Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011
Εμείς ψάχνουμε για μαριονέτα, αλλά η διαδικασία, νομοτελειακά, προχωράει
Μόνο θλίψη και απογοήτευση; Ή είναι το ψυχολογικό μασάζ για να δεχτούν οι πολλοί το δυσάρεστο που εγώ πιστεύω είναι νομοτελειακά αναπόφευκτο; Καλή ήταν η Ευρώπη, αλλά δεν ...ήταν. Ο καθένας είχε τα δικά τους σχέδια. Καλό ήταν το ευρώ, αλλά για αυτούς που το δάνειζαν σε αυτούς που ψώνιζαν, με δανεικά, τα προϊόντα των δανειστών. Καλό ήταν μέχρι να πει η Γαλλία το "ναι" στην επανένωση των Γερμανιών. Και τώρα; Παρακολουθούμε θεατές το κακό θέατρο της επιλογής αχυρανθρώπου, που τι ακριβώς σκοπό θα έχει; Να μας ξεπουλήσει σε αυτούς που θα υπερισχύσουν της διάλυσης; Ή να κάνει, κρυφά, την στροφή 180 μοιρών; Θα 'θελα...
Άλλη μία φρέσκια μελέτη, εδώ ή στο scribd (μέσω Π-Π)
Σε περίληψη λέει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη ξεκίνησε με την κρίση στην αγορά ακινήτων το 2007, και από ύφεση έγινε κρίση πιστοληπτικής ικανότητας κρατών, όπου κράτη καλούνται να στηρίξουν τράπεζες που εξαρτώνται από κράτη. Το είχα αναφέρει. Το ευρώ φτιάχτηκε από ευρωπαϊκά κράτη για να δώσει τα πλεονεκτήματα νομίσματος διεθνών συναλλαγών σε Ευρωπαϊκές τράπεζες και εταιρίες, σαν ανταγωνιστικό του δολαρίου, αλλά όχι από μία χώρα, αλλά πολλές, με αποκλίνουσες ανταγωνιστικότητες. Με την κρίση, φάνηκε το πρόβλημα της ανισορροπίας στα ισοζύγια συναλλαγών μεταξύ Βορά και Νότου, που υπάρχει από τα μέσα της δεκαετίας του '90. Η πολιτική της Ευρωζώνης ήταν και είναι η περικοπή δημοσίων επενδύσεων, η φορολογία, η μείωση αποδοχών, η απελευθέρωση των αγορών (διαφωνώ με τον όρο, άλλο απελευθέρωση και άλλο απορύθμιση) και οι ιδιωτικοποιήσεις (επίσης διαφωνώ με τον όρο όσον αφορά εταιρείες κοινής ωφέλειας). Αυτή η πολιτική βασικά ευνοεί το "Κεφάλαιο" και όχι την "εργασία". Η πολιτική λιτότητας έχει υπάρξει, ωστόσο αντιφατική, γιατί έβαλε σε φαύλο κύκλο κατάρρευσης τις ίδιες τις τράπεζες και τις οικονομίες με συγκριτικά μειονεκτήματα. Αρα η Ευρωζώνη έχει το οξύ δίλημμα ή να φτιάξει κρατικούς μηχανισμούς παρέμβασης στην ανταγνωνιστικότητα της περιφέρειας, ή να διαλυθεί (και προσθέτω ότι εάν το Project Helios είναι η ανταγωνιστικότητα της περιφέρειας, ζήτω που καήκαμε! Η θεραπεία της πείνας με την παρακράτηση φαγητού).
Η ΕΚΤ χρησιμοποιήθηκε για να περισώσει μεγάλες τράπεζες, θεσμικούς επενδυτές και εταιρίες και η ίδια η ΕΚΤ έχει περιορισμένη ρευστότητα, αλλά και δυνατότητα παρέμβασης. Το EFSF, ο έτερος μηχανισμός διάσωσης, περιορίζεται από το γεγονός ότι δεν μπορεί το κεφάλαιο μιας χώρας να σώσει την άλλη, και, προσθέτω εγώ, δεν υπάρχει κεφάλαιο κάποιου τρίτου να κάνει αυτή την δουλειά. Ο μηχανισμός με τον οποίο τα κράτη στηρίζουν τις δικές τους τράπεζες αυξάνει το συστημικό ρίσκο κατάρρευσης, και οι οι τράπεζες θα κρατικοποιηθούν ή θα ...χαθούν. Αυτή η πίεση στις τράπεζες περαιτέρω πιέζει τις χώρες της περιφέρειας, στην πραγματική οικονομία τους.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το χρέος της ή να συμμορφωθεί με τους όρους της "διάσωσης", και επομένως θα κάνει default. Επίτηδες δεν μεταφράζω την λέξη, γιατί όπως λέει και η προηγούμενη μελέτη, άλλο χρεοκοπία, όπως την καταλαβάινουμε εμείς, αλλά χρεοκοπία που σου επιβάλουν πιστωτές και άλλο η χρεοκοπία που επιφέρεις μόνος σου. Πάντως default πάει μαζί με έξοδο από ευρωζώνη, από τραπεζικές ανάγκες και μόνο. Εάν η χρεοκοπία είναι επώδυνη, η μη χρεοκοπία θα οδηγήσει σε παρακμή και επαχθέστερη τελική έξοδο από την ευρωζώνη (μα έχω βαρεθεί να το λέω).
Και, στις σελίδες 62 και 63, δύο εκδοχές από το μέλλον μας: Η συντηρητική και απολυταρχική εκδοχή και η προοδευτική εκδοχή. Εγώ δηλώνω συντηρητικός του σκοτωμού, αλλά είμαι υπέρ της προοδευτικής προσέγγισης. Για την ώρα μόνο ένας ή μία ομάδα μοιάζουν να έχουν αυτή την άποψη, αλλά δεν είναι "κόμμα". Ελπίζω τα κόμματα να συνειδητοποιήσουν τι γίνεται...
Και, "επί του πιεστηρίου" ο Π-Π μου έστειλε αυτό:
και εγώ του έστειλα το λινκ για τα spreads στην Ιταλία, τώρα.
Εεε... αυτοί είναι στα 500+, εμείς στα 3000+ και ψάχνουμε... για τι ακριβώς;;;
Η πρώτη φωτό είναι από εδώ.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
6 σχόλια:
A! αν ψάχνουμε για μαριονέττα να σού επαναλάβω τό σχόλιό μου σε δικό σου στο Αντινέα
"μήπως θυμάσαι τόν "τοποτηρητή"-τόν Ραιχεμπακ -τής Χούντας;;;
Λέω για τόν Gust Avrakotos... ο περιβόητος "Mr. Dirty"...
Ξέρεις τί είχε πεί στόν Παττακό ,όταν συλλάβανε τον Ανδρέα Παπανδρέου;;; ο Avrakotos πήγε ως ό "απεσταλμένος" της κυβέρνησης των Η.Π.Α, και τους είπε ότι:
"my goverment's request is to let him go,
but if you asked me, kill this SOB ,because if you let him go you will regret it later..."
και σε μετάφραση:
"η κυβέρνησή του τους ζητάει να αφήσουν ελεύθερο τον Ανδρέα, αλλά ο ίδιος τους συμβουλεύει να σκοτώσουν αυτόν τον γιό της σκύλας, διότι θα τον βρουν μπροστά τους"
Εβλεπε πολύ μπροστά ό άνθρωπος!!!!
Αvrakoto πρέπει να βρούμε ή όχι;;;
ό παγωτατζής
Τον πρωτοάκουσα στο ...Charlie Wilson's War... και εκεί τον είχε καρφώσει τον Αντρέα...
Στον Αντρέα χρωστάμε μεγάλο μέρος της καταάντιας μας, αλλά για πολλούς ήταν ήρωας και μετά την Μιμή ...λεβέντης, και μετά τον Κοσκωτά και τον Ρουμελιώτη παμπαρόνε.
o Σοιμπλε κλανει κανελονια, η Μεκρελ κλανει κρουασαν και ο Ρεσλερ σε λιγο... θα κατουραει Red Bull
Ο Μπερλουσκονι θα πεσει μεσα στα βυζια να ξεχαστει, ο Σαρκοζυ ΕΧΕΙ ΠΑΚΕΤΟ..
οι Ταρανδοι θα κλανουν παγακια, οι Ολλανδοι ΝΟΥΝΟΥ με οσμη Shell και παει λεγοντας..
Θα ερθει και το Αμερικανο...να στουμπωσει!! χαχα δε θα βγαινει το χαμμπεργκερ με τπτ.
ο καλυτερος?? ο Τρισε!.. αντε γεια μαλακες.. αντε γεια.. ο οποιος αφησε 2 Ιταλους στην ΕΚΤ και κανεναν ΓΑΛΛΟ !! χαχααααα
ΠΠ
Πριν μερικές ημέρες είχα γράψει για το χάος. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, κανείς δεν ξέρει πραγματικτά τι γίνεται. Οι παλιές συνταγές δεν πιάνουν. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι αυτοί που επιμένουν και εμμένουν στις παλιές συνταγές, οι Γερμανοί.
ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΣΑ ΣΤΟ ΑΜΧΕΡΣΤ
I DID NOT STUDY AT AMHERST
Μπορεί κανείς να μου το τυπώσει σε T Shirt;
Kaymakchalan
είμαστε.. "άξιοι θαυμασμού" σαν "λαός".. πως ανεχόμαστε ακόμα την κακόγουστη τραγωδία που παίζεται μπροστά στα μάτια μας από μια παρέα εκφυλισμένων ανθρωποειδών...
Δημοσίευση σχολίου