Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ποιός έφερε τον Al Gore στην Αθήνα;


Όταν έγραψα την ανάρτηση "ποιος έφερε στην Αθήνα τον Al Gore", τον Φεβρουάριο του 2011, είχα μεν υποψιαστεί ότι υπάρχει Γερμανικός δάκτυλος σε όλα αυτά τα πρασινοοικολογικά, αλλά δεν είχα φανταστεί πόσο καθολική ήταν η άλωση του πολιτικού μας συστήματος, και των ΜΜΕ, ούτε είχα φανταστεί πόσο απίθανα βρώμικος και εκτεταμένος ήταν ο ρόλος των διαφόρων οικολογικών και μη ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ είναι το σύγχρονο εργαλείο διαφθοράς. Δεν λαδώνεις σήμερα τον Υπουργό ή τον Γενικό Γραμματέα, ή τον Βουλευτή, απλά κάνεις μία χορηγία στην ΜΚΟ της αρεσκείας του. Η κάνεις την χορηγία, και η ΜΚΟ είτε αναχορηγεί, είτε μαζεύει ψήφους, είτε μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια σε Δημάρχους, και την ευρύτερη μικρο-Μαφία των ΟΤΑ.

Η OSRAM που χρηματοδότησε τότε τον Γκορ στην Αθήνα είναι 100% θυγατρική της Siemens. Η OSRAM πουλάει οικολογικούς λαμπτήρες υδραργύρου. Όσοι από εσάς ζείτε στην επαρχία, είτε σε χωριά, ή σε συνοικίες πόλεων, προσέξετε παρακαλώ, πόσοι στύλοι φωτισμού έχουν εγκατασταθεί, από οικολόγους δημάρχους, βασικά σε ερημιές, και όλοι με λαμπτήρες OSRAM. Και όταν χαλάνε, σίγουρα πάνε σε ειδική ανακύκλωση για ανάκτηση του υδραργύρου. Και η αειθαλής Vestas.

Απειλούν οι Γερμανοί ότι θα μας βγάλουν ή θα μας κάνουν νταντά... Ελέγχουν όλα τα κανάλια, τα περισσότερα κόμματα, το νομοθετικό έργο (θυμηθείτε πρεμούρα για τον νόμο για τις ΑΠΕ η Ταγάρω, θυμηθείτε το ξύπνημα της Καϊλή, δείτε πρεμούρα για νόμους και διατάγματα ο Παπακωνσταντίνου...).

Θα φύγουμε από το ευρώ και την "Ευρώπη"; Πού τέτοια τύχη... Θα καθαρίσει ο τόπος από πολλά σκατά...  H Ecoweek 2012, εδώ.  Τα κακάκια των σκύλων είναι σίγουρα προτεραιότητά τους.

Ποιοι έφεραν τον Al Gore στην Αθήνα; Μα οι δυνάμεις Κατοχής, που ειδικεύονται να φορτώνουν τις φουστιές τους σε πληρωμένους και πρόθυμους ηλιθίους. Οι ίδιοι που μάλλον ελέγχουν και το κόμμα του Al Gore, που έχει τον καταπράσινο Ομπάμα για Πρόεδρο, ίδια μεθοδολογία, εκφυλισμός από σοσιαλιστικές παροχές. Cloward-Piven made in "Europe". Με Δημόσια υγεία, ανακύκλωση, σώστε τον πλανήτη, και νερά, νερά, νερά.

5 σχόλια:

Λήδα είπε...

http://logioshermes.blogspot.com/2012/04/o_07.html

Ανώνυμος είπε...

Από τη σύνδεση είδα ότι:
«…η διάλεξη του Al Gore στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την σημαντική αρωγή των Ιδρυμάτων και της εταιρείας οι οποίοι αποτελούν τους χορηγούς της εκδήλωσης. Αυτοί είναι: το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης…»
Υπάρχουν μερικά ακόμα ιδρύματα που υποστηρίζουν συστηματικά αυτού του τύπου τις εκδηλώσεις, δηλαδή τις πράσινες, τις eco κλπ.
Αφού ξεπεράσω το γεγονός ότι δεν γνωρίζω αυτά τα ιδρύματα, δηλαδή δεν ξέρω αν οι χορηγίες βασίζονται σε αποθεματικά /κληροδοτήματα ή αν οι υποστηρικτές τους συνεχίζουν να τα τροφοδοτούν ακόμα και σήμερα με χορηγίες π.χ. Ίδρυμα Λάτση ή άλλα…

Σε γενικές γραμμές το θέμα μου θύμισε, άγνωστο γιατί και το
http://www.eurocharity.gr/el

Δεν θυμόμουν όμως πού το είχες αναφέρει και σκέφτηκα να το ψάξω στο ψαχτήρι, για οικονομία χρόνου. Επειδή όμως ο πρώτος καφές της ημέρας μου έπεσε λίγος, μπλέχτηκα και με το συνθετικό του charity. Έτσι προέκυψε αυτό:
http://www.google.gr/#hl=el&output=search&sclient=psy-ab&rlz=1C2GGGE_enGR399GR464&q=Ecocharity&oq=Ecocharity&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=hp.3...2885l10293l1l10957l15l15l2l0l0l0l216l2101l0j12j1l13l0.frgbld.&psj=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=813a721afd87fdc&biw=1014&bih=620

Μήπως γύρω από το πράσινο χρώμα υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων, ανάπτυξης πρωτοβουλιών που εμείς εδώ απλά δεν τις γνωρίζουμε;
Μήπως τελικά δεν είναι κακό που κάποιοι άλλοι τις ανακαλύπτουν ενώ εμείς, (οι γκρινιάρηδες) δεν τις εντοπίζουμε να τις «αξιοποιήσουμε» κατάλληλα;

archaeopteryx είπε...

δεν μου ανοίγει το λινκ.

Από τα τρία ιδρύματα ξέρω ακλά το ένα και λιγότερο καλά το άλλο. Τα Ιδρύματα (και άλλο ένα της ιδιας κατηγορίας) διέπονται από δύο κίνητρα. Το ένα είναι απώτερα επιχειρηματικά συμφέροντα των εν ζωή εμπλεκομένων από τους εκτ ων χρηματοτών. Το δεύτερο είναι το ιδιοτελές μελών ή δικηγόρων όταν το αφεντικό έχει πεθανει ή δεν ασχολείται. Ένας τρόπος διατήρησης μιας κάστας είναι το προσύνημα του αυτοκράτορα.

Τώρα για τα λεφτά. Λεφτα υπάρχουν και η καλύτερη χρήση τους είναι για εξαγορά συνειδήσεων ή ιδεολογιών. Oι χρηματοδότες του eurocharity (και όχι μόνο) είναι μανούλες στην εξογορά συνειδήσεων.

Το eurocharity ακούγεται πιο ...ανθρωπιστικό από το Osram ή το Siemens.

Εάν ήθελα να αξιοποιώ τέτοια χρήματα, θα ήμουν βουλευτής, υπουργός, η κάτι πιο σημαντικό από blogger. Είμαι της σχολής που θεωρεί τον Εφιάλτη και τους Μηδίσαντες κακά παιδιά. Πράσινα λεφτα γεμάτος ο τόπος. Μιμήσου την Πειραιώς και θα τα καταφέρεις...

Δεν ήμουν εκεί γιανα ξέρω τα ντεσού της χρηαμτοδότησης του Γκορ, αλλά από την επίσκεψή του ο Λάλας έγινε παραγων. Ο Λάλας είναι πλασιές δικαιωμάτων. Το ποιος κερδίζει από τον μηχανισμό νομίζω έχω καταλήξει. Τα ιδρύματα είναι μαϊντανοί με ανταλλάγματα. Ακόμα και ο τιτάνας, μαλλον προστασία αγοράζει, καλά να είναι το ευρωκαρτέλ τσιμέντου.

Ανώνυμος είπε...

Το είπα εγώ ότι ο πρώτος καφές της ημέρας μου έπεσε λίγος….

Γενική προσέγγιση πήγα να κάνω για να μην φανεί ως μομφή ως προς τη δράση κάποιων ιδρυμάτων ή πρωτοβουλιών που δεν γνωρίζω τον τρόπο που λειτουργούν. Τελικά, από ότι φαίνεται, μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά αφού το ερμήνευσες ως μομφή σε εσένα ή στο blog.
Φυσικά και δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω ούτε τη δουλειά που κάνεις εδώ ούτε τα γραπτά άλλων σχολιαστών που συμβάλλουν με τα σχόλια και τις πληροφορίες που προσθέτουν σε κάθε θέμα.
Πάντως σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες περί ιδρυμάτων. Δεν έχω ιδέα για τον τρόπο που λειτουργούν. Απλά ακούγοντας συνέχεια για αυτά, αναρωτιόμουνα πού βρίσκονται όλα αυτά τα λεφτά. Ο σύνδεσμος που δεν ανοίγει είναι ένα σύνολο από πηγές στο ψάξιμο της λέξης: ecocharity

archaeopteryx είπε...

εν τάξει, (και δεν έχω πρόβλημα με μομφές -- δεν είμαι αλάνθαστος). Δύο ιδρύματα που ψιλοξέρω είναι από μυστήρια έως περίεργα το τι και πως αποφασίζουν. Ένα περίπου ελέγχεται από την παρέα που μας έσπρωχμνε Γερμανικούς εξοπλισμούς. (Και το άτομο για το οποίο ακούει, δεν είχε καμια μα καμία σχέση με το άθλημα (από όσω ξέρω).

Πιθστέυω ότι πολλά ιδρύματα είναι βιτρίνες. Πχ, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Είναι η κυρία Γουλανδρή Γερμανοτσολιάς; Όχι βέβαια! Αλλά μταξύ χορηγίας Ζήμενς και παρουσίας του Λάλλα (δικαιώματα άνρακα) στο ΔΣ. έκατσε και η κλιματολογία και το νερό. Μανία με τα νερά.

Και αν πεις στην κυρία αυτή κάτι κακό για τον Λαλλα, θα πεταχτούν δύο από δίπλα να πουν "μα τι καλός άνθρωπος, και τι αγαπητός". Είναι και στην Ελληνική Εταιρία περιβάλλοντος και πολιτισμού. Βιτρίνες. Εργαλεία. Και στην ρίζα κάποια χορηγία Ζημενς ή Ντόυτσε Μπανκ. Το eurocharity, κάτι τέτοιο είναι.