Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Βιάζεται!

Η κ. Μπιρμπίλη έκανε δηλώσεις. Τις αντιγράφω από το euro2day:

"Φιλόδοξο, αλλά εφικτό τον στόχο αύξησης της διείσδυσης των ΑΠΕ στην ηλεκτροπαραγωγή έως 40% το 2020, από 13% που είναι σήμερα, χαρακτήρισε η υπουργός ΠΕΚΑ, κ. Τ. Μπιρμπίλη, σε σχετική συνέντευξη Τύπου καταγραφής και απολογισμού των ενεργειών για τις ΑΠΕ. Σύμφωνα με την κ. Μπιρμπίλη, πέραν του νέου Νόμου 3851, που αίρει τις στρεβλώσεις και τα εμπόδια γρήγορων αδειοδοτήσεων, σημαντική αρωγή προσέφερε και η λειτουργία της ΡΑΕ, η οποία μέσα σε λίγους μήνες αδειοδότησε 3.400 MW ΑΠΕ, το οποίο αποτελεί το 1/3 των αδειοδοτημένων έργων της προηγούμενης 15ετίας.

Σύμφωνα με την υπουργό, εάν το σχέδιο "20 - 20 - 20" επιτευχθεί, θα υλοποιηθούν επενδύσεις 16,4 δισ. ευρώ και θα δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2020.

Η υπουργός, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις όσον αφορά στο σημερινό υψηλό κόστος στα τιμολόγια ρεύματος από τις νέες τεχνολογίες ΑΠΕ, ανέφερε πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις. Το κόστος των ρύπων σε σχέση με αυτό των ΑΠΕ θα δημιουργήσει νέες συνθήκες. Εκτίμησε ότι σε μία πενταετία, βάσει και διεθνών στοιχείων που διαθέτει, ενδέχεται το κόστος των ΑΠΕ να είναι ανταγωνιστικότερο εκείνου που εμφανίζει το φυσικό αέριο"
.

Η κυρία Μπιρμπίλη δεν πείθει, σαν προωθητής του αιολικού λόμπυ. Το "ανακατατάξεις" θα μπορούσε να σημαίνει ότι, όπως εξ άλλου χρόνια τώρα το Ελληνικό Δημόσιο, θα αλλάξει τις συνθήκες, μειώνοντας την αιολική τιμή. Δεν το ξέρω αυτό, ούτε η κυρία θα είναι σε θέση να τα επηρεάζει αυτά, τότε. Αλλά ΟΛΕΣ οι επιδοτούμενες βιομηχανίες είναι κουφάρια σήμερα, σε αντίστοιχες Βι-Πε. Και, όταν σε 5 χρόνια ,οι Γερμανοί έχουν τον ΔΕΣΜΗΕ, ή κάτι αντίστοιχο, θα είναι περιττές οι Α/Γ, ούτως ή άλλως.

Όσο για το αέριο, έχει δίκιο. Το αέριο, για πολλούς λόγους είναι το ακριβότερο ορυκτό καύσιμο (εάν μη τι άλλο είναι το καθαρότερο και το πιο πολιτικά ευαίσθητο). Με το τέλος της παγκόσμια ύφεσης σε 3, 5, 15, χρόνια, το αέριο θα ξαναγίνει πανάκριβο. Δεδομένου ότι τα αιολικά δεν υφίστανται χωρίς αέριο, νά τες οι "ανακατατάξεις". Θα έχουμε κάρβουνο, και πολλές μεταλλικές οδοντογλυφίδες στα βουνά, κατάλληλες για ανακύκλωση σε χυτήρια στην Βουλγαρία. Τα δικά μας δεν θα υπάρχουν.

Για το πόσα αιολικά αδειοτοθήκαν, τόσο καιρό δεν είχαμε τόσο εμφανώς Γερμανοταγείς υπαλλήλους σε υπουργικές θέσεις, ούτε περνούσαμε νόμους εθνικής προτεραιότητας να ξεσκίσουμε την χώρα, επειδή "έτσι είπε ο Γερμανός", ούτε η ΡΑΕ είχε δικά μας παιδιά. Και παλιότερα παίρναμε εντολές, αλλά ήταν πιο ...διακριτικές.

Δεν ξέρω που θα είστε Υπουργέ μου σε 5 χρόνια, εξ άλλου "συμβολικοί" είναι οι Κατοχικοί Υπουργοί. Αλλά εάν υπάρχω εγώ σε 5 χρόνια, Οκτώβριο 2015, θα κάνω μια επικαιροποίηση των απόψεών σας, και των δικών μου. Μετράω θέσεις εργασίας (και δεν περιλαμβάνω Γερμανικά εργοστάσια, ούτε εποχιακούς χωματουργούς και ξυλοκόπους).

Βιάζεστε πουλάκια μου γιατί ξέρετε ότι δεν θα αντέξει το παραμύθι. Ότι έγινε στην Ευρώπη, θα γίνει και εδώ με την εύλογη καθυστέρηση, και όσα προλάβετε. Το κόστος των ρύπων θα έχει πάει περίπατο, όπως το ξέρετε. Recession, you know... και οι Κινέζοι. Και κανείς σας δεν νοιάζεται αν οι φουκαράδες θα έχουν να τα βγάζουν πέρα αυτόν ή τον άλλο χειμώνα.

11 σχόλια:

nikos είπε...

Δύσκολες ώρες περνούν τα ορυχεία της ΔΕΗ.... κανείς δεν ξέρει πότε θα αρχίσουν οι αποσύρσεις των μονάδων...

archaeopteryx είπε...

Μια χώρα αυτοκτονεί και δεν αντιδράει κανείς... Τι τρέλα!

Ανώνυμος είπε...

δεν το έβαλες όλο

Πρόσθεσε επιπλέον ότι η ΔΕΗ έχει αναλάβει να εκπονήσει μελέτη, η οποία θα παραδοθεί μέχρι τα τέλη του 2010, όπου θα υπολογίζεται το κόστος επιβάρυνσης από τους ρύπους το οποίο θα επιβληθεί το 2013.

--- Ν. Βασιλάκος (πρόεδρος της ΡΑΕ)

Στην παρέμβασή του, ο πρόεδρος της ΡΑΕ ανέφερε ότι αύριο περνά στην ολομέλεια της ρυθμιστικής αρχής η έγκριση αδειοδότησης εγκατάστασης 1.000 MW στην Κρήτη (επένδυση του ομίλου Κοπελούζου).

Επίσης, ο κ. Βασιλάκος ενημέρωσε πως έως το τέλος του έτους αναμένεται να έχει αδειοδοτηθεί και η επένδυση της Τέρνα Ενεργειακή, και πάλι στην Κρήτη, επίσης 1.000 ΜW.

--- ΔΕΣΜΗΕ

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μ. Παπαδόπουλος, πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ, ανέφερε ότι προωθείται η διασύνδεση των Κυκλάδων, καθώς το έργο βρίσκεται σε φάση προκήρυξης, το οποίο θα αναλάβει η ΔΕΗ.

Πληρώνει ο ΔΕΣΜΗΕ διασυνδέσεις για να φάνε τα νησιά. ΤΕΡΝΑ και ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ τρώνε την Κρήτη.

Πως ανακάλυψε τα αιολικά ο έμπορος αυτοκινήτων της ΝΔ?

Ανώνυμος είπε...

Aπό το ρώσικο αέριο. Πρέπει να καίει αέριο. Τα αιολικά βγάζουν ψιλά και τα χοντρά είναι στο αέριο.

nikos είπε...

archaeopteryx- μόνο τρέλα ????

Ανώνυμος είπε...

ε τι να κάνει και αυτή? Ασε που πρέπει να δείξει έργο για να εχουν οι καλοι της κάτι για το συνέδριο

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την αποκάλυψή μας για τις σχέσεις του συμβούλου της Κας Μπιρμπίλη , κου Ν. Βασιλάκου με τον Κο Περιστέρη της ΤΕΡΝΑ (Διάβασε εδώ), αλλά και τη σχέση του συνδέσμου παραγωγών ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας( με την ΤΕΡΝΑ στην οποία στεγάζεται, λάβαμε κάποια emails περί πιθανότητας σύμπτωσης.



Προς αποφυγή λοιπόν οποιασδήποτε αμφιβολίας, δημοσιεύουμε την πρόσκληση για Δ.Σ. του συνδέσμου αυτού όπως απεστάλη με email προς όλα τα μέλη Δ.Σ. και τους συμβούλους. Η μεγάλη έκπληξη δεν είναι ούτε ότι ο Σύνδεσμος είναι παρακλάδι της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ούτε το ότι προσκαλείται ο σύμβουλος της Τίνας Κος Ν. Βασιλάκος, ούτε ότι έγινε στα κτήρια της ΤΕΡΝΑ.

Η μεγάλη έκπληξη είναι ότι το Δ.Σ. αυτό που έγινε εντός της προεκλογικής περιόδου (16.09.2009), έχει ως 1ο θέμα στην ημερήσια διάταξη: Δράσεις για τις 100 πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές!!!


Τα ερωτήματα λοιπόν είναι σοβαρά:

1.Είναι συγκοινωνούντα δοχεία ο Σύλλογος του Κου Περιστέρη με το ΠΑΣΟΚ;

2. Τι σχέση έχουν οι εργολάβοι των ΑΠΕ με το πρόγραμμα 100ημερών της Κυβέρνησης για τον πολίτη και τη ρευστότητα στην αγορά;

Περιμένουμε απαντήσεις


Υ.Γ. Ας μην ξεχνά το προεκλογικό σύνθημά του ο Κος Παπανδρέου: «Διαφάνεια παντού!»

http://kafeneio-gr.blogspot.com/2010/01/blog-post_2125.html

YΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΔΕΙΕΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΙΝΟΥΝ ΑΔΕΙΕΣ. ΑΥΤΟς ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙς ΠΑΙΡΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Άντε τυχερή! Αν χαλάσει ο Αστακός θα ακριβύνει το ρεύμα. Γρήγορα κλεισε καμιά μονάδα στη Πτολεμαϊδα ή στη Μεγαλόπολη να ανέβει κι άλλο. Βρε δε πάτε να σαπίσετε κάπου παλιοαλήτες.

Ανώνυμος είπε...

δες αυτό
http://vimeo.com/15579167

Ανώνυμος είπε...

Τί χρώμα να ταιριάζει άραγε με τα μαλλιά της στους τοίχους του κορυδαλλού?

Ανώνυμος είπε...

Ζητω η μπριμπρίλη και ο αέρας που την προωθεί !