλους, τους Ασιάτες, τους Πολωνούς κλπ. Δεν το ήξερε είπατε;  Δεν ρώτησε;

https://uk.reuters.com/article/uk-britain-gas-analysis/soaring-british-winter-gas-prices-point-to-energy-price-cap-increase-idUKKCN1M11YW
 
 https://www.ft.com/content/4b302644-bce6-11e8-8274-55b72926558f


Η ενεργειακή πολιτική που εκτελεί, μάλλον τυφλά, η Κυβέρνηση (και πριν από αυτήν η προηγούμενη και μετά από αυτήν η επόμενη), είναι εξάρτηση από εισαγόμενο φυσικό αέριο και από εισαγωγές ρεύματος από την Βουλγαρία.

Το ότι το αέριο ακριβαίνει είναι είδηση παντού εκτός από την Μπανανία μας.  Εκτός πια κι αν εμείς θα το έχουμε, απρόσκοπτο, από την Ρωσία (χαχαχα) ή το Αζερμπαϊτζάν (χαχαχαχά).

Τι είπατε; Θα ακριβύνει και το ρεύμα από την Βουλγαρία;

Και εάν περιμένετε ηλεκτροδότηση από τις ΑΠΕ, που ο ίδιος υπουργός εγκρίνει αβέρτα, να προτείνετε να ηλεκτροδοτήσουν τα σπίτια τους και τα νοσοκομεία τους οι αδειοδοτούντες και οι αδειοδοτούμενοι. 

Στην "Ευρώπη" πάντως, θα δείτε επιστροφή στο κάρβουνο. Ή εκμάθηση της Ρωσικής γλώσσας. Публи́чное акционе́рное о́бщество «Газпром».

2 σχόλια:

lignite is black gold είπε...

Μα φυσικά και θα υπάρχει αέριο, θα μας στείλει ευγενικά ο θείος Σαμ. Όσο θέλουμε! Όσο για τα λεφτά; Κι αυτά υπάρχουν! Θα τα βρει ο Τσίπρας στις τσέπες μας, ακόμα κι αν χρειαστεί να μας γυρίσει -κι άλλο- ανάποδα ...

nikos είπε...

Archaeos Pteryx said
Ιουνίου 28, 2012 στις 7:07 πμ
τρικυμία εν κρανίω ή εσκεμμένη σύγχυση? Το δεύτερο και πάψε το θέατρο.

Από την μία κλαίγεσαι που υπάρχει ενεργειιακή κρίση. Από την άλλη δάκρυα για το περιβάλλον. Ή αέριο πουλάς, ή πυρηνικά. Αποπροσανατολισμός κάγκελο. Κλάψε και λίγο που ακριβαίνει το ρεύμα, Και να κλάμα για την πληθυσμιακή αύξηση. Η αυτοκτονία είναι πάντα λύση, κάνε αρχή, παρέα με το συνάφι των πληρωμένων πρακτόρων.

Φτάνει (η πληρωμένη) κλάψα. Η ενέργεια δεν είναι για κλαψιάρηδες.