Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Στην Νέα Σφαίρα Επιρροής


Από τότε που πρωτογνώρισα τις "Ανανεώσιμες" Πηγές Ενέργειας μέχρι σήμερα, ούτε η Φυσική, ούτε τα Οικονομικά, ούτε η Αριθμητική άλλαξαν.  Αυτό που άλλαξε ήταν το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και η επανένωση των Γερμανιών.

Το τι θα γράψει η Ιστορία μετά από πολλά χρόνια για τον Ψυχρό Πόλεμο, θα πρέπει να ζήσουμε πολλά χρόνια για να το μάθουμε.  Αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι ότι η Γερμανία πέτυχε με το τέλος του Ψυχρού, αυτό που δεν πέτυχε μεταξύ 1939 και 1945, και αυτό που ενδιαφέρει εμάς, στον τωρινό μας μικρόκοσμο, είναι ότι από την "Αμερικανική" σφαίρα επιρροής μετά το 1949, περάσαμε στην "Γερμανική".   Κατά πόσον οι δύο αυτές σφαίρες είναι ...συνεννοημένες, παίζεται.  Είναι όσο συνεννοημένες ήταν το 1910, ή το 1940, ή κατά την διάρκεια του Πολέμου των Επτά Ετών. Μύλος!

Γενικά, οι Δυτικοί, από καταβολής κόσμου (ή από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) τρώγονται μεταξύ τους ασταμάτητα με μικρά διαλείμματα όταν αισθάνονται ότι απειλούνται από κοινούς εχθρούς.  Και, στην περίπτωσή μας, φαίνεται να συμφωνούν μόνο σε ένα πράγμα:  Δεν θέλουν τους Ρώσους στην Ανατολική Μεσόγειο.  Κατά τα λοιπά, εμείς τρωγόμαστε για το εάν είμαστε φιλοάγγλοι ή φιλογερμανοί (και αραιά και που εάν είμαστε φιλορώσοι).


Τώρα, τι σχέση έχουν οι ΑΠΕ και την Νέα Κατοχή;  Και τα δύο, made in Germany.  Και το Auschwitz, εάν λειτουργούσε σήμερα, θα ήταν Κέντρο Ανακύκλωσης, ίσως ...Πράσινης.  Θα φάμε καλά.

ΥΓ  Δεν έχω εξαφανιστεί, απλά έχω κολλήσει με την ερμηνεία του ...μεσοπρόθεσμου.  Ατυχώς, κέρδισα και το €1 στοίχημα που είχα για το 1204 στο Χρηματιστήριο. Να βάλω στοίχημα και για Nικηφόρο Φωκά; Την απάτη με τις ΑΠΕ θα την εμπεδώσουμε, σιγά σιγά.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Willkommen zurück ... in neues Zeitalter!Glücklich Herbst!
(ας είν' καλά ο γούγλης)

porta porta είπε...

Αρχαιε... καλως ηρθες πισω στη Χωρα του Μάνιουαλ.

ΜΑς εχουν δωσει ενα Μάνιουαλ και πορευομαστε πειθαρχημενα !!!

ΠΠ

nikos είπε...

archae... καλώς ήρθες με δύναμη και επιχειρήματα !!

George Mantjoros είπε...

Η απουσια σας εκανε αισθηση.

Εξάκτινος είπε...

Και, στην περίπτωσή μας, φαίνεται να συμφωνούν μόνο σε ένα πράγμα: Δεν θέλουν τους Ρώσους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαρκώς λέω ότι η Ελλάδα δημιουργήθηκε ως προτεκτοράτο και παραμένει ως τέτοιο για να ελέγχουν την περιοχή της αν. μεσογείου. Στην περιοχή αυτή δε θέλουν κανένα ούτε Έλληνες, ούτε Ρώσσους ούτε Τούρκους, ούτε Οθωμανούς, ούτε Βυζαντινούς. 1000 χρόνια πάλευαν για να την ελέγξουν.
Μόνο με μεγάλης κλίμακας σύρραξη θα χάσουν τον έλεγχο κι αν χάσουν τον έλεγχο αυτό θα σημαίνει ότι ελευθερωθήκαμε πραγματικά και ότι δεν είμαστε πλέον προτεκτοράτο. Εμείς λόγω του μεγέθους μας δε μπορούμε ούτε τη σύρραξη να προκαλέσουμε αλλά ούτε και να αμυνθούμε αν αυτή προκληθεί.