Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Ο στόχος αυτών που προωθούν τις ΑΠΕ ήταν, από την αρχή, να ακριβύνει η ενέργεια. Ψάξτε που πάνε τα λεφτά και τι ενέργεια παίρνουμε εμείς για αυτά τα λεφτά


https://www.forbes.com/sites/michaelshellenberger/2019/05/27/we-shouldnt-be-surprised-renewables-make-energy-expensive-since-thats-always-been-the-greens-goal/

Το άρθρο είναι από τον περασμένο Μάϊο και βασικά λέει ότι οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα χωρίς να ηλεκτροδοτούν και ότι εάν η ηλεκτροδότηση χωρίς άνθρακα είναι το ζητούμενο μόνο τα πυρηνικά μπορούν να το πετύχουν αυτό.

Ωστόσο, ο πολύς κόσμος ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο και τα πυρηνικά είναι μόνο για αυτούς με πολλά διαθέσιμα κεφάλαια (και προφανώς όχι για όλους τους ...Ευρωπαίους) και η κυνικότητα του εγχειρήματος με τις ΑΠΕ είναι τόσο χυδαία και η προπαγάνδα τόσο έντονη που είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον μέσο άνθρωπο να το χωνέψει. Ειδικά στην Ευρώπη που η Γαλλία είναι πυρηνική, η Σουηδία μισή πυρηνική και η υπόλοιπη υδροηλεκτρική και η Γερμανία ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο και οσονούπω με Ρώσικο αέριο (ο Νορντστρημ 2 μόλις πέρασε από την ...Δανία).

Η προπαγάνδα σας έχει πείσει ότι τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά (και τα άλλα παραμυθάκια της δεκαετίας του 1960 και 1970) έχουν σχέση με "ενέργεια" ή με "αειφορία" ή με "καθαριότητα" ή με το ..."Κλίμα".  Καμμία απολύτως σχέση!

Οι ΑΠΕ έχουν σαν αυτοσκοπό τις εισπράξεις χρήματος και έχουν "πετύχει" μόνο επειδή με τον Γερμανικό Νόμο EEG, του 1990-1992, οι πληρωμές έχουν γίνει υποχρεωτικές και η χρήση ΑΠΕ έχει γίνει υποχρεωτική.  Το αποτέλεσμα:   α) Πολλές εγκατεστημένες ΑΠΕ (δηλαδή πολλή ονομαστική ισχύς ΑΠΕ). β) Πολλές "εγχεόμενες" μεγαβατώρες από ΑΠΕ, τόσες πολλές που σάς λένε ότι αντιστοιχούν σε ηλεκτροδότηση εκατομμυρίων νοικοκυριών. γ) Υπερδιπλασιασμός της λιανικής τιμής του ρεύματος. Και δ) Μηδενική εξοικονόμηση πραγματικών καυσίμων ή υποκατάσταση συμβατικών μονάδων λόγω ΑΠΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: